Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 15

D.Adomaitis – apie netikėtą LKL sprendimą, nešildantį sidabrą ir žmonių sąmoningumą

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai dar penktadienį 11 val. „Jeep“ arenoje treniravosi įprastu intensyvumu, lyg besiruošdami artėjančiam mačui ir nė neįtardami, jog tai bus paskutinis bendras kamuolio pabumbsėjimas šį sezoną. Lietuvos krepšinio lyga paskelbė sezono pabaigą, palikusi vyriausiąjį „Ryto“ trenerį Dainių Adomaitį su kompanija šokiruotus ir nežinomybėje. Specialistas 15min papasakojo apie nešildantį sidabrą bei žinių laukimą iš klubo vadovybės.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ryto“ krepšininkai sekė įtemptą koronaviruso situaciją Lietuvoje ir užsienyje, tačiau netikėjo, jog sezonas bus nutrauktas taip staigiai.

Dar ketvirtadienį D.Adomaičio vedamas trenerių štabas karpė ir ruošė video medžiagą auklėtiniams, dėliojęs treniruočių planus laikotarpiui, kai rungtynių galimai nebus.

Penktadienį D.Adomaičio kariauna susirinko įprastai komandinei treniruotei. Nors žaidėjų galvas spaudė žinios apie sparčiai plintantį virusą, tačiau treniruotės intensyvumas – lyg rungtynių išvakarėse.

Prieš patraukdami namo „Ryto“ ekipos nariai sutarė, jog naujausia informacija dėl kitos treniruotes pasidalins bendrame pokalbių kambaryje feisbuke, o dabar – žinių laukimas iš LKL valdybos posėdžio.

Nuo paskutinės treniruotės praėjus kiek daugiau nei 4 valandoms į „Jeep“ areną sugrįžęs D.Adomaitis jau rinkosi svarbiausius daiktus ir ruošėsi artėjančiam visuotiniam karantinui. Europoje gyvenimą sustabdęs paslaptingas virusas sustabdė ir krepšinio sezoną Lietuvoje.

Pirmą kartą istorijoje LKL sezonas baigėsi jau kovo mėnesį.

„Viskas labai keista, net sunku suvokti. Laukėme, ką nuspręs valdyba. Kad nežaisime rungtynių, tai turbūt visi čia supratome, nes tokia situacija ir žaisti būtų nelogiška. Bet kad priims sprendimą visiškai nutraukti sezoną, tai tikrai nesitikėjome, – apie LKL nutarimą 24sek pasakojo Vilniaus komandos treneris D.Adomaitis. – Ryte pasportavome ir nutarėme, kad visa informacija dėl treniruočių pasidalinsime bendrame chate. Nebuvo net tokių minčių, kad sezonas bus nutrauktas. Kalba buvo apie kitą treniruotę. Dabar laukiame žinių iš klubo, kaip čia viskas bus traktuojama. Jei viskas, tai viskas. O kas toliau? Nežinomybė. Laukiame žinių iš klubo.“

Lietuva tapo antrąja valstybe po Ukrainos, oficialiai uždariusia nacionalines pirmenybes. Paskui jas patraukė ir Belgija su Šveicarija, o kitos lygos yra linkusios laukti.

„Faktas, kad svarbiausia yra sveikata, bet tas skubėjimas mane stebina. Esame pirma lyga, kuri nutraukė čempionatą. Visi kiti atidėjo, išskyrus Ukrainą, kurioje situacija kiek išskirtinė. Ten nebeliko žaidėjų, visi išvažiavo“, – penktadienį po LKL sprendimo mintimis dalijosi „Ryto“ strategas.

Antroji vieta šalyje ir laukiantys sidabriniai apdovanojimai D.Adomaičio nešildo. Panevėžio „Lietkabelis“ praėjusį savaitgalį krito prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o šis rezultatas sostinės krepšininkus netikėtai pakėlė į antrąją vietą galutinėje komandų rikiuotėje.

„Šioje situacijoje nė vienai komandai nė viena vieta nieko nereiškia. Žaidžiama yra tam, kad kažką laimėtumei ir pasiektumei aikštelėje. Toks būdas kažką laimėti nėra tinkamas. Atvirai pasakius, tai antra vieta man šioje situacijoje yra visiškai vienodai“, – sakė D.Adomaitis.

Sezonas buvo vingiuotas, turėjęs įvairių pakilimų ir nuopuolių. Antrus metus Vilniaus komandai dirigavęs D.Adomaitis išlaikė auklėtinius kumštyje ir darbiniame režime iki paskutinės bendro darbo akimirkos.

„Jautėsi susikaupimas, visi seka tą informaciją, visi domisi. Tikrai matome, kad ne be reikalo paskelbta pandemija. Tai didžiulė problema. Kiekvienas nuo savęs gali padėti išspręsti šitą problemą. Su kiekvieno elgesiu ir t.t.

Žaidėjai stengėsi daryti savo darbą. Mes galbūt neturėjome to kontakto, per kurį galėjome gauti virusą, kaip kad „Lietkabelio“ atveju. Jie per varžovus Čempionų lygoje gali surasti tiesioginį kontaktą. Visi seka naujienas, visiems neramu. Ypač tiems, kurių šeimos nėra čia“, – sakė Vilniaus ekipos treneris.

VIDEO: Lietuvos krepšinio lyga nutraukė krepšinio sezoną ir čempionais paskelbė Žalgirį

D.Adomaičio vadovaujamas „Rytas“ sezoną baigė kišenėje turėdamas LKL sidabrą, jis taip pat turi ir KMT antrosios vietos medalį, o Europoje sezoną užbaigė „Top 16“ etape.

Sezono rezultatai solidūs, tačiau nežinomybėje esantis treneris susikrovė arenoje buvusius daiktus ir iškeliavo pas šeimą laukti detalesnės informacijos.

„Ryto“ vairininkas dabar ketina daugiau laiko praleisti su šeima, žaisti stalo žaidimus ar padaryti namų buities darbus, kuriems neatrasdavo laiko įprastoje, darbais apipintoje rutinoje.

„Lauksime gerų žinių iš užsienio dėl koronaviruso. Ir lauksime gerų žinių iš klubo“, – viltingai sakė „Ryto“ treneris.

Treneris pridūrė, jog dabar svarbiausias yra sąmoningumas. Visi kartu atsidūrėme problemoje, kurią galime išspręsti tik bendromis pastangomis.

„Bus tų darbų, bus tų sezonų ir bus dar krepšinio, bet dabar svarbiausia yra visiems susikaupti ir išgyventi šį laikmetį. Visiems tai išbandymas. Reikia susitvarkyti, būti sveikiems ir padėti vieni kitiems, – mintimis apie sunkią situaciją dalijosi D.Adomaitis. – Nevaidinkime protingų. Jei manęs kas nors paklausia ko nors apie virusą, tai noriu pasakyti, kad mes esame ne tie žmonės, kurių reikėtų klausti. Mes nesuprantame, tad leiskime kalbėti tiems, kurie supranta ir kurie yra specialistai. Jei jie duoda rekomendacijas, mūsų reikalas yra jų laikytis.

Turime paklusti dalykams, kurie galbūt mums nepatinka. Bet mes privalome tai padaryti. Norisi bendro visų žmonių sąmoningumo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius