Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 07

Epinis mūšis dėl šeštosios vietos – „Neptūnas“ 50 minučių dramoje palaužė „Šiaulius“

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) penktadienio vakarą vyko mūšis dėl šeštosios vietos, kuris užsitęsė net 50 gryno žaidimo minučių. Klaipėdos „Neptūnas“ (14-22) tik po dviejų pratęsimų 107:106 (17:22, 24:14, 19:19, 18:23, 9:9, 20:19) palaužė „Šiaulius“ (12-23), kurie dar nėra garantuoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
Deividas Gailius
Deividas Gailius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiauliai“ geriau pradėjo rungtynes ir pirmavę beveik visą pirmąjį kėlinį po 10 minučių pirmavo 22:17.

Antrojo ketvirčio pradžioje šiauliečiai trumpai turėjo ir 7 taškų persvarą (24:17), bet pabudę uostamiesčio krepšininkai kur kas geriau užbaigė pirmąją mačo dalį ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 41:36.

„Neptūnas“ išlaikė persvarą ir po trijų kėlinių (60:55), bet lemiamu metu paskutiniame kėlinyje arčiau pergalės buvo „Šiauliai“.

14:4 spurtavę Antano Sireikos auklėtiniai likus mažiau nei dviem minutėms po Kasparo Beržinio dvitaškio susikrovė 5 taškų persvarą, o „Neptūną“ gelbėti ėmėsi Deividas Gailius.

Klaipėdietis pataikė tritaškį, kitoje atakoje du taškus pelnė Benas Griciūnas, o likus 20 sekundžių vėl pasižymėjęs D.Gailius išlygino rezultatą – 78:78.

„Šiauliai“ dar galėjo laimėti be pratęsimo, tačiau lemiamą metimą šovęs Martynas Varnas nepataikė ir pražangos išprovokuoti nesugebėjo.

Pratęsimą „Neptūnas“ pradėjo fantastiškai – dar du taškus pelnė D.Gailius, tritaškį pridėjo Norbertas Giga ir klaipėdiečiai pirmavo 83:78.

Bet šįkart grįžo jau „Šiauliai“. Elvaro Fridrikssono tritaškis bei Armino Urbučio ir M.Varno taškai rezultatą išlygino (85:85), o vieną iš dviejų baudų likus 9,7 sek. pataikęs M.Varnas suteikė svečiams minimalią persvarą – 87:86.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Varnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Varnas

Vis dėlto „Neptūnas“ vėl išplėšė papildomas penkias minutes – vieną baudą iš dviejų pataikęs D.Gailius rezultatą išlygino, o Justas Furmanavičius tritaškio paskutinę sekundę nepataikė.

Antrojo pratęsimo pradžioje „Neptūnas“ vėl turėjo 5 taškų persvarą (94:89), bet toliau savo varžovų „Šiauliai“ nepaleido.

Likus pusei minutės jie atsiliko tik 100:102, bet tuomet labai svarbų tritaškį pataikė Matas Jogėla – 105:100.

Šiauliečiai dar bandė gelbėtis tritaškiais, kuriuos pataikė Andy Van Vlietas ir E.Fridrikssonas, bet D.Gailius iš pradžių sumetė abi baudas, o likus 1,6 sek. prametė tyčia nebepaliko svečiams šanso išsigelbėti.

„Šiaulių“ neišgelbėjo ir įsimintinas E.Fridrikssonas pasirodymas. 183 cm ūgio islandas ne tik pelnė 15 taškų, bet ir išskirstė net 17 rezultatyvių perdavimų, taip pagerindamas šio sezono LKL rekordą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Elvar Fridriksson
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Elvar Fridriksson

Tai tik penktas kartas LKL istorijoje, kai žaidėjas atlieka 17 rezultatyvių perdavimų, o absoliutų rekordą dalinasi 1995-1996 m. sezone „Šilutės“ klube žaidęs amerikietis Davidas Edwardsas ir 2008-2009 m. sezone su Kėdainių „Nevėžio“ apranga šį rezultatą pasiekęs Aidas Viskontas – abu jie atliko po 18 rezultatyvių perdavimų.

Ši pergalė lėmė, kad „Neptūnas“ reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą ir ketvirtfinalyje žais prieš Utenos „Juventus“ arba Panevėžio „Lietkabelį“, o „Šiauliai“ dar turės pakovoti dėl vietos aštuonete.

Šiuo metu A.Sireikos komanda yra septinta, bet jeigu paskutiniame mače ji nusileis Kėdainių „Nevėžiui“, o Alytaus „Dzūkija“ nugalės Panevėžio „Lietkabelį“, būtent dzūkai prasmuks į ketvirtfinalį ir paliks „Šiaulius“ už borto, devintoje vietoje. Jei šiauliečiai vis tik pateks į atkrintamąsias, jų pirmajame etape jų laukia akistata su antroje vietoje liksiančiu Vilniaus „Rytu“.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika ir Deividas Gailius (10 atk. kam.) po 18, Benas Griciūnas 15 (7 atk. kam.), Norbertas Giga 13 (11 atk. kam.), Žygimantas Janavičius (7 rez. perd.) ir Matas Jogėla po 12, Džiugas Slavinskas 10.

„Šiauliai“: Andy Van Vlietas 22 (11 atk. kam.), Martynas Varnas 18, Kasparas Beržinis 17 (9 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas 15 (17 rez. perd.), Arminas Urbutis ir Mindaugas Lukauskis (6 rez. perd.) po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius