Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 15

Drew Gordono dėjimų vedamas „Lietuvos rytas“ vos įveikė autsaiderius

Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose tik po atkaklios kovos 83:74 (22:24, 19:10, 19:24, 23:16). nugalėjo „Šiaulius“ ir šventė šeštą pergalę LKL. Tiesa, nors lažybininkai lygos autsaideriams davė vos 5 proc. tikimybę pateikti staigmeną, „Šiauliai“ atkakliai priešinosi net tris kėlinius.
Drew Gordonas
LKL: „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš šias rungtynes vilniečiai paskelbė apie gražų gestą. Komanda į sudėtį įtraukė aistringą klubo gerbėją Arseną Sarkisiancą. Negalią turintis vaikinas jau šešerius metus intensyviai palaiko Vilniaus komandą. Jis buvo pristatytas kartu su visa komanda ir sulaukė garsių ovacijų.

Klubas skelbė, kad, jeigu rungtynių baigtis bus aiški, Arsenas išbėgs ir į aikštę, vaikinas ant parketo pasirodė tik likus žaisti 11 sekundžių. Tam buvo svari priežastis – vilniečiai dėl pergalės kovėsi iki galo.

Atrodo, kad „Šiaulių“ krepšininkai pagaliau išgirdo trenerio Vaido Pauliukėno raginimus susiimti ir nedaryti klubui gėdos.

„Šiauliai“ neblogai apšilo Vilniuje ir pelnė pirmuosius keturis taškus, tačiau Roko Giedraičio ir Drew Gordono tritaškiai užvedė vilniečius. Po pirmojo kėlinio pranašumą visgi išlaikė kovingai žaidę „Šiauliai“ – 24:22.

Antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ atitrūko nuo varžovų ir prieš didžiąją pertrauką turėjo 7 taškų pranašumą. D.Gordonas per 20 minučių pelnė 11 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Tačiau „Šiauliai“ taip lengvai nenusileido. Įpusėjus trečiajam kėliniui šiauliečiai jau pirmavo 55:50. Atkakliausiai savo komandos draugus ragino Darius Gvezdauskas, pataikęs net tris tritaškius. Prieš lemiamą kėlinį vilniečiai turėjo tik dviejų taškų pranašumą.

VIDEO: Rungtynių momentas: triuškinamas M. Echodo dėjimas ir J. Juciko revanšas

„Lietuvos ryto“ pergalę užtikrino puikus amerikiečio D.Gordono pasirodymas. Rezultatyviausias savo rungtynes LKL sužaidęs krepšininkas surinko 25 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir drebino varžovų krepšį dėjimais.

VIDEO: Rungtynių momentas: skrajojantis D. Gordonas

T.Pačėsas šiose rungtynėse vertėsi be Davido Logano, kuri tausojo svarbesnėms kovoms Europos taurėje ir LKL.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL: „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL: „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ LKL turnyrinėje lentelėje atsilieka tik nuo Kauno „Žalgirio“, kuriam nusileido praėjusiame ture.

Vilniečiai nesėkmę šią savaitę patyrė Europos taurėje, kur 71:76 nusileido „Chimki“ ekipai.

„Šiauliams“ tai buvo jau septintasis pralaimėjimas šį sezoną. Jie lieka be pergalių ir paskutiniai turnyrinėje lentelėje.

„Lietuvos rytas“: D.Gordonas 25 tšk. 11 atk. kam., D.Gailius 13 tšk., A.Gudaitis 10 tšk. 8 atk. kam., C.Fisheris 9 tšk.

„Šiauliai“: D.Gvezdauskas 16 tšk., D.Sabeckis 15 tšk., A.Ampimas 14 tšk., T.Lekūnas 11 tšk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius