Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 03

Be amerikiečių žaisdamas „Žalgiris“ vos išsikapstė Prienuose

Prienų „Rūdupio“ krepšininkai Ramūnui Butautui ir visai Kauno „Žalgirio“ komandai užkūrė tikrą pirtį. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) debiutantai namuose tik po itin atkaklios ir permainingos kovos 74:81 (18:11, 12:24, 18:20, 26:26) nusileido žalgiriečiams.
Trečiadienį „Žalgirio“ komanda išvyko į Maskvą, kur ketvirtadienį sužais VTB Vieningosios lygos atidarymo rungtynes su Maskvos CSKA
D.Šalenga buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose – pelnė 18 taškų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Butautas šioms rungtynėms neregistravo Traviso Watsono, o Marcusas Brownas nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Tačiau Kauno komandai šiose rungtynėse jau galėjo padėti Mantas Kalnietis, kuris buvo apsinuodijęs maistu.

Tris kėlinius komandos žaidė taškas į tašką ir nė vienai nepavyko įgyti apčiuopiamo pranašumo.

Tadas Klimavičius ketvirtame kėlinyje įmetė dvi baudas ir žalgiriečių pranašumą padidino iki 9 taškų – 62:53. Tačiau tuomet „Rūdupis“ dviejų minučių atkarpą laimėjo 10:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 63:62.

Po R.Butauto paprašytos minutės pertraukėlės T.Klimavičius pataikė iš toli, vėliau pridėjo ir dvitaškį, tačiau šeimininkai rezultatyviai atsakydavo į kiekvieną kauniečių antpuolį – 69:69.

Likus dviem minutėms Martynas Pocius pelnė du taškus su pražanga, Dainius Šalenga pataikė iš toli ir „Žalgiris“ susigrąžino persvarą – 75:71.

D.Šalenga ir M.Kalnietis realizavo po du baudų metimus, tačiau likus 30 sekundžių iš toli pataikė Gintautas Vileita ir atgaivino Prienų klubo viltis – 74:79. Vis dėlto D.Šalengos ranka prie baudų metimo linijos nedrebėjo ir „Žalgiris“ iškovojo sunkią pergalę.

Šiose rungtynėse R.Butautas daugiausia rėmėsi pagrindiniais komandos žaidėjais. D.Šalenga aikštėje praleido 36 minutes, T.Klimavičius – 32, M.Kalnietis – 34, M.Pocius – 27.

„Žalgiris“ – vienintelė LKL komanda, kuri šį sezoną dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio.

„Žalgiris“: Dainius Šalenga 18 (7 išpr. praž., 5 per. kam., 4 rez. perd.), Mantas Kalnietis 17 (5 rez. perd.), Tadas Klimavičius 15, Siim-Sanderis Vene ir Martynas Pocius – po 9.

„Rūdupis“: 23 (7 rez. perd., 5 atk. kam., 6 kl.), Povilas Šakinis 14, Gytis Andrijauskas 11, Giedrius Jankauskas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius