-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

Finalą pergalingai pradėjęs Nenadas Čanakas padebesiais neskrajoja: „Tiesiog 1-0“

Istorinis laimėjimas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalyje prieš Kauno „Žalgirio“ krepšininkus Panevėžio „Lietkabelio“ ekipos neužliūliavo. Nenado Čanako auklėtiniai pirmajame finalo serijos mače Vilniuje 77:68 įveikė „Rytą“ ir serijoje iki 4 pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Aukštaitijos klubas vėl pademonstravo charakterį ir geležinę valią.

Prieš finalo seriją Panevėžio ekipa neteko latvio Kasparo Berzinio, priekinė linija susiaurėjo iki trijų žmonių – Gedimino Oreliko, Džordže Gagičiaus ir Gabrieliaus Maldūno, tad savojo šanso daugiau nei 4 minutėms buvo sulaukęs ir epizodiškai šį sezoną rungtyniaujantis Grantas Vasiliauskas.

Pirmajame serijos mače „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas pateikė siurprizą ir į starto penketą įtraukė iki tol atkrintamosiose varžybos tik „šiukšlių“ minutes žaidusį Karolį Giedraitį.

Tiesa, suspindėti 24-erių metų „Ryto“ sistemos auklėtiniui nepavyko – per beveik keturias minutes taškų nepelnė.

Po dvylikos metų pertraukos susigrąžinti „Betsafe-LKL“ titulą siekianti Vilniaus komanda startavo įspūdingai, pelnydama pirmuosius 12 taškų be atsako, o 7-ąją susitikimo minutę „Rytas“ turėjo jau 15 taškų pranašumą.

Tačiau raumenis vilniečiai rodė vos vieną kėlinį.

Antrajame ketvirtyje „Lietkabelis“ pademonstravo kur kas geresnę gynybą, praleisdamas vos 10 taškų. Į ilgąją pertrauką ekipos išėjo švieslentėje degant status quo – 36:36.

Sėkmingą žaidimą Nenado Čanako auklėtiniai pratęsė trečiajame kėlinyje – du tolimi Kristupo Žemaičio šūviai ketvirčio pabaigoje pirmą kartą kilstelėjo „Lietkabelio“ pranašumą iki dviženklio 63:53, o priekyje „Lietkabelis“ išbuvo iki pat mačo pabaigos.

„Žinoma, svarbi pergalė, bet rezultatas yra 1-0. Nieko ypatingo nenutiko, žengėme vieną žingsnį į priekį. Dabar mūsų mintys yra apie sekmadienį ir ką galime pagerinti žaidime. Tai yra svarbiausias dalykas. Rungtynes pradėjome sutrikę, bet džiaugiuosi komandine dvasia. Mes nepalūžome prie 12 ir 15 taškų deficitų. Nekaltinome vienas kito, blogų emocijų nebuvo, ėmėme žaisti kur kas kiečiau ir šiandien mes nusipelnėme pergalės“, – po mačo sakė N.Čanakas.

– Kiek svarbu serijos pradžioje perimti namų aikštelės pranašumą?

– Svarbu, bet tai tik 1-0. Tiesiog 1-0. Reikia keturių pergalių, o mes iškovojome tik pirmąją.

– Kiek svarbus yra Ivano Buvos sustabdymas, kuris šiandien įmetė 2 metimus iš 6 ir surinko 9 taškus?

– Žinoma, jis yra vienas komandos lyderių, bet mūsų rungtynių planas nėra ruošiamas vieno žaidėjo stabdymui. Turime įveikti „Rytą“, o ne Ivaną Buvą. Kaip ir minėjau, rungtynes pradėjome sutrikę abejose aikštės pusėse. Darėme klaidas, kokių įprastai nedarome. Aš tikrai nematau, kiek taškų surenka varžovų krepšininkai. Man labai svarbu yra būdai, kaip jie renka taškus.

– Kaip vertinate Karolio Giedraičio ir Granto Vasiliausko, kurie rungtyniauja retai, žaidimą?

– Jie yra mūsų žaidėjai. Jie turėjo gerų pasirodymų Europos taurėje prieš geras komandas. Turėjome ketverias sunkias rungtynes prieš „Žalgirį“. Dabar iškrito Kasparas Berzinis, o dar nuovargis... Turime išnaudoti visus žaidėjus, kuriuos turime. Labai džiaugiuosi dėl Karolio ir Granto. Jie darė tai, ko aš norėjau.

– Ar matysime Kasparą Berzinį žaidžiantį sekmadienį?

– Nežinome, dar nesame tikri.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – smūgis Šarui, „Žalgirio“ krachas ir naktiniai žaidėjų nuotykiai

– Džordže Gagičius susižeidė, problemų turėjo Radičevičius, Lipkevičius. Galbūt Grantas ir Karolis žais dar daugiau?

– Jie buvo rotacijoje, nes nemažai žaidėjų turėjo problemų. Nesiskundžiame, kaunamės vis tiek. Dabar yra gegužės pabaiga – mes sužaidėme 30 rungtynių „Betsafe-LKL“ ir 19 – Europos taurėje, o dar ketverias rungtynes – KMT. Normalu, kad kai kurie žaidėjai jaučia skausmą ar kokias problemas.

– Komanda pergalingose rungtynėse surinko vos dešimt rezultatyvių peravimų. Kaip tai paaiškintumėte?

– „Rytas“ šiandien daug keitėsi gynyboje, o mes turėjome žaisti vienas prieš vieną. Daug taškų rinkome tokiu būdu. Negali žaisti viso derinio, jei varžovas keičiasi gynyboje. Turėjome stoti ir mušti varžovus išsikeitimo situacijose. Kitas dalykas – pirmas kėlinys buvo tragiškas. Nebuvo jokio normalaus puolimo. Mes dešimt rezultatyvių perdavimų surinkome per 30, o ne 40 minučių.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – smūgis Šarui, „Žalgirio“ krachas ir naktiniai žaidėjų nuotykiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius