Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 25

Nepralaimėjusių nebeliko: „Žalgiris“ po pertraukos išgliaudė „Ryto“ riešutėlį

Sekmadienį „Siemens“ arenoje krito paskutinė „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iki šio turo nepralaimėjusi ekipa. Daugkartiniai šalies čempionai Kauno „Žalgirio“ (5-1) krepšininkai atlaikė Vilniaus „Ryto“ (6-1) šturmą pirmoje mačo dalyje ir šventė pergalę rezultatu 84:72 (16:24, 18:18, 28:10, 22:20).
LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Jau artimiausiu metu LKL pirmenybėse turėtų įvykti lyderių rokiruotė. Nors viena pergale daugiau už „Žalgirį“ turintys sostinės krepšininkai kol kas išliks turnyrinės lentelės viršūnėje, jau artimiausiu metu LKL čempionai pergalėmis turėtų susilyginti su amžinaisiais varžovais ir pralenkti juos būtent dėl šios pergalės.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai su 13 taškų rungtyniavo Marius Grigonis, po 12 pridėjo nuo suolo sėkmingai pakilę Augustine'as Rubitas ir Lukas Lekavičius.

Vilniečių ekipoje 18 taškų surinko Demetriusas Jacksonas, 15 –Mindaugas Girdžiūnas.

Sostinės krepšininkai jau už dviejų dienų stos į kovą FIBA Čempionų lygoje, kur namuose priims Atėnų „Peristeri“.

„Žalgirio“ artėjančią savaitę laukia mūšis Prancūzijoje su Vilerbano ASVEL.

Susitikimo pradžioje Donaldo Kairio auklėtiniai nieko nelaukė ir per pirmąsias dvi minutes varžovus pasiuntė į tikrų tikriausią nokdauną. Martinas Schilleris šiame sezone labai atsargiai renkasi minutės pertraukėles, tačiau šįsyk neprabėgus nė dviem minutėm austras prašė pasitarimo, kuomet „Žalgiris“ atsiliko 0:7.

„Ryto“ puolimo mašina, šiame LKL sezone vidutiniškai renkanti po beveik 100 taškų, per pusę kėlinio varžovams atseikėjo 14 taškų bei jau turėjo dviženklę persvarą (14:4). Tiek nuo suolo kilęs M.Girdžiūnas, tiek G.Radzevičius iš karto plėšė kauniečių tinklelį (20:7), tačiau kantriai išlaukę kauniečiai kėlinio pabaigoje patys įskraidino tris tolimas bombas ir deficitą aptirpdė iki 8 taškų (24:16).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Antrajame kėlinyje ekipos įsivėlė į kiek klampesnį žaidimą, nukrito ir rungtynių tempas. LKL čempionai keletą kartų buvo priartėję vos per du metimus, tačiau vilniečiai vis surasdavo atsaką ir prieš ilgąją pertrauką sugebėjo išlaikyti apčiuopiamą pranašumą – 42:34.

Eurolygoje pavyzdiniu procentu tritaškius metantis „Žalgiris“ puikiai pirmoje žaidimo dalyje jautėsi ir „Siemens“ arenoje (7/14), tačiau ypatingai strigo iš artimojo nuotolio – vos 3 dvitaškiai iš 12.

Kauniečių reakcija į siautulingą varžovų pirmąją pusę priminė Šarūno Jasikevičiaus laikus, kuomet būtent po pertraukos į aikštę žengdavęs „Žalgiris“ perlauždavo rungtynes. Panašiai atsitiko ir šiame mače.

M.Schilleris nusprendė žaisti su A.Rubitu vidurio puolėjo pozicijoje ir tai pasiteisino – „Žalgiris“ kėlinį laimėjo net 28:10. Vilniečiai kentėjo dėl per greitai susirinktų komandinių nuobaudų ir praretėjusios priekinės linijos – jau įpusėjus kėliniui R.Gustys užsidirbo ketvirtą asmeninę pražangą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Ketvirtajame kėlinyje skęstantį vilniečių laivą gelbėti dar bandė gelbėti individualus Demetriuso Jacksono meistriškumas, tačiau „Žalgiris“ buvo negailestingas, pataikydamas dar keletą svarbių tolimų metimų. Antroje ketvirčio pusėje kauniečiai varžovus prigavo nepasiruošusius spaudimui ir galutinai įtvirtino pergalę – 84:72.

Be Martyno Echodo ir Maurice'o Ndouro rungtyniavęs „Rytas“ vis tiek sugebėjo laimėti kovą dėl kamuolių (30:23), tačiau sostinės krepšininkams pritrūko didesnio komandinio darbo – rezultatyvių perdavimų grafoje jau karaliavo kauniečiai (22:12).

Žaliai balti varžovus negailestingai baudė iš tolimojo nuotolio – pataikė 13 tritaškių iš 29 (45%) – bei kur kas dažniau stojo prie baudų metimo linijos (25 prieš varžovų 10).

Vilniaus „Rytas“: Demetriusas Jacksonas 18 (7/10 met., 19 naud. bal.), Mindaugas Girdžiūnas 15, Kristjanas Kitsingas 10, Chrisas McCullough 8 (5 atk. kam.), Arnas Butkevičius 6, Gytis Radzevičius 5 (5 atk. kam.), Andrew Goudelockas 4 (2/8 met.), Rokas Gustys, Dovis Bičkauskis ir Tautvydas Lydeka po 2, Augustas Marčiulionis ir Lukas Uleckas nerungtyniavo.

Kauno „Žalgiris“: Marius Grigonis 13, Lukas Lekavičius ir Augustine'as Rubitas (15 naud. bal.) po 12, Joffrey Lauvergne'as 11 (6 atk. kam., 15 naud. bal.), Thomas Walkupas, Artūras Milaknis (3/4 trit.) ir Nigelas Hayesas (5 rez. perd.) po 9, Rokas Jokubaitis 6 (6 rez. perd.), Steve'as Vasturia 3, Paulius Jankūnas 0, Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas nerungtyniavo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Susitikimo eiga:

Po keturių kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 72:84

40 min. Nesportinėmis pražangos dar apdovanojami Th.Walkupas ir D.Bičkauskis, tačiau tai jau nieko nekeičia.

39 min. J.Lauvergne'as galingu dėjimu kala vinį į varžovų karstą – 68:81.

37 min. „Rytas“ atrodo visiškai nepasiruošęs varžovų spaudimui – dovanoja dovanėles savo aikštės pusėje ir įteikia kauniečiams pergalę (66:79).

36 min. Vilniečių ekipoje vienintelis taškus renkantis krepšininkas šiuo metu yra tik D.Jacksonas, pataikantis dar vieną tolimą bombą (64:75).

35 min. „Žalgirio“ toliašaudė artilerija veikia pilnu pajėgumu. Sezono pradžioje puolime kiek stringantis Th.Walkupas puikiai žino, kokios svarbos yra derbiai tarp šių komandų ir pataiko antrą tolimą metimą (61:73).

34 min. D.Jacksono tritaškis, agresyvus prasiveržimas ir viltis dar rusena (61:70).

33 min. Dūris į paširdžius... J.Lauvergne'as vienas išplėšia kamuolį iš trijų vilniečių ir pelno du taškus su pražanga (56:70).

32 min. Bet kokius varžovų bandymus sugrįžti greitai nubraukia A.Milaknis, pataikydamas jau trečią tolimą metimą šiandien (56:67).

31 min. „Rytas“ didina rungtynių tempą – tik tokiu būdu jie dar gali sugrįžti (56:64).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Po trijų kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 52:62 (24:16, 18:18, 10:28)

30 min. Skęstantį „Ryto“ laivą dar labiau panardina Th.Walkupo tritaškis (52:62).

29 min. Vilniečių taškų sausrą pagaliau nutraukė M.Girdžiūnas, tačiau aikštės šeimininkus tiesiog žudo kvailos pražangos (50:59).

28 min. Atrodo, jog vilniečiams krepšio lankas tiesiog susiaurėjo. Abi baudas prameta R.Gustys, o sėkmingai varžovų pražangas provokuojantys žalgiriečiai bėga į priekį (48:55). Maža to, pagrindinis „Ryto“ vidurio puolėjas prasižengia ir ketvirtąjį kartą.

26 min. Vijosi, vijosi ir pasivijo. „Rytas“ pradeda dusti varžovų gynyboje, o M.Grigonis tritaškiu išlygina rezultatą (48:48). Taip arti varžovų „Žalgiris“ nebuvo nuo... rungtynių pradžios, kai rezultatas buvo 0:0.

T.Lydeka yra akivaizdžiai per lėtas gaudyti varžovų vijurkus, tačiau Donaldas Kairys neturi kito pasirinkimo, mat R.Gustys yra užsidirbęs tris asmenines pražangas (48:50).

25 min. Chrisai McCullough, na kas čia dabar? Amerikietis greitajame puolime rankomis gaudo N.Hayesą ir užsidirba nesportinę pražangą (48:45).

24 min. K.Kitsingas ir A.Rubitas apsikeičia metimais iš vidutinio nuotolio. Tiesa, jei pastarojo naudingas žaidimas nebestebina, tai esto proveržis šiame mače yra tikrai netikėtas (48:42).

23 min. Verždamasis link krepšio A.Butkevičius alkūne vožteli M.Grigoniui į veidą ir užsidirba nesportinę pražangą. Kaunietis šaltakraujiškai sumeta baudas (44:40).

Beje, Arnui tai trečioji nuobauda ir jį aikštėje keičia G.Radzevičius.

22 min. Kiek akrobatinis A.Butkevičiaus metimas, tačiau kamuolys įsiridena į krepšį (44:38).

21 min. „Ant ūselio“ kamuolį priėmęs A.Rubitas greičiu aplenkia R.Gustį ir pirmasis pelno taškus po pertraukos (42:36).

Luko Balandžio / 15min nuotr./LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Luko Balandžio / 15min nuotr./LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Po dviejų kėlinių: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 42:34 (24:16, 18:18)

20 min. Kauniečiai buvo priartėję iki keturių taškų, tačiau „Rytas“ surengia mini spurtą ir paskutinę sekundę vos nepataiko iš kitos aikštės pusės. Mūsų laukia labai įdomi antroji rungtynių dalis! (42:34).

19 min. Vilniečiai spaudžiasi po krepšiu, tačiau pameta laisvutėlaitį L.Lekavičių. Gerai, kad kitoje aikštės pusėje „Rytą“ į priekį patempia M.Girdžiūno tolima bomba (38:31).

18 min. Aplodismentai G.Radzevičiui, kuris kaip liūtas kaunasi dėl kiekvieno kamuolio ir galiausiai už tai yra apdovanojamas – išprovokuoja pražangą ir pataiko baudų metimus (35:28).

17 min. A.Goudelockui kol kas nėra leidžiama rinkti taškus, tačiau amerikietis iškiša tikrą saldainiuką T.Lydekai. Kitoje aikštės pusėje antrą ataką iš eilės baudų metimus sumeta L.Lekavičius (33:28).

16 min. Neatleistinos sostinės krepšininkų klaidos gynyboje – nebe pirmą kartą M.Grigonis paliktas visiškai laisvas. Kaunietis varžovus baudžia maksimaliai (31:26).

15 min. Keletas tylių minučių puolime – žaidimas tapo klampesnis, o įpusėjus kėliniui „Rytas“ vis dar priekyje (29:21).

12 min. Penki A.Rubito taškai iš eilės ir kauniečiai artinasi vis grėsmingiau (27:21).

11 min. Tritaškių fiesta tęsiasi – antrą tritaškį rungtynėse pataiko M.Girdžiūnas (27:16).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kristjan Kitsing
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kristjan Kitsing

Po pirmojo kėlinio: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“ 24:16

10 min. Kėlinio pabaigoje kauniečiai varžovus apšaudo tritaškiais ir ekipas vėl skiria vienženklė persvara (24:16).

9 min. Gyvybiškai svarbus A.Milaknio tritaškis (22:10).

8 min. Vilniečių puolimas tarsi iš vadovėlio – nuo suolo pakilęs G.Radzevičius taip pat pataiko iš tolimojo nuotolio (20:7).

7 min. „Viską, ką gali tu, galiu ir aš“, – mintyse M.Grigoniui sako M.Girdžiūnas, taip pat pataikydamas tritaškį (17:7).

6 min. Puikiai išpildytas kauniečių derinys, kurio smaigalyje atsiduria laisvą tritaškį išmetęs M.Grigonis (14:7).

5 min. „Žalgiris“ atrodo pasimetęs – prieš pirmąją televizijos pertraukėlę jų deficitas jau dviženklis (14:4).

4 min. Kauniečiai į greitą varžovų tempą bando atsakyti tuo pačiu, tačiau kol kas nesėkmingai – nebūdinga M.Grigonio klaida greitajame puolime ir rezultatas lieka nepakitęs.

3 min. K.Kitsingas pataiko ir antrą tritaškį, tačiau gynyboje patingi atstovėti prieš N.Hayesą, kuris dėjimu pelno pirmuosius svečių taškus (10:2).

2 min. Vau! Kokia šeimininkų pradžia! Tritaškį įskraidina K.Kitsingas, A.Butkevičius puolime toliau valgo M.Grigonį, o M.Schilleris yra priverstas prašyti pasitarimo neprabėgus nė 2 minutėms! (7:0).

1 min. Vilniečiai nuo pirmųjų žaidimo minučių bando palaikyti žvėrišką tempą. Pirmoje atakoje M.Grigonis pramiega A.Butkevičių, kuris iš karto drebina varžovų krepšį (2:0).

Vilniečiai dar tikrai nespėjo pamiršti būtent čia išaugusio talento Mareko Blaževičiaus perėjimo į aršiausių varžovų stovyklą. Prieš rungtynes šalia kauniečių krepšio vaikščiojo trys klounai, o „Rytą“ palaikanti ištikimiausių aistruolių grupuotė „B Tribūna“ skandavo „Marekas klounas“ bei iškėlė jaunuoliui skirtą plakatą.

Tai užfiksavo 15min fotografas Rokas Lukoševičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./LKL susitinka: Vilniaus „Rytas“ – Kauno „Žalgiris“
Komandų lyderiai LKL
Vilniaus „Rytas“ Kauno „Žalgiris“
A.Goudelockas (15,2) Taškai M.Grigonis (11,4)
M.Echodas (9,0) Atkovoti kamuoliai P.Jankūnas (5,4)
D.Jacksonas (5,8) Rezultatyvūs perdavimai Th.Walkupas (4,2)
D.Jacksonas (2,6) Perimti kamuoliai N.Hayesas (1,2)
D.Jacksonas (18,8) Naudingumo balai J.Lauvergne'as (14,2)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius