-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 02 /21:10

Į skrydžių suirutę patekęs „Rytas“ suspės į rungtynes

Šeštadienį suplanuota Lietuvos krepšinio lygos (LKL) Vilniaus „Ryto“ dvikova su Klaipėdos „Neptūnu“ įvyks, nors sostinės klubo krepšininkai dėl skrydžių suirutės, veikiausiai, nebus geriausios formos. Vilniaus ekipa po Europos taurės rungtynių trečiadienį Juodkalnijoje beveik dvi paras praleido Balkanuose, bet paliko Belgradą penktadienį po 16 valandos, o vakare nusileido Varšuvoje. Vilniečių kelionė turėtų baigtis tik po vidurnakčio – praėjus dviems paroms po mačo. Dėl vėlavusių skrydžių vilniečiai dar penktadienį ryte kreipėsi į LKL vadovus su retu prašymu.
Evaldas Kairys
Evaldas Kairys / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktorius Romualdas Brazauskas patvirtino gavęs „Ryto“ prašymą persvarstyti šeštadienį vakare suplanuotų rungtynių su „Neptūnu“ datą.

„Gavome žodinį prašymą ir dabar dirbame tuo klausimu, – penktadienį ryte trumpai komentavo R.Brazauskas. – Sprendimas bus priimtas artimiausiu metu.“

Penktadienio vidurdienį LKL paskelbė, kad apsvarsčiusi prašymą bei vadovaudamasi LKL nuostatais, lyga nutarė nekeisti anksčiau nustatyto dvikovos laiko.

LKL nuostatai numato galimybę nukelti rungtynes tik tuo atveju, jeigu komanda dėl nenugalimų aplinkybių iš tarptautinių rungtynių grįžta tik tą pačią dieną, kurią LKL čempionato tvarkaraštyje yra numatytos šios komandos rungtynės.

„Rytas“ įstrigo Juodkalnijoje po Europos taurės rungtynių trečiadienį, kai Baro mieste vilniečiai įveikė „Mornar“ klubą.

Vilniaus krepšininkai turėjo išskristi namo ketvirtadienį, tačiau iš Juodkalnijos sostinės Podgoricos pakilęs lėktuvas buvo priverstas grįžti atgal, kai kylant susidūrė su paukščiu, – skelbė sportas.info portalas.

„Pakilus priekiniam ratui pajutome stiprų smūgį ir tuomet lėktuvas iš karto pradėjo leistis. Ne pati maloniausia situacija, – išgyvenimais dalinosi komandos vadovas Mantvydas Dabašinskas. – Tuomet kelias valandas laukėme daugiau informacijos, apie 16 val. oro linijos parūpino taksi iki viešbučio, o 19 val. jau vakarieniavome ir praleidome naktį.

Buvo ieškomi variantai grįžti į Lietuvą kuo greičiau, tačiau iš šio nedidelio miesto skrydžių nedaug ir turėjome sugrįžimą perkelti į kitą dieną.“

Penktadienį „Rytas“ suplanavo skristi namo į Vilnių per Podgoricą, Belgradą ir Varšuvą.

Pirmasis skrydis vilniečiams pavyko – jie pasiekė Belgradą.

Tačiau skrydis iš Serbijos sostinės į Varšuvą buvo atidėtas. Tik vakarop krepšininkai paliko Serbijos sostinę, bet nebuvo aišku, kokių būdų ras sugrįžti vėlai vakare iš Lenkijos sostinės į Vilnių.

Kaip 24sek informavo klubo atstovai, komanda apie 18:30 (Lietuvos laiku) pasiekė Varšuvą, tačiau pavėlavo į skrydį namo. Vis tik Vilnių komanda pasieks, nes pavyko gauti bilietus į lėktuvą, kylantį 22:40 val. „Ryto“ komanda sostinėje leisis 00:40 val.

Tai reiškė, kad į mačą su klaipėdiečiais „Siemens“ arenoje ekipa tikrai suspės. Rungtynių pradžia numatyta šeštadienį 17 val. 20 minučių.

„Neptūnas“ (7-1) šiuo metu pirmauja LKL čempionate, dalindamasis lyderio poziciją su Kauno „Žalgiriu“ (7-1). Vilniaus „Rytas“ (6-1) žengia trečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius