Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 29

G.Žibėnas – apie T.Witherso situaciją, LKL dominuosiantį M.Echodą ir B.Varadžio debiutą

Antras Vilniaus „Ryto“ (2-0) mačas Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) – antroji pergalė. Jei atidarymo rungtynėse Utenoje teko vargti iki paskutinių akimirkų, namuose Giedriaus Žibėno kariai Klaipėdos „Neptūną“ (0-2) sudaužė 93:67.

Apylygė kova vyko tik pirmajame kėlinyje, o likusį laiką „Jeep“ arenoje karaliavo Vilniaus „Rytas“.

Lietuvos čempionai ėmė bėgti antrojo ketvirčio pradžioje, spurtavę rezultatu 11:0, kuris aštuonių minučių atkarpoje išaugo iki 20:6.

Po dviejų ketvirčių 40:27 pirmavę Giedriaus Žibėno auklėtinai galutinai reikalus sutvarkė po ilgosios pertraukos. Kėlinio viduryje Margiris Normantas smeigė du tritaškius paeiliui, Gytis Radzevičius pridėjo dar vieną, o šeimininkai svečius iš Klaipėdos jau talžė 59:35.

Sostinės komanda ketvirtadienio vakarą „Jeep“ areną užliejo tritaškiais, kuomet tikslą pasiekė 13 iš 26 tolimų metimų.

„Neptūno“ snaiperiams atakuoti nuo trijų taškų zonos sekėsi ne taip gerai – 7 iš 21 (33,3 proc.), kaip ir valdyti kamuolį bei tiksliai jį skirstyti komandos draugams – 19 klaidų. Palyginimui, „Rytas“ suklydo 9 kartus.

Kovą po krepšiais vilniečiai laimėjo 35:29. Šeimininkai net 15 kamuolių atkovojo puolime.

Tai buvo pirmosios vengro Benedeko Varadžio rungtynės „Ryto“ komandoje. Įžaidėjas per 12 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo kamuolį bei suklydo 2 kartus.

„Turiu pradėti nuo sirgalių, nes čia susirenka mūsų ištikimiausi ir lojaliausi sirgaliai. Pas mus ryšys su sirgaliais nesikeičia – mes už juos, jie už mus. Pas mus visada taip buvo. Norisi ir toliau palinkėti reiklumo ir kūrybingumo „B tribūnai“. Šaunuoliai, mačiau, kad šiandien padirbėjo su choreo, – po dvikovos kalbėjo Giedrius Žibėnas. – Džiaugiuosi, kad šiandien turėjome geresnes gynybos prasme rungtynes. Trenerių štabas gerai padirbėjo su skautingu, o žaidėjai dar geriau išpildė ant parketo. Sveikinimai žaidėjams, nes kiekvienas įėjęs į aikštelę suprato, kad turi pridėti fiziškumo, kontakto lygį užkelti. Šiandien nebuvo nė vieno žaidėjo, žaidusio minkštai, apie ką kalbėjau po pirmojo mačo Utenoje. Labai smagu, kai žaidėjai padaro išvadas per kelias dienas. Smagu, kaip susigynėme, išskyrus gal paskutinį kėlinį, bet ten pasidalinome minutes ir ruošėmės šeštadienio dvikovai. Nenorėjome nieko per daug išvarginti. Šiandien daugiausiai žaidė Marcusas Fosteris – 22 minutes. Tai yra mums palanku.“

– Galbūt tikėjotės didesnio klaipėdiečių pasipriešinimo, kurie puikiai kovėsi prieš Kauno „Žalgirį“?

– Sprendėme savo uždavinius. Žinojome, kad „Neptūnas“ yra komanda, galinti nubausti, jei pasižiūrėsime atsainiai į pasiruošimo planą. Galiu labiau komentuoti apie savo komandą. Manau, kad šiandien nebuvo geriausios „Neptūno“ rungtynės, bet tai buvo labai susiję su mūsų pasiūlytu intensyvumu gynyboje.

– Kokį įspūdį paliko debiutavęs Benedekas Varadis?

– Jam reikia laiko. Mums visiems reikia laiko. Atsiminkime, kad sezonas yra ilgas. Pas mus yra žaidėjų, kuriems pavyksta greičiau įeiti į formą, kitiems – lėčiau. Bet sezone yra 60 rungtynių ir žaidėjai dominuos atskirose sezono atkarpose – tai vienas žaidėjas, tai kitas. Tai yra natūralu. Mes nesame išimtis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir R.Vyšniauskas – „Žalgirio“ ir „Wolves“ vaizdas ir gandas apie Šarą

– Adas Šimonis sužaidė visą ketvirtą kėlinį. Ar jis gali tikėtis didesnio vaidmens?

– Adas šaunuolis. Jis mums davė labai gerą žinutę – tiek sirgaliams, tiek trenerių štabui. Jį pagyriau rūbinėje ne tiek dėl puolimo, kiek dėl gynybos – kaip jis laikė kontakto lygį, kaip išdaužinėjo varžovus iš užtvarų ir kaip iš jų išeidinėjo, ir kaip spaudė kamuolį. Pradėkime nuo to. Jaunas žaidėjas gali žaisti tokiame lygyje, kai gali apsiginti.

– Jau kitą savaitę FIBA Čempionų lygos startas, o Toddo Witherso dar nėra Vilniuje. Jūs jo dar laukiate?

– Iki Tenerifės mes dar turime Prienų mačą, kuriam skiriame visą dėmesį. Prieš „Lenovo“ projektuojame pasiruošimą su Tomu Lekūnu. Iki Tenerifės taip tikrai bus. Su Toddu kalbėsime po Tenerifės, žiūrėsime, kokia bus situacija, ar kažkas keičiasi.

Šiam momentui Tomas yra visavertis mūsų komandos žaidėjas. Džiaugiamės, kaip jis įeina į rungtynes, kaip jis padaro kiekvieną papildomą „stopą“, kaip duoda kontaktą. Kol kas mums labai pasiteisina T.Lekūno turėjimas komandoje.

– Galbūt jis mėnesinį kontraktą pavers į viso sezono?

– Galbūt, galbūt.

– Treneri, gynyboje dažnai iškeliate rankas į viršų. Ką tai reiškia?

– Tai reiškia, kad gintumėmės aktyviomis rankomis. Daugiau išduoti negaliu. Manau, kad visa lyga tai daugmaž žino. Jei kas nežino, tegul analizuoja.

– Ką šiemet turite daryti, kad vėl patektumėte į finalą?

– Pasikartosiu, ką sakiau prieš rungtynes. Sirgalių lūkesčiai po praėjusių metų išaugo. Tai yra normalu. Prieš mus visi žais su kitokia emocija. Tai yra normalu.

Mūsų sirgalių lūkesčiai yra ne apie pergalių ir pralaimėjimų santykį, o svarbiausia, kad mes kautumėmės kiekvienose rungtynėse ir atiduotume visas jėgas. Bus ir blogesnių rungtynių, ir atkarpų, kai metimai nesukris ir kažkas nepavyks, įvyks viena ar kita trauma, svarbiausia tuomet, kad išliktume kartu ir kautumėmės vienas už kitą.

Mes labiausiai to tikimės iš šito sezono. Nieko naujo nepasakysiu – eisime iš rungtynių į rungtynes ir žiūrėsime, kas iš to išeis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“

– Buvo kelios atkarpos, kai viename penkete išmėginote Martyną Echodą kartu su Evaldu Kairiu. Kokia buvo idėja ir kaip tai sekėsi įgyvendinti?

– Martynas atkovojo 9 kamuolius puolime, iš kurių 7 – iki ilgosios pertraukos. Tokia ir idėja.

Turime penkis didelius žmones, jei T.Lekūną ir G.Masiulį skaitome ketvirtais numeriais. Dar Jarvisą, Echodą ir Kairį penktoje pozicijoje. Tai yra mūsų pastiprėjimas. Šįmet galime laviruoti sudėtimi kur kas įvairiau, priklausomai nuo varžovo ir ką jis gali pasiūlyti.

Šiandien pasiūlėme fiziškumą ir dydį. Echodas mums pasiteisino, nors gal neužbaigė iš po krepšio. Bet jo rungtynės dar ateis. Jis tikrai dominuos šiemet lygoje.

– Kaip jums Marcuso Fosterio skrydis?

– Jis dar įeidinėja į formą. Smagu, kad jis gali ištikimiausius sirgalius džiuginti. Manau, kad šiandien sirgaliai buvo patenkinti ne tik gynyba, bet kažkiek pasimėgavo ir puolimu, ypač atviroje aikštelėje. Tai yra mūsų vizitinė kortelė, nėra ko slėpti.

Marcusas tikrai džiugins publiką, bet ne tik jis. Mes daugiau turime tokių žaidėjų, kurių laikas dar ateis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir R.Vyšniauskas – „Žalgirio“ ir „Wolves“ vaizdas ir gandas apie Šarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius