Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 19

Gintaras Krapikas apie Artūrą Gudaitį: nėra lengva, kai toks spaudimas gula ant jauno žaidėjo pečių

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas po triuškinančiu rezultatu 96:49 (24:18, 26:12, 21:7, 20:10) pasiektos pergalės prieš Utenos „Juventus“ pernelyg nedžiūgavo ir teigė, jog svarbiausios kovos dar priešaky.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

LKL pusfinalio seriją 3:0 laimėję žalgiriečiai 22-ąjį kartą pateko į finalą, kuriame susitiks su Vilniaus „Lietuvos rytu“ arba Klaipėdos „Neptūnu“.

„Smagu, jog visas rungtynes vyrai žaidė susikaupę ir susikoncentravę. Toks ir buvo mūsų uždavinys, – po triuškinančios pergalės prieš uteniškius prisipažino G.Krapikas. – Tačiau mūsų tikslas yra ne toks. Turime apginti titulą, o prieš ką žaisime, nėra didelio skirtumo. Turime žiūrėti ne į varžovus, o į save ir galvoti tik apie savo žaidimą.“

Paklaustas, ar nepakiš kojos žalgiriečiams finale tos aplinkybės, kad visą atkrintamųjų varžybų kelią kauniečiai nužingsniavo be didesnių kluptelėjimų, G.Krapikas susimąstė. „Tai yra dvejopas dalykas. Iš vienos pusės džiaugiuosi savo komandos žaidimu, iš kitos pusės – išlaikyti tokią formą ir koncentraciją nėra lengva. Prieš kiekvienas rungtynes stengėmės krepšininkams iškelti papildomus uždavinius“, – pasakojo strategas.

G.Krapikas neišvengė klausimo ir apie jaunąjį Artūrą Gudaitį, kuriam vis didesnį dėmesį rodo daugybė NBA komandų. Antradienio mače treneris laikėsi savo principų ir trečiajame kėlinyje techninę pražangą gavusį puolėją iš karto išvarė į drabužinę.

„Kai Artūras buvo traumuotas, matėsi, kad jis šiek tiek išsimušęs iš vėžių. Aš ir Šarūnas Jasikevičius stengiamės jam padėti – nėra lengva, kai toks dėmesys ir spaudimas gula ant jauno žaidėjo pečių. Kaip bus ateityje, matysime, tačiau džiaugiamės, kad mūsų jaunais žaidėjais domisi stipriausi planetos klubai. Tai reiškia, kad „Žalgirio“ sistema veikia puikiai“, – po dvikovos kalbėjo specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius