-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 11

Daugiausiai Lietuvoje uždirbančių krepšininkų TOP 15: nauji veidai ir R.Javtoko pokytis

Krepšinio naujienų portalas 24sek, kaip ir pernai, surinko informaciją apie daugiausiai Lietuvoje uždirbančius krepšininkus. Ko vertas Edgaro Ulanovo atlyginimo pakėlimas? Kiek uždirba iš pirmojo penketo iškritęs Robertas Javtokas? Ar penkioliktuke yra vietos Klaipėdos „Neptūnui“? Pradėkime nuo 11–15 sąrašo vietų.
Daugiausiau Lietuvoje uždirbančių krepšininkų TOP 15
Daugiausiai Lietuvoje uždirbančių krepšininkų TOP 15 / 15min nuotr.

15 vieta: Martynas Mažeika ir Jerai'us Grantas

15min nuotr./Jerai Grantas ir Martynas Mažeika
15min nuotr./Jerai Grantas ir Martynas Mažeika

Atlyginimas: ~120 tūkst. eurų

Mėnesinė alga: ~12 tūkst. eurų

Kaip ir pernai, paskutiniai į penkioliktuko traukinį įšoko bent du krepšininkai. Ir šį kartą jame jau nebe vienas, o net du Klaipėdos „Neptūno“ atstovai. Taip pat tai – nauji veidai 24sek penkioliktuke.

„Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika ir legionierius Jerai'us Grantas uostamiestyje uždirba maždaug 120 tūkst. eurų per sezoną. Tai brangiausi klaipėdiečių žaidėjai.

M.Mažeika yra tikras „Neptūno“ kapitonas, galvojantis į priekį ne tik už save, bet ir visą Klaipėdos komandą. Jis pirmas stos ginti klubo spalvų ar tai būtų sunkus bandymas pelnyti taškus, ar konfliktinė situacija aikštėje.

J.Grantas užsirekomendavo solidžiu pasirodymu „Neptūne“ praėjusį sezoną. Legionierius įrodė, kad yra vertas paaukštinimo.

Beje, palyginimui, praėjusį sezoną penkioliktuko dugne buvę žaidėjai uždirbo 100 tūkst. eurų (Ianas Vougioukas ir Kšištofas Lavrinovičius).

14 vieta: Drew Gordonas

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Drew Gordonas

Sezono atlyginimas: ~150 tūkst. eurų

Mėnesinė alga: ~15 tūkst. eurų

Nepriekaištingas kovingumas ir solidi gynyba įvertinti 150 tūkst. eurų. Tomas Pačėsas daug nusiskundimų dėl aukštaūgio neturi ir vis pamini jį geru žodžiu, tačiau pastaruoju metu legionieriaus žaidimas šlubuoja.

Jei D.Gordonas žais taip, kaip sugeba – kaip antras geriausias praėjusį sezoną Prancūzijos čempionate dėl atšokusių kamuolių kovojęs aukštaūgis, „Lietuvos rytas“ sezono pabaigoje galės jį laikyti sėkmingu pirkiniu.

Bet tokį statusą D.Gordonui dar reikia užsitarnauti. Startas buvo užtikrintas, bet kaip starto penketo sunkusis kraštas amerikietis dar turėtų pasitempti.

Kita vertus, įdomumo dėlei, D.Gordono dubleris Kenny Kadji Vilniuje turėjo uždirbti dar daugiau – maždaug po 17 tūkst. eurų per mėnesį.

13 vieta: Edgaras Ulanovas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Sezono atlyginimas: ~170 tūkst. eurų

Mėnesinė alga: ~17 tūkst. eurų

Naujas veidas daugiausiai uždirbančiųjų sąraše. E.Ulanovo atlyginimas praėjusį sezoną „Žalgiryje“ buvo bent kelis kartus kuklesnis. Bet daugiausia minučių Eurolygoje ir patikimas užduočių vykdymas atnešė maždaug 170 tūkst. eurų metinį atlyginimą.

E.Ulanovas pritarė, kad kartu su avansu jį užgulė ir didesnė atsakomybė. Tačiau 24-erių žalgirietis pasirengęs ją nešti ant savo pečių.

Beje, pirmuosius gerus ženklus pademonstravo tapdamas naudingiausiu žalgiriečiu dvikovoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“ (20 naud. bal.). Bet svarbiausi iššūkiai jo dar laukia Eurolygoje.

12 vieta: Robertas Javtokas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Robertas Javtokas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Robertas Javtokas

Sezono atlyginimas: ~170 tūkst. eurų

Mėnesinė alga: ~17 tūkst. eurų

Robertas Javtokas pernai daugiausia uždirbančių krepšininkų Lietuvoje sąraše buvo pirmajame penkete. Tada jis dar uždirbo apie 270 tūkst. eurų per sezoną.

Nieko keisto, kad dėl traumų nerungtyniavęs beveik pusmetį, R.Javtokas naująjį sezoną pasitinka su šimtu tūkstančių kuklesniu atlyginimu.

Tačiau 36-erių vidurio puolėjas tikrai negali skųstis: žaidžia namuose arti šeimos, gauna solidų atlyginimą ir atlieka antro-trečio vidurio puolėjo vaidmenį.

Bet tai nereiškia, kad R.Javtokas gauna šiuos pinigus už nieką. Dar pirmajame mūšyje su „Lietuvos rytu“ jis įrodė, kad parako liko užtektinai – 9 taškai ir 18 naudingumo balų per 22 minutes.

11 vieta: Leo Westermannas

Alvydo Januševičiaus nuotr./Leo Westermannas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Leo Westermannas

Sezono atlyginimas: ~200 tūkst. eurų

Mėnesinė alga: ~20 tūkst. eurų

Sunkios traumos gerokai numušė anksčiau vienu perspektyviausių savo kartos krepšininkų laikyto Leo Westermanno vertę.

Tačiau starto penketo žaidėjui, kuris puikiai atitinka Šarūno Jasikevičiaus viziją, Eurolygoje tai nėra milžiniški pinigai. Anaiptol – tai geras sandoris.

L.Westermannas dar pratinasi prie „Žalgirio“ atakų dirigento pareigų ir neišvengia klaidų. Bet Š.Jasikevičius ir nesitikėjo stebuklų per vieną mėnesį.

L.Westermannas įrodė, kad gali solidžiai vadovauti žaidimui, pataikyti svarbiu metu ir tapti komandos vedliu. Bet tai tik pradžia. Iš jo dar daugiau bus laukiama Eurolygoje.

24sek 6-10 penkioliktuko vietas pateiks trečiadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius