-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 08 13

„Juventus“ direktorius: apie vasaros darbus, komplektaciją ir naujoką amerikietį

Utenos „Juventus“ klubas antradienį Dubingiuose pradės pirmąją pasirengimo 2017-18 m. sezonui stovyklą. Nors ekipos komplektacijos darbai dar nebaigti, klubo direktoriaus Eimanto Skersio teigimu, viskas vyksta pagal planą ir derybose su paskutiniais naujokais skubėjimo nebus.
Eimantas Skersis
Eimantas Skersis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mūsų tikslas nėra visus žaidėjus turėti nuo stovyklos pradžios, mūsų tikslas yra surinkti konkurencingą sudėtį, su kuria galėtume kovoti dėl klubo valdybos mums iškeltų tikslų“ , – oficialiai klubo svetainei internete teigė E.Skersis.

– Kaip vyksta komandos komplektacija?

– Situacija gana nebloga. Žinoma, gal norėjosi, kad procesas būtų kiek spartesnis, tačiau dėl to tikrai labai neišgyvenome. Svarbiausia buvo susitarti su žaidėjais, kurių pageidavo treneris. Džiugu, kad didžioji dalis derybų baigėsi sėkmingai. Iki stovyklos pradžios dar turime kelias dienas ir tikimės, kad per tą laiką mūsų sudėtis dar pasipildys.

– Ar stovyklą pradėsite jau žinodami visą sudėtį?

– Nemanau. Mūsų tikslas nėra visus žaidėjus turėti nuo stovyklos pradžios, mūsų tikslas yra surinkti konkurencingą sudėtį, su kuria galėtume kovoti dėl klubo valdybos mums iškeltų tikslų. Mūsų svarbiausia užduotis buvo pasirašyti sutartis su lietuviais, kurie rinkoje yra deficitinė prekė. Mums tai pavyko ir dabar galime toliau dairytis žaidėjų, kurių mums dar trūksta.

Jau dabar aišku, kad į pirmąją stovyklą neatvyks Dovis Bičkauskis, kuris yra išvykęs su Lietuvos studentų rinktine. Anthony Irelandas prisijungs rugpjūčio 22 dieną. Visi kiti žaidėjai turėtų darbą pradėti jau nuo antradienio.

Mūsų tikslas nėra visus žaidėjus turėti nuo stovyklos pradžios, mūsų tikslas yra surinkti konkurencingą sudėtį, su kuria galėtume kovoti dėl klubo valdybos mums iškeltų tikslų.

– Kiek krepšininkų dar papildys komandą?

– Trys. Mums trūksta vidurio puolėjo, sunkiojo krašto puolėjo ir gynėjo, kuris galėtų pažaisti ir lengvuoju kraštu. Aukštaūgiai tikrai bus užsieniečiai, o su vienu lietuviu gynėju vedame derybas ir pirmadienį tikimės sulaukti jo atsakymo. Jei jis bus neigiamas, tuomet šią poziciją taip pat užpildys užsienietis.

– Kokio tipo naujokų dar ieškote?

– Nors treneris Gediminas Petrauskas sakė, kad niekada neturi vieno konkretaus starto penketo, tikimės, kad visi trys komandą dar papildysiantys žaidėjai bent jau ant popierius turėtų būti starto penketo žaidėjai. Ieškome „lengvo“ vidurio puolėjo, kuris būtų judrus, plastiškas, gerai žaistų „du prieš du“. Tai būtų kitokio plano žaidėjas nei Mindaugas Kupšas ir jie kartu sudarytų įdomų duetą. Svarstome įvairius „ketvirtojo numerio“ variantus, bet norime, kad jis turėtų gerą metimą iš tolimų distancijų. Planuojame, kad trūkstamas gynėjas taip pat turės gerą metimą ir bus gerai besiginantis krepšininkas.

Algirdo Venskaus nuotr./Eimantas Skersis, Arvydas Šikšnius ir Žydrūnas Urbonas
Algirdo Venskaus nuotr./Eimantas Skersis, Arvydas Šikšnius ir Žydrūnas Urbonas

– Tad artėjantį sezoną komandoje bus trys užsieniečiai?

– Mažiausiai trys. Ir žinant tai, kokia situacija yra žaidėjų rinkoje, manau - tai labai mažas skaičius. Prieš kurį laiką duodamas interviu sakiau, kad keturi legionieriai yra minimumas, tad panaši tendencija ir išliko. Klubo ir gal konkrečiai Žydrūno Urbono, kuris yra atsakingas už derybas su žaidėjais ir jų agentais, didelis laimėjimas yra tai, jog mums pavyko pasirašyti sutartis su Arvydu Šikšniumi, Simu Buterlevičiumi, Laurynu Samėnu, M.Kupšu ir Karoliu Guščiku. Tai padėjo išvengti kai kurių kitų LKL komandų likimo, kai komandoje yra šeši legionieriai.

Kartu labai smagu, jog Arvydas, Simas ir Laurynas grįžo į mūsų klubą. Jei žaidėjai, jau žaidę čia, po kurio laiko grįžta, vadinasi, Utenoje nėra jau taip blogai. Su šiais žaidėjais pasiekėme tikrai gražių pergalių, buvo daug gerų akimirkų, todėl visada malonu juos matyti grįžusius į mūsų klubą.

Mums trūksta vidurio puolėjo, sunkiojo krašto puolėjo ir gynėjo, kuris galėtų pažaisti ir lengvuoju kraštu.

– Kiek anksčiau užsiminėte apie A.Irelandą. Koks tai žaidėjas ir kodėl būtent jis buvo pasirinktas pagrindiniu įžaidėju?

– Norėjome patyrusio įžaidėjo, kuris jau būtų ragavęs europietiško krepšinio. Treneriai sudarė sąrašą, kuriame buvo gal dešimt krepšininkų pavardžių, ir pradėjome rinkti informaciją apie kiekvieną žaidėją. Taip vis mažinome kandidatų skaičių, kol galiausiai liko Anthony Irelando pavardė. Išsirinkę kandidatą, pradėjome derybas ir džiugu, jog jos baigėsi sėkmingai.

Anthony yra individualiai labai stiprus žaidėjas, turintis gerą metimą iš toli, galintis puikiai žaisti vienas prieš vieną, ilgai išsilaikantis ore, kas leidžia jam turėti tikrai aukštą dvitaškių pataikymo procentą, net būnant vos 178 cm ūgio. Kalbėjome su daug krepšinio specialistų, kurie buvo dirbę kartu su Anthony, ar žaidę prieš jį. Visi atsiliepė labai teigiamai. Be to, net ir pats rinkdamas daug taškų, jis gerai mato aikštę ir niekada negaili perdavimų komandos draugams. Universitete jo atliekamų perdavimų rodiklis siekė 5. Anthony turi viską, ko reikia aukščiausio lygio įžaidėjui.

– Sezoną pradėsite gana anksti, ar keisis pasirengimo grafikas, palyginus su ankstesniais sezonais?

– Mes jau turime tokios patirties, nes praėjęs sezonas mums buvo labai panašus. Taip pat turėjome žaisti FIBA Čempionų lygos atrankos rungtynes, tad šiemet nėra kažkokio išskirtinumo. Čia mūsų ekipos fizinio parengimo trenerio Manto Saliamono galvos skausmas, nes, priešingai nei kitos komandos, mums optimalios sportinės formos jau reikia rugsėjo pabaigoje. Trenerių štabas jau yra susidėliojęs planus, aptaręs strategijas, tad viskas turėtų būti gerai.

– Ar sekate būsimų varžovų Čempionų lygoje vasaros darbus?

– Žinoma. Matome, kad „Lukoil Academic“ renka labai solidžią sudėtį, kurią papildė pora aukšto lygio legionierių. Austrijos ekipa taip pat po truputį komplektuojasi, Portugalijos klubas išlaikė nemažai vietinių krepšininkų, tad bus išsaugojęs komandos branduolį. Visgi dar sunku kažką pasakyti, nes reikia luktelti bent porą savaičių, kai visų vasaros darbai eis į pabaigą. Kaip ten bebūtų, mūsų tikslai nesikeičia ir mes negalvojame apie kitą variantą, kaip tik žaidimas Čempionų lygoje.

Alfredo Pliadžio nuotr./Arvydas Šikšnius
Alfredo Pliadžio nuotr./Arvydas Šikšnius

– Kokį įspūdį palieka LKL komandų komplektacija?

– Visos komandos dirba iš peties. Pirmojo ketverto ekipos atrodo labai galingai, vasarą pasikvietė pajėgių aukštos klasės žaidėjų ir vėl yra pagrindinės pretendentės būti ketveriukėje. Kiti klubai gal neturėjo tokių finansinių išgalių, tačiau tai nereiškia, kad jos bus silpnesnės.

Antanas Sireika surinko įdomią sudėtį Šiauliuose, Prienai visada žaidžia gerai, nes Virginijus Šeškus sugeba komandą paruošti labai kokybiškai. Pasvalys jau įsigijo keletą pajėgių žaidėjų. Gali nustebinti ir Kėdainiai, kuriems, o ypač geram bičiuliui Gintautui Matuliui, šiais metais palinkėsiu sėkmės debiutuojant FIBA Europos taurės turnyre. Alytuje žaisti visada itin sunku, nes Andrejaus Urlepo gynybinės schemos yra labai klampios.

Pirmojo ketverto ekipos atrodo labai galingai, vasarą pasikvietė pajėgių aukštos klasės žaidėjų ir vėl yra pagrindinės pretendentės būti ketveriukėje.

– Kalbant apie sirgalius, kaip sekasi prekiauti sezono abonementais?

– Negaliu pasakyti, kad tie skaičiai, kuriuos matau tikrindamas ataskaitas, mane labai džiugintų, bet puikiai suprantu, kad niekas neskuba pirkti abonementų, kai nežino komandos komplektacijos. Lietuvoje dar nėra pasiekta tokio lygio, kad sirgaliai pirktų abonementus nežiūrėdami į tai, kas žais komandoje. Ekonominės sąlygos čia kitokios, tad viskas suprantama.

Aš neabejoju, kad komplektacijai pasibaigus, abonementų pardavimai šaus į viršų bei galiu tik paraginti krepšinio mėgėjus Utenoje įsigyti abonementus ir palaikyti komandą krepšinio arenoje.

– Prieš kelias dienas pristatėte trišalę sutartį su Ukmergės ir Molėtų komandomis. Koks tai projektas?

– Tai labai įdomus ir unikalus projektas, kuris turėtų duoti naudos visoms trims pusėms. Jau dabar yra sudėliota nemaža darbotvarkė, ypač kalbant apie žaidėjų skolinimo vieni kitiems aspektus. Planuojame artimiausiu metu sudaryti sutartis su keliais jaunais lietuviais, taip pat vis dar dirbame ties nigeriečių, kurių pernai atsivežti nepavyko, projektu. Bet žaidėjų skolinimas bus tik vienas iš daugelio darbų. Galvojame apie įvairius projektus, kurie padėtų populiarinti krepšinį visame Rytų Aukštaitijos regione ir šis trijų komandų bendradarbiavimas bus itin naudingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius