Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 26

Dainius Adomaitis – apie mačo Kaune lūžį ir savo žaidėjo bučinį Kauno publikai

Vilniaus „Rytas“ ir nukraujavęs priešinosi Kauno „Žalgiriui“, kol galiausiai nusileido 61:71. Per rungtynes tarp LKL pirmaujančių komandų būta aršios kovos ir emocijų, apie kurias po mačo kalbėjo ir vilniečių treneris Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

D.Adomaitis dar prieš rungtynes susidūrė su dviem galvosūkiais.

Martynas Echodas vėl liko ant suolo dėl čiurnos traumos, o Pako Cruzo neatvykimas į Kauną nebuvo planuotas.

Be rezultatyviausio savo žaidėjo likęs „Rytas“ jau į starto penketą paleido Karolį Giedraitį, o savo minučių netrukus sulaukė ir Deividas Sirvydis bei Marekas Blaževičius.

Jaunesnės sudėties „Rytas“ neatrodė išsiblaškęs.

Sostinės krepšininkai drausmingai pradėjo rungtynes ir pirmavo 14:10, tritaškius pataikius Mindaugiui Girdžiūnui ir Eimantui Bendžiui.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Rytas“ [2020-01-26]

Dar ir Ąžuolas Tubelis pasirodė aikštėje ir buvo sutiktas itin nesvetinga skanduote „Žalgirio“ sirgalių, nepamiršusių, kad vasarą per jaunimo varžybas į Kauno krepšininkų rūbinę užklydęs 17-metis vilnietis nusivalė kojas į „Žalgirio“ emblemą (paskui už tai viešai atsiprašė).

D.Adomaitis tuo metu tryško pykčiu teisėjams. Kai teisėjai pražanga nubaudė prie Thomaso Walkupo prilipusį Dovį Bičkauskį, „Ryto“ trenerį nuo žengimo į aikštę sulaikė tik jo asistentas Uvis Helmanis.

D.Adomaitis buvo nubaustas technine pražanga, o po minutės jis vėl stvėrėsi už galvos, kai nebuvo skirta pražanga perimant kamuolį.

Per tą chaosą „Rytas“ pametė šaltą protą, o kartu ir nedidelį turėtą pranašumą. Atkarpa 0:16, o per antrą kėlinį 10 taškų surinkęs Paulius Jankūnas su savo bendražygiais pervertė mačo svarstykles šeimininkų pusėn.

„Rytui“ kautis tapo vis sunkiau, nors vienu metu geriausias žaidėjas aikštėje atrodė 18-metis M.Blaževičius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Marek Blaževič
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Marek Blaževič

Minkštu lyg pūkai riešu rinkdamas taškus jis dar spėjo įsivelti į du nedidelius incidentus toliau nuo krepšio. Trečiajame kėlinyje, kai kovoje dėl kamuolio susikabino rankomis ir nubloškė KC Riversą ant grindų, iškart sulaukė Artūro Milaknio stumtelėjimo. O paskui ir ketvirtajame, kai pats griuvo dėl kamuolio ant grindų ir ten išprovokavo Pauliaus Jankūno alkūnės mostą – „Žalgirio“ kapitonui buvo skirta nesportinė pražanga.

Iš keturių Vilniaus žaidėjų, kuriems yra mažiau nei 22-eji metai, M.Blaževičius ryškiai išsiskyrė ir akivaizdžiai pradžiugino „Žalgirio“ sirgalius, kai sėdo dėl pražangų ant suolo.

Nors ketvirtajame kėlinyje „Rytas“ buvo priartėjęs iki 5 taškų, A.Milaknio ir E.Ulanovo tritaškiais „Žalgiris“ atšaldė sostinės komandos pastangas.

VIDEO: Artūras Milaknis – apie pergalę prieš „Rytą“ ir incidentą aikštėje

„Būsiu nuobodus, bet pasikartosiu – norint nugalėti „Žalgirį“ reikia gultis penkiese ant kamuolio. Antrajame kėlinyje, kai mes dar pirmavome, „Žalgiris“ tai ir padarė. O mes sėdėjome ir žiūrėjome.

Tada tapo sudėtinga žaisti, jie ėmė pirmauti 10 taškų – tada jau sudėtinga rungtyniauti", – sakė D.Adomaitis po mačo per spaudos konferenciją.

– Garbingai kovėtės, bet greitas puolimas 0:20 jūsų nenaudai?

– Klaidos irgi lėmė (17). Jei kamuolys būdavo ant žemės, jie pasiima tai.

– Dovis Bičkauskis ir Tu Holloway kartu surinko tik 2 taškus.

– Bet jie sukūrė 25 taškus kitiems.

– Ko trūksta, kad rezultatyviau sužaistų Deividas Sirvydis?

– Su „Monaco“ Vilniuje jam sekėsi. Ne visi gali įmesti po 20 taškų. Jis padarė teisingų pražangų, gynyboje sustovėjo. Mes norėjome atakuoti su kitais žaidėjais.

– Kokia padėtis su Martynu Echodu ir Pako Cruzu, kurie praleido rungtynes?

– Marčius darė treniruotę. Vaizdas dar nėra pats geriausias, bet jis stumiasi į priekį.

O Pako – virusas. Kažkoks virusas įsivėlė komandoje. Eima (Eimantas Bendžius) prasirgo, dabar Pako, iškrito visa jo šeima.

Sakė lyg nebuvo vakar aukštos temperatūros, šiandien kaip ir nėra irgi. Tikimės pamatyti jį treniruotėse.

– Kiek džiugina 18 taškų pelniusio Mareko Blaževičiaus žaidimas?

– Labai džiugina. Jis yra iš mūsų sistemos, „Perle“ užaugęs. Tokią viziją ir norime matyti – kad tokie taptų komandos veidais, žaistų ilgai, mes labai džiaugiamės už Mareką, ypač žinant jo praėjusį sezoną, kai kentėjo dėl traumos ir operacijos. Vasarą jis įdėjo labai daug darbo, tai mane labai džiugina.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič

– Kiek džiugina jo charakteris? Jis pasiuntė bučinį „Žalgirio“ sirgaliams po metimo.

– Rimtai? Nemačiau. Žinote, tai sportas, kuris atneša daug emocijų. Neskubėkite teisti žaidėjų ir trenerių. Aš irgi kažkokį negražų žodį pasakiau teisėjams, nors jie dirbo labai gerai, bendravo aukštu lygiu.

Mareko atveju irgi – sportas be emocijų nėra sportas. Kartais emocijos gali nepatikti, bučinys, manau, nepatiko sirgaliams, bet turime su tuo gyventi. Kauno sirgaliai turi teisę nušvilpti, „Ryto“ sirgaliai pasidžiaugti.

Buvo momentas, kai jūs įpykęs griebėte kėdę ir atrodė, kad norite ją mesti? Ar daug trūko, kad taip būtumėte padaręs?

– Ne, asistentas čiupo iškart. Ji kreivai stovėjo, aš tik norėjau pataisyti (šypsosi).

VIDEO: Š. Jasikevičius: „Timinskas turi vienas didžiausių blauzdų, kokias esu matęs“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius