Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 27 /18:53

Iki pertraukos vargęs „Lietuvos rytas“ pamokė dzūkus

Įtikinamą pergalę šeštadienį vykusiose LKL pirmenybių rungtynėse iškovojo Vilniaus „Lietuvos rytas“ (17-4), namuose 105:84 (26:27, 28:26, 32:13, 19:18) sutriuškinęs Alytaus „Dzūkiją“ (6-14).
Artūras Jomantas
Artūras Jomantas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Po ilgosios pertraukos aikštės šeimininkai išėjo itin susikaupę. Jei pirmoje rungtynių pusėje „Lietuvos rytas“ turėjo itin daug problemų gynyboje, tai trečiajame kėlinyje praleido vos 13 taškų, pelnė 32 ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 20 taškų skirtumu – 86:66. Ketvirtasis kėlinys tarp komandų liko tik formalumas, o jo metu alytiškiams atsilikimo sušvelninti nepavyko.

„Dzūkijos“ ekipa pirmą kartą žaidė vadovaujama naujojo stratego iš Estijos Alaro Varrako. Taip pat dzūkai pirmą kartą žaidė be komandą palikusių lyderių. Dar šio mėnesio viduryje Alytų paliko rezultatyviausias komandos žaidėjas Katinas Reinhardtas, o prieš kelias dienas į Lenkiją išvyko Lietuvos čempionate pagal rezultatyvius perdavimus pirmavęs Alejandro Hernandezas. Tačiau jų nebuvimo pirmoje rungtynių dalyje visiškai nesijautė.

Dzūkai jau nuo pirmųjų minučių kibo sostinės krepšininkams į atlapus ir po pirmųjų 10 minučių buvo pelnę net 27 taškus. 7 iš 11 dvitaškių pataikę „Dzūkijos“ krepšininkai po pirmojo kėlinio turėjo tik minimalų pranašumą, kadangi vilniečiai pataikė net 6 iš 7 tritaškius.

Vis dar „Big Baller Challenge“ turnyro emocijomis gyvenusi „Dzūkija“, kai Prienų–Birštono „Vytautui“ įmetė net 142 taškus, vilniečiams per pirmąją rungtynių dalį sugebėjo įmesti 53 taškus, tačiau į pertrauką vis tiek išėjo turėdama vieno taško deficitą. Svečiai iš Alytaus per pirmus du kėlinius pataikė 6 tritaškius iš 10, o „Lietuvos rytas“ 8 iš 13.

Vilniečiai šiose rungtynėse vertėsi be delnakaulio lūžį patyrusio Arno Butkevičiaus.

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas 23, Loukas Mavrokefalidis 14, Martynas Echodas 12, Rokas Giedraitis 11, Benas Madgenas 10.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 22 (7 atk. kam.), Nikolaos Stylianou 15, Paulius Danisevičius 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius