-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 07

Dainius Adomaitis prieš tarpusavio rungtynes išskyrė esminius „Lietuvos ryto“ pasikeitimus

Šeštadienį Klaipėdos „Neptūnas“ (17/12) užbaigs rungtynių išvykose maratoną. Akistata su Vilniaus „Lietuvos rytu“ (21/8) Dainiaus Adomaičio auklėtiniams taps šeštąja išvyka iš eilės „Tete-A-Tete Casino – LKL“ čempionate. Pastarajį kartą „Švyturio“ arenoje pajūrio krepšininkai žaidė kovo 8 d., kuomet dar rungtyniavo FIBA Čempionų lygoje, o pastarąsias LKL rungtynes klaipėdiečiai namuose žaidė vasario 26 d.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / K.Bakūno nuotr.

Per pastaruosius 5 mačus pergalės buvo iškovotos Kaune, Kėdainiuose, Šiauliuose ir Utenoje, o vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas praėjusį savaitgalį Panevėžyje.

„Visada norisi turėti balansą – žaisti vienerias rungtynes namuose, vienerias išvykoje. Ar bent ne daugiau nei dvi iš eilės svečiuose. Manau, vyrai tikrai gerai tvarkosi, ypač turint galvoje, kad į žaidimą vis dar įvedinėjame naujus žmones ir bandome gerinti jų fizinę būklę“, – interviu bcneptunas.lt svetainei kalbėjo D.Adomaitis.

Tai bus pirmoji jo ir „Lietuvos ryto“ vairininko Rimo Kurtinaičio oficiali akistata, kuomet krepšinio specialistai arenoje susitiks ne kaip žaidėjai, o treneriai.

„Užpraeitą vasarą su Maskvos srities „Chimki“ žaidėme Vlado Garasto turnyre, bet tai buvo kontrolinio tipo mačas“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Į Vilnių „Neptūnas“ tradiciškai atvyko rungtynių išvakarėse. Penktadienio rytą neptūniečiai praleido analizuodami „Lietuvos ryto“ žaidimą, o po video peržiūros sėdo į autobusą ir pajudėjo link sostinės.

– Kaip „Lietuvos rytas“ pasikeitė prie komandos vairo stojus R.Kurtinaičiui?

– Matyti, kad pastarosiose keliose rungtynėse komanda demonstruoja greitesnį žaidimą. Tokį norą deklaruoja ir pats treneris. Greitame puolime jie dabar pelno po 20–30 taškų. Ieškoma metimų pirmoje puolimo fazėje. Čia, manau, jų yra didžiausias pasikeitimas. Gynyba taip pat suagresyvėjo.

– Žaidėjai atėjus naujam treneriui gauna daugiau laisvės improvizacijai?

– Sunku pasakyti, reikia klausti pačių žaidėjų. Bet matyti, kad žaidimas tapo greitesnis. Komanda stengiasi atrasti savo braižą. Nėra viskas taip lengva, kai komandoje pasikeičia treneriai ar žaidėjai. Čia nėra jungtukas, kurį gali įjungti ar išjungti, tam reikia laiko.

– Kur yra pagrindinė „Lietuvos ryto“ jėga?

Matyti, kad pastarosiose keliose rungtynėse Vilniaus komanda demonstruoja greitesnį žaidimą. Tokį norą deklaruoja ir pats treneris.

– Manau, tai yra tikrai labai gerai subalansuota komanda. Vieno ar kito žaidėjo tu negali išskirti. Anksčiau toks žmogus buvo Davidas Loganas, kuris sudėtingais momentais tikrai imdavosi iniciatyvos ir buvo aišku, kad tai tokiose situacijose darys būtent jis. Dabar dalis žaidimo yra pagrįsta per aukštaūgius, J.Baronas taip pat išnaudojamas gerai, jam statoma daug užtvarų, sukuriama situacijų. Corey Fisherio žaidimo kreivė į komandą atėjus R.Kurtinaičiui labai šovė į viršų.

– Kaip manote, kaip Jimmy Baronui seksis žaisti prieš savo buvusią komandą?

– Visada yra dvi pusės. Psichologiniai aspektai yra labais svarbūs. Paprastai žaidėjai prieš savo buvusias komandas nori pasirodyti ypač gerai. Jimmy yra labai patyręs ir protingas. Nemanau, kad jis norės laimėti prieš mus žaisdamas vienas. Neturime bijoti ar ruoštis žaidimui konkrečiai prieš jį.

Profesionaliai komandai, kokia yra „Neptūnas“, tos tolimos kelionės yra tikrai tolimos, nes reikia vykti į kitą Lietuvos pusę. Atvykimas iš vakaro padeda geriau pasiruošti rungtynėms.

– Ar šioje sezono stadijoje komandos viena kitą dar gali kažkuo nustebinti?

– Daug kas priklauso nuo to, kiek turi laiko pasiruošti konkrečioms rungtynėms. Kitkas priklauso nuo komandos būsenos, ar yra traumuotų žaidėjų. Kiekvienas treneris visada stengiasi sugalvoti mažesnį ar didesnį siurprizą ir jį pateikti.

Treneriams visada norisi geresnio komandos tarpusavio supratimo. Norisi patiems sumažinti klaidų skaičių, o galų gale vis tiek tavo rankose yra kamuolys, varžovas ir situacija, kurią turi išspręsti. To savitarpio supratimo pas mus vis dar pritrūksta ir tai stengiamės gerinti.

– Į rungtynes atvykstate jų išvakarėse. Kaip dažnai taikote šią praktiką LKL čempionate?

– Buvo sutarta, kad rungtynių išvakarėse visada vykstame į Vilnių ir Uteną. Tokią praktiką taikėme ir pastarosiose rungtynėse Panevėžyje. Profesionaliai komandai, kokia yra „Neptūnas“, tos tolimos kelionės yra tikrai tolimos, nes reikia vykti į kitą Lietuvos pusę. Atvykimas iš vakaro padeda geriau pasiruošti rungtynėms. Žaidėjai gali pailsėti, galima daugiau mažiau kontroliuoti maistą, kurį jie valgo, o ir pats susikaupimas būna geresnis, negu išlipus iš autobuso po 4–5 val. kelionės.

– Pasiilgote žaidimo savo gerbėjų akivaizdoje?

– Visada norisi turėti balansą – žaisti vienas rungtynes namuose, vienas išvykoje. Ar bent ne daugiau nei dvi iš eilės svečiuose. Tokia situacija susiklostė dėl arenos užimtumo ir tai nepriklausė nuo mūsų. Manau, vyrai tikrai gerai tvarkosi, ypač turint omenyje, kad į žaidimą vis dar įvedinėjame naujus žmones ir bandome gerinti jų fizinę būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius