Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 09

Snaiperio šou Klaipėdoje – N.Mineikis nukalė „Neptūnui“ antrą pergalę prieš „Žalgirį“

Nojus Mineikis sužaidė gyvenimo rungtynes, o 21-erių snaiperio vedamas Klaipėdos „Neptūnas“ dar sykį išlygino Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio serijos su Kauno „Žalgiriu“ rezultatą – 2-2.
Nojus Mineikis
Nojus Mineikis / LKL.lt nuotr.

Tarsi NBA žvaigždė Klay Thompsonas iš toli mėtęs N.Mineikis surinko 23 taškus (6/7 trit., 1/2 dvit., 3/3 baud.), o Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namie, net ir be pagrindinio įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus, 87:78 (21:17, 20:14, 12:15, 34:22) įveikė Kazio Maksvyčio ekipą.

„Taip, šiek tiek degiau. O kodėl nemesti, jei gerai sekasi?“ – iš karto po pergalės, dar žliaugdamas prakaitu, į televizijos kameras šyptelėjo N.Mineikis.

„Nežinau, kaip bus toliau. Nieko neprognozuosiu, tiesiog eisime ir žaisime“, – į klausimą apie laukiantį lemiamą mačą atsakė jis.

Svarbiausias serijos mūšis trečiadienį vyks Kaune. Ant prarajos krašto atsidūręs „Žalgiris“ du mačus LKL ketvirtfinalyje pralaimėjo pirmą sykį istorijoje.

Kas laimės penktąjį serijos mačą Kaune, tas pateks į pusfinalį, kuriame nugalėtojų jau laukia Panevėžio „Lietkabelis“, savo seriją su Utenos „Juventus-Uniclub Casino“ užbaigęs gerokai lengviau 3-0.

Mačą pirmadienį Klaipėdoje geriau pradėjo „Žalgiris“. K.Maksvytis paruošė aiškų planą – atakuoti latvį Tomą Leimanį, „Neptūno“ starto penkete pakeitusį žaisti negalėjusį Žygimantą Janavičių.

Planas veikė – zelandas Tai Websteris pelnė 9 pirmuosius taškus, o „Žalgiris“ pirmavo.

Tačiau Dainius Adomaitis T.Leimanį pakeitė 20-mečiu Adomu Sidarevičiumi, į kovą metė ir svarbiausią savo ginklą Deividą Gailių, o aistringai savų sirgalių palaikomi šeimininkai perėmė iniciatyvą.

Agresyvūs ir užsivedę „Neptūno“ žaidėjai ne tik patys sėkmingai stabdė „Žalgirio“ puolimą, bet ir atakavo iš toli. Po N.Mineikio tritaškio antrojo kėlinio pabaigoje klaipėdiečiai pirmavo 13 taškų (41:28).

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ grįžo į kovą ir vienu metu, po spurto 15:2, netgi buvo persvėręs rezultatą (53:55).

Herojaus kostiumą tada vėl išsitraukė N.Mineikis. 21-erių snaiperis dūrė dar du tritaškius ir „Neptūnas“ vėl šovė į priekį (77:62).

Per likusį laiką „Žalgiris“ dar bandė gelbėtis, sumažino skirtumą iki 6 (79:73), tačiau šeimininkai pergalės iš savo rankų nepaleido.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Žalgiris“ [2022-05-09]

Kauno komandoje rezultatyviausias savo rungtynes su „Žalgirio“ apranga sužaidė T.Websteris. Zelandas pelnė 17 taškų.

„Neptūnas“: Nojus Mineikis 23 (6/7 trit.), Matas Jogėla (9 rez. perd.) ir Deividas Gailius – po 19, Benas Griciūnas 12 (10 atk. kam.), Edgaras Želionis 11.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 19, Tai'us Websteris 17, Karolis Lukošiūnas 12 (4/7 trit.), Joffrey Lauvergne’as 11 (6 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius