-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 15

Į Neringą grįžta tradicinis folkloro festivalis

Tai festivalis, kurio metu turėsite galimybę gaminti vėtrunges ir aitvarus, išmokti šokti liaudies šokius ir dainuoti liaudies dainas, klausytis įdomybių apie vėjus, kurias pasakos dr. Dainius Razauskas, ragauti tradicinių įvairių šalių patiekalų, įsigyti unikalių tautodailės dirbinių, pažinti kitų šalių liaudies kūrybą, pašėlti modernaus folkloro vakare.
Neringoje rengiamas tradicinis folkloro festivalis.
Neringoje kitą savaitgalį rengiamas tradicinis folkloro festivalis. / Jurgitos Andriejauskaitės nuotr.

Visa tai – po nuostabiu atviru žydru dangumi Nidoje!

Festivalio tema – vėjas – kaip simbolis šių dienų reikiamybei: kaitos, lankstumo, naujo judėjimo, kartu ir senų, bet grynų vertybių įprasminimo. Vertybės atgyja, kai jaunoji karta atkartoja tradicijas, tad šiais metais festivalio metu bus daug dėmesio skiriama vaikų ir jaunimo folkloro ansamblių pasirodymams.

Birželio 26 d. festivalį pradės vaikų folkloro ansambliai: „Giedružiukai“ (Nida), „Kikilis“ (Palanga), „Kuršiukai“ (Klaipėda), „Aušrinė“ (Juodkrantė), „Alkiukai“ (Klaipėda), „Versmelė“ (Klaipėda).

Vaikai turės progą sudalyvauti edukacinėje programoje „Kultūros paveldo mokykla“ ir pasigaminti savo kolektyvo vėtrungę, kaip vėjo krypties, savo judėjimo krypties simbolį. Vakaras skirtas jaunimo modernaus folkloro grupių pasirodymams. Koncertinėje programoje pasirodys lietuvių modernaus folkloro muzikos puoselėtojai: Donis ir Rasa Serra (Klaipėda), „Aisva“ (Jonava), „Ale va“ (Kaunas). Festivalio pirmąją dieną užbaigs energingieji latviai – dūdmaišių ir būgnų modernaus folkloro grupė „Auli“.

Birželio 27 d. – tradicinės liaudies muzikos koncertai, liaudies šokių meistriškumo pamokos, aitvarų, iš gamtoje rastų natūralių medžiagų, gaminimas, kulinarinio paveldo pristatymas, amatų mugė, kurios metu demonstruojamas tautodailės gaminių kūrimo procesas. Dalyvaus folkloro grupės: „Gastauta“ iš Rokiškio, „Mėguva“ iš Palangos, iš Vilniaus miesto išvysime „Kūlgrindą“ ir „Sadaują“ bei festivalio šeimininkus – „Giedružę“ iš Nidos.

Festivalio metu tikimasi daug egzotiškų spalvų – atvyks folkloro grupės iš Ispanijos „Esbart Fontcoberta de Banyoles“, „Talica" iš Rusijos, „Napal folk cultural society“ iš Nepalo, „Triple heritage dance company“ iš Nigerijos. Birželio 26 d. 19.00 val. ir 27 d. 21.30 val. koncertus ves  etnologė Gražina Kadžytė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius