Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 01

G.Žibėnas gyrė tašką pelniusį puolėją: „Vienos geriausių jo rungtynių“

Sirgalių plojimais iš aikštės išlydėtas Giedrius Žibėnas džiaugėsi pirmąja pergale LKL atkrintamosiose ir gyrė tašką pelniusį Gytį Radzevičių, tačiau Vilniaus „Ryto“ treneriui yra ir nerimo – susižeidė du svarbūs žaidėjai, kurių artima ateitis nėra aiški.
„Rytas“ – Alytaus „Dzūkija“
„Rytas“ – Alytaus „Dzūkija“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

76:63 laimėjo „Rytas“ namų arenoje sekmadienio vakarą, nors beveik tris kėlinius niekaip nesugebėjo atsiplėšti nuo „Dzūkijos“.

„Tipinės atkrintamųjų rungtynės, – konstatavo G.Žibėnas. – To ir tikėjomės – kad bus sunku, kad varžovai ateis pasiruošę. Jie savaitę turėjo nuo paskutinių rungtynių. Kas mane pradžiugino, tai kad žaidėjai nuo pirmų atakų buvo labai susikoncentravę, uždavė toną. Mes viską prametėme. 2/20 tritaškiai, bet yra geras posakis: kai gerai giniesi, tu visada būsi rungtynėse. Šiandien tas buvo. Turime tą koncentraciją nusinešti į kitas rungtynes.“

Ivanas Buva po dviejų kėlinių kaip tik kalbėjo priešingai. Esą trūko koncentracijos, o komanda daug klydo.

„Gal Ivanas „ant karštųjų“ taip pasakė. Mes turėjome taikinius puolime, juos ir atakavome. Kažkokių blogų labai metimų nemetėme. Kartais skubėjimas gali atsirasti, kai prametame, kai padarome vieną, kitą klaidą. O varžovai tikrai gerai gynėsi šiandien. Neleido mums padaryti pirmo perdavimo, nedavė priimti kamuolio ten, kur norėjome priimti. Ir žaidė sau palankiu tempu. Tą tempą turėjome paspartinti, tą padarėme antroje rungtynių pusėje“, – pasakojo G.Žibėnas.

Šiame sezone vilniečiai prieš „Dzūkiją“ laimėjo visas šešerias žaistas rungtynes.

„Tas ir sunkiausia šiuo metu, kad yra 6-0, bet turime tą pamiršti. Bus rungtynės išvykoje, vėl bus pradžia 0:0, vėl bus tipinės atkrintamųjų rungtynės. Matote kas darosi ir Eurolygoje. Čia nėra pirma ir aštunta ar ketvirta ir penkta komandos. Čia bus kova, žaidėjai tam ir dirba visą sezoną, kad tas kovas turėtų“, – tikino „Ryto“ strategas.

Serijoje iki trijų pergalių reguliarųjį sezoną laimėję vilniečiai priekyje 1-0, tačiau Arnas Butkevičius susižeidė nykštį mačo metu, o Evaldas Kairys net nepasirodė ant suolelio dėl treniruotėje gautos traumos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Rytas“ – Alytaus „Dzūkija“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Rytas“ – Alytaus „Dzūkija“

„Reikia dėl viso pikto tyrimus pasidaryti, bet, kiek man Kostas (kineziterapeutas Konstantinas Medvedevas - aut. past.) sakė, tai nieko baisaus. Turime būti atsargūs ir saugoti savo žaidėjus“, – apie A.Butkevičiaus sužeidimą sakė G.Žibėnas.

E.Kairio laukia išsamūs tyrimai, parodysiantys, kokio rimtumo yra trauma. Kol kas neaišku, ar vidurio puolėjas galės žaisti antrosiose serijos rungtynėse antradienį.

Puikias rungtynes sužaidė Gytis Radzevičius, kuris žaidė net 26 minutes, tačiau pelnė vos 1 taškelį. Vis dėlto jis atkovojo net 12 kamuolių, išdalino 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, išrašė stogą ir surinko net 16 naudingumo balų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Rytas“ – Alytaus „Dzūkija“
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Rytas“ – Alytaus „Dzūkija“

„Davėme Gyčiui pagyrų ir rūbinėje, – pasakojo G.Žibėnas. – Tikrai vienos geriausių jo rungtynių. Norisi įtraukti, kažkada to papildomo perdavimo negauna, kažkada varžovas jį nutraukia. Jis to vertas yra, jis bus įtrauktas, turės gerų rungtynių, nes jis to nusipelnė.“

„Dzūkijos“ treneris Ramūnas Cvirka gyrė auklėtinius už kovingumą, tačiau bedė pirštu į pagrindinę problemą.

„Sunkios, klampios rungtynės, nelabai rezultatyvios. Kovojome. Matosi, kur pralaimime. Akcentuojame, kad reikia grįžti į gynybą. Per daug darome klaidų tokių, kurių negalime daryti. Tik kažkas nors sekundei užsižiopso, mus „Rytas“ nubaudžia. Gavome grynai dėl negrįžimo atgal“, – pasakojo dzūkų treneris.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Rytas“ - „Dzūkija“ [2022-05-01]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius