-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 06

Edgaras Ulanovas: apie sunkią naujokų pradžią, „Lietuvos ryto“ veidą ir sekmadienio derbį

„Sunku, žinokit. Tikrai nelengva“, – atsiduso Edgaras Ulanovas, paklaustas apie naujų žaidėjų įsiliejimą į „Žalgirio“ komandą. Tačiau sekmadienis – diena, kai teks susiimti ir prisiminti viską, ką žalgiriečiai išmoko per maždaug mėnesį, nes varžovas – „Lietuvos rytas“, prieš kurį pergalės arba pralaimėjimo skonis visada yra aštresnis.
Edgaras Ulanovas ir Steponas Babrauskas
Edgaras Ulanovas ir Steponas Babrauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Sekmadienis | LKL | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ | 17:20 | Vilnius

Kol naujokai mokosi, Edgaras rodo pavyzdį. Nors, kaip sako pats puolėjas, ir po geresnių rungtynių nuotaika ne visada būna gera, nes žinojai, kad gali padaryti geriau, būtent jis šiuo metu yra rezultatyviausias komandoje. Tiesa, tiek pat – po 10,2 taško – renka ir antrus metus „žaliai-baltus“ marškinėlius vilkintis Kevinas Pangosas, tad akivaizdu, kad sistemoje geriau jaučiasi ilgiau Kaune esantys žaidėjai.

„Aš jaučiuosi gerai kol kas. Ne pirmi metai, kai čia žaidžiu, pažįstu trenerį. Atvyko naujų žaidėjų, jie bando prisitaikyti, o man gal kažkiek lengviau nei jiems. Žinau, ko tikėtis. Ir toje pačioje LKL jau ne pirmus metus žaidžiu. Džiugu, kad pasitiki komandos draugai ir treneriai. Man reikia tik tą pasitikėjimą paversti rezultatu“, – 24sek kalbėjo E.Ulanovas.

K.Bakūno nuotr./Edgaras Ulanovas
K.Bakūno nuotr./Edgaras Ulanovas

Iš pagrindų atsinaujinusi „Lietuvos ryto“ komanda, kaip ir „Žalgiris“, vis dar ieško savo žaidimo. Tai pažymi ir „Žalgirio“ puolėjas, tačiau sako, kad Vilniaus ir Kauno akistata, kaip visada, reikš daug.

„Bus geros rungtynės, jie žais namuose, šiemet ten renkasi daug žiūrovų. Mes jau pralaimėjome, jie – irgi, todėl yra daug dalykų, kurie šitas rungtynes daro įdomesnes. Manau, kad bus įdomu“, – vylėsi žalgirietis ir pridėjo, kad susitikimo svarbos nemažina faktas, jog tai – tik pirmoji tarpusavio akistata.

Atvyko naujų žaidėjų, jie bando prisitaikyti, o man gal kažkiek lengviau nei jiems.

Sekmadienio varžovus vertinti, pasak E.Ulanovo, yra sunku. Krepšininkas sako, kad „Lietuvos rytas“ dar neatskleidė savo stipriųjų pusių. Paklaustas, ar dėl to pasiruošimas amžinų varžovų akistatai bus labiau komplikuotas, puolėjas kalbėjo: „Svarbu patiems gerai pasiruošti, kad būtų kuo mažiau klaidų, daugiau susikalbėjimo, kurio labai dažnai trūksta. Puolime mes lengvai dovanojame kamuolius.

Žiūrime, analizuojame, stengiamės, bet visų pirma abi komandos žiūrės į save, o po to bandys kažką sau naudingo pasiimti iš varžovų žaidimo.“

Ir nors E.Ulanovas sako, kad kol kas „Žalgiris“ nefunkcionuoja taip, kaip norėtųsi, nes naujokai dar nėra prisitaikę prie taktikų ir susižaidę su kitais komandos draugais, treneris Šarūnas Jasikevičius po susitikimo su Utenos „Juventus“ dėstė kiek kitokią nuomonę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Jau sakiau, kad jeigu supras kiekvieno kamuolio ir kiekvienos gynybos, detalės vertę, ši komanda turi šansų. Jeigu ne, mes labai labai sunkiai eisime į priekį. <...> Darbu aš nesiskundžiu ir tai nuteikia optimistiškai. Bet krepšininkui turi skaudėti, jei kažkas jį apžaidžia, jei kažkas nuo jo nuima kamuolį, jei įmeta greičiau ant greito. Kai kuriems iš mūsų dar neskauda. Va, kas blogiausia“, – kalbėjo Šaras.

Po sekmadienio išbandymo Vilniuje lauks dar didesnis iššūkis. Jau penktadienį „Žalgiris“ startuos Eurolygoje ir namuose susikaus su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu.

E.Ulanovas tikina nejaučiantis nerimo ir mano, jog komanda spės įsivažiuoti, o ir varžovas pirmoms rungtynėms – gan palankus.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasilije Micičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasilije Micičius

Šaras dažnai akcentuoja, kokie svarbūs komandai yra kuriantys žaidėjai. Deja, bet situacija įžaidėjo pozicijoje bent jau kol kas nėra pati geriausia: neaiškaus rimtumo traumą patyrė Dee Bostas, o iki pat Europos čempionato finalo su Serbijos komanda nužygiavusiam Vasilje Micičiui reikia daugiau laiko. Jis prie komandos prisijungė prieš mažiau nei dvi savaites.

„Pirmose rungtynėse ir treniruotėse matėsi, kad jam sunku, bet su kiekviena diena jis žaidžia geriau, prisitaiko“, – apie V.Micičių kalbėjo E.Ulanovas.

Įsivažiuojantys ir savo problemas sprendžiantys „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ pirmą kartą šiame sezone susitiks sekmadienį, 17:20 val., „Siemens“ arenoje. Panašu, kad tai bus puiki repeticija ir jėgų patikrinimas prieš kitą savaitę startuojančias kovas Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius