Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 05

Į Vilnių sugrįžusio J.Vainausko triumfas – „Lietkabelis“ nupūtė „Rytą“

Jonas Vainauskas į Vilnių sugrįžo su trenksmu. Buvęs „Lietuvos ryto“ vedlys tapo „Lietkabelio“ sporto direktoriumi ir po permainų karuselės stebėjo įtikinamą Panevėžio ekipos pergalę 94:83 (24:12, 25:20, 20:26, 25:25) sostinėje. Rungtynių favoritu laikytas „Rytas“ buvo išsikvėpęs ir nesurado tinkamo atsako „Lietkabelio“ uraganiniam puolimui.
„Rytas“ – „Lietkabelis“
„Rytas“ – „Lietkabelis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jonas Vainauskas patenkintas šypsojosi ir šokinėjo prie „Lietkabelio“ trenerių štabo. Panevėžio klubas turėjo rekordinį 24 taškų pranašumą, bet „Rytas“ dar bandė kapanotis trečiajame kėlinyje, bet rungtynių neperlaužė.

„Lietkabelis“ rungtynes pradėjo lyg būtų namuose. Šovė į priekį net 18:5, o tris tritaškius įsūdė Vaidas Kariniauskas. Tai turėjo būti staigmena „Ryto“ trenerių štabui, nes įžaidėjas dažnai kritikuotas dėl nepataikymo iš toli ir pastarąjį kartą tris tritaškius pataikė 2014 metais.

Keiksmais besisvaidęs Dainius Adomaitis antrajame kėlinyje į kovą metė jaunuosius Deividą Sirvydį ir Mareką Blaževičių. Tai negelbėjo ir „Lietkabelis“ buvo susikrovęs net 24 taško pranašumą (43:19).

Prieš didžiąją pertrauką „Rytui“ pavyko sumažinti atsilikimą 32:49. Trečiojo kėlinio pradžia nieko gero nežadėjo – „Lietkabelis“ startavo 8:2, bet „Rytas“ pagaliau išsibudino ir surengė įspūdingą spurtą 17:2. Prieš lemiamą kėlinį „Lietkabeliui“ liko 11 taškų pranašumas 69:58.

Mindaugas Girdžiūnas buvo rezultatyviausias Vilniaus ekipoje su 24 taškais. Arnas Butkevičius fantastiškai budino komandą trečiajame kėlinyje ir iš viso pelnė 18 taškų.

Panevėžio ekipai 17 taškų surinko Donatas Tarolis, 14 pelnė keturis tritaškius pataikęs Vaidas Kariniauskas.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: A.Butkevičius apsaugo savo komandos oro erdvę

Aštuntą pergalę iškovojęs „Lietkabelis“ nuo trečioje vietoje esančio „Ryto“ atsilieka jau tik viena pergale.

Sekmadienį vilniečių laukia dar rimtesnis išbandymas – LKL lyderis Kauno „Žalgiris“.

„Rytas“: M.Girdžiūnas 24, A.Butkevičius 18, DJ Seeley 16, E.Bendžius 11, D.Suttonas 5, M.Blaževičius 4, M.Echodas 3, D.Sirvydis 2.

„Lietkabelis“: D.Tarolis 17, V.Kariniauskas ir P.Valinskas po 14, S.Sinovecas 10, Ž.Dimecas ir M.Čakarevičius po 9, S.Kulvietis ir M.Kupšas po 8, S.Jasaitis 5.

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Rytas“ – „Lietkabelis“ 83:94

Panevėžio klubas net nesirengia atiduoti pergalės ir pradėjo ketvirtąjį kėlinį 7:0. D.Adomaitis negalėjo žiūrėti į D.Tarolio dėjimą ir paprašė minutės pertraukėlės. „Lietkabelis“ ir vėl pirmauja 80:61.

Įpusėjus kėliniui, „Lietkabelis“ mėgavosi 20 taškų pranašumu 83:63 ir, matyt, jau planavo kaip atšvęs pergalę.

Trečiasis kėlinys: „Rytas“ – „Lietkabelis“ 58:69

Po pertraukos „Lietkabelis“ nemažino apsukų, spurtavo 8:2 ir pirmavo 57:34.

Įpusėjus kėliniui A.Butkevičius pataikė tritaškį, o E.Bendžius atliko galingą dėjimą ir sumažino skirtumą 45:62. Minutės pertraukėlės jau reikėjo N.Čanakui.

A.Butkevičius pataikė iš po krepšio su pražanga ir netrukus paleido tritaškį, sumažindamas skirtumą iki 9 taškų 53:62. Po dar vieno A.Butkevičiaus tritaškio „Lietkabeliui“ liko tik 8 taškų pranašumas.

Prieš lemiamą kėlinį „Rytas“ atsiliko 11 taškų.

Antrasis kėlinys: „Rytas“ – „Lietkabelis“ 32:49

D.Adomaitis antrajame kėlinyje į kovą metė savo jaunuosius talentus – D.Sirvydį ir M.Blaževičių. Tai stebuklų nedavė ir „Lietkabelis“ sužaidus tris minutes, toliau pirmavo 29:14. P.Valinskas padidino svečių pranašumą iki 21 taško – 35:14.

DJ Seeley budino „Rytą“ tritaškiu. S.Sinovecas baudos metimais sukrovė „Lietkabeliui“ rekordinį 24 taškų pranašumą 43:19.

M.Girdžiūnas pelnė penkis taškus iš eilės ir sušvelnino atsilikimą. Po pirmos rungtynių pusės „Lietkabelis“ turėjo 17 taškų pranašumą.

Pirmasis kėlinys: „Rytas“ – „Lietkabelis“ 12:24

Rungtynių pradžioje „Lietkabelis“ šovė į priekį 7:2. V.Kariniauskas pirmas pataikė iš toli, o jo pavyzdžiu pasekė ir S.Sinovecas, kuris pataikė su E.Kairio pražanga.

Po A.Butkevičiaus perdavimo greitame puolime „Siemens“ areną sudrebino D.Suttono dėjimas. Tačiau panevėžiečiai atsakė dar vienu V.Kariniausko tritaškiu. Po S.Kulviečio tritaškio „Lietkabelis“ pirmavo jau 15:5 ir D.Adomaitis paprašė pertraukėlės.

V.Kariniauskas pataikė net tris tritaškius ir Panevėžio ekipa atitrūko 18:5, tačiau A.Butkevičius dėjimu įpūtė energijos „Rytui“ (12:24). Po pirmojo kėlinio šeimininkai atsiliko 12 taškų.

Startiniai penketai

„Rytas“: Aarnas Butkevičius, Evaldas Kairys, Dominique'as Suttonas, DJ Seeley, Rokas Stipčevičius.

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis, Mindaugas Kupšas, Vaidas Kariniauskas, Simas Jasaitis, Stefanas Sinovecas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius