-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 05

Įtemptas mūšis Pasvalyje: „Pieno žvaigždės“ nukovė su šešiais žaidėjais likusią „Dzūkiją“

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (2-2) gerai pradėjo rungtynes, vėliau atidavė iniciatyvą Alytaus „Dzūkijai“ (1-3), bet galiausiai vis tiek šventė pergalę 79:75 (21:13, 18:24, 18:23, 22:15). Įdomu tai, kad alytiškiai rungtynes užbaigė turėdami vos šešis žaidėjus.
Miha Lapornikas
Miha Lapornikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau pirmajame kėlinyje pasvaliečiai po Mihos Laporniko metimo įgijo dviženklę persvarą 18:8 ir panašiu atstumu priekyje laikėsi beveik iki antrojo kėlinio vidurio.

Tačiau tuomet spurtą 9:0 suorganizavusi „Dzūkija“ priartėjo ir oponentams savo sąlygų diktuoti nebeleido. Per didžiąją pertrauką „Pieno žvaigždės“ pirmavo dviem taškais 39:37.

Trečiojo kėlinio antroje pusėje po Martyno Pocevičiaus tritaškio jau dzūkai įgijo dviženklį pranašumą 56:46, bet ir jiems išsilaikyti toli priekyje nesisekė – prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą „Dzūkija“ buvo priekyje 60:57.

Alytaus ekipa, atrodo, kontroliavo situaciją didžiąją ketvirtojo kėlinio dalį, bet M.Lapornikas smeigė tritaškį, dvitaškį pridėjo Johnas Gillonas ir mačas išsilygino.

„Dzūkiją“, rungtynių pradžioje turėjusią tik devynis krepšininkus, dar labiau išretino pražangų problemos – likus žaisti kiek daugiau nei minutę, alytiškiai liko šešiese.

Įtampa išliko iki pat paskutinių akimirkų. Likus žaisti septynias sekundes, dzūkai nukirpo deficitą iki dviejų taškų (75:77), bet Dominykas Domarkas pataikė abu baudų metimus ir varžovams laiko tiesiog nebeliko.

„Pieno žvaigždės“: M.Lapornikas 21 (5 atk. kam.) ir J.Gillonas (6 rez. perd.) po 21, S.Pavlovas 14 (7 atk. kam.).

„Dzūkija“: M.Sušinskas ir L.Mclane'as po 14, A.Bowie 12 (6 rez. perd.), R.Pekovičius 9 (5 kl.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius