Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 25

Be gailesčio priekaištus žaidėjams dalijusio R.Kurtinaičio viltis: ugnį įžiebs naujokas?

​Rimas Kurtinaitis po pralaimėtų rungtynių Panevėžyje be gailesčio dalijo priekaištus savo žaidėjams. Vilniaus „Lietuvos rytas“ LKL rungtynes Panevėžio „Lietkabeliui“ pralaimėjo 77:86.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Youtube.com stopkadras

„Noriu pasveikinti Kazį Maksvytį ir „Lietkabelį“, kuris žaidė gerai. Šios komandos rezultatai kalba patys už save. Laikėmės gerai, bet vienu metu leidome atitrūkti“, – sakė R.Kurtinaitis.

„Bėda, kad mūsų komandoje daugeliui žaidėjų trūksta charakterių, tikslų. Jie žaidžia krepšinį ir tiek, visiškai nežinodami, kodėl“, – rėžė treneris.

Kita problema, kurią išskyrė R.Kurtinaitis – neįvykdyti namų darbai.

„Žinojome, kad Lavrinovičiai meta tritaškius, bet neapsigynėme. Žinojome, kad S.Galdikas meta kaire ranka, bet turbūt visus 17 taškų sumetė kaire ranka. Sunku paruošti komandą, kai duodi uždavinius, treniruojiesi visą savaitę, bet per rungtynes visiškai neįvykdai namų darbų“.

Paklaustas, kodėl lemiamomis minutėmis nežaidė iki tol komandą tempęs Drew Gordonas, R.Kurtinaitis atsakė: „Jį pakeitę iš -11 grįžome iki -5. Pralaimėjome ne dėl to, kad D.Gordono nebuvo aikštėje, pralaimėjome dėl neparodyto charakterio trečiajame kėlinyje“.

R.Kurtinaitis įsitikinęs, kad Jamesas Baronas kur kas geresnis lyderis nei Davidas Loganas. „J.Baronas kur kas produktyvesnis nei D.Loganas, nes jis geriau žino, kaip ir ką daryti. Jo labai aukštas krepšinio IQ. Tempė, bet pavargo, nes pilnavertės pamainos jam neturim“.

J.Baroną treneris bandė ir įžaidėjo pozicijoje, nes kitų įžaidėjų žaidimas visiškai netenkina. „Mūsų įžaidėjai labai riboti, visiškai nemokantys žaisti du prieš du. Jei pasiseka – įmeta, bet visiškai nekontroliuoja komandos. Sunku“.

VIDEO: R.Kurtinaičio komentaras

„Negaliu „pernešti“, kaip buvęs krepšininkas, kad pasipila klaidos, kai aikštelėje du įžaidėjai. Padarėme 20 klaidų. Šiuolaikiniame krepšinyje su tiek klaidų sunku laimėti tiek LKL, tiek Eurolygoje“.

„Labai esu nusivylęs L.Kisieliaus kovingumu. Praeitose rungtynėse su Utena per 27 minutes atkovojo 1 kamuolį, šiandien per 28 – du. Tai mūsų ketvirtos pozicijos žaidėjas... Su tokiu pasyvumu sunku laimėti. Norėčiau, kad ir A.Lapeta per 15 minučių atkovotų bent vieną kamuolį“.

Paklaustas, ar regi komandos progresą, R.Kurtinaitis atsakė: „Tobulėjimas? Gal greičiau žaidžiame nei anksčiau. Bet gal vertėtų grįžti į tą lėtą krepšinį ir rečiau klysti, bet šiuolaikinio krepšinio tendencijos yra greitis“.

Jau paskelbta, kad „Lietuvos rytą“ papildys naujokas – 202 cm ūgio puolėjas Tayloras Brownas. R.Kurtinaitis daug iš šio žaidėjo tikisi.

„Jis gerai meta tritaškius ir dvitaškius, kovoja kamuolius, yra agresyvus, moka centruoti, gali pats persivaryti visą aikštę ir užbaigti ataką. Tokio impulsyvaus žaidėjo mums šiuo metu labai reikia. Komandai trūksta entuziazmo, energijos, manau, šitas žaidėjas įneš šviežumo“.

VIDEO: „Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius