Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

Karščiausia komanda Lietuvoje: rinktinės treneris prikėlė „Neptūną“

Dainiaus Adomaičio treniruojamas Klaipėdos „Neptūnas“ dar neseniai klampojo ant seklumos šeštoje LKL turnyro lentelės vietoje, tačiau pastaruoju metu grėsmingai artinasi prie lyderių trejeto. Uostamiesčio komanda dabar karščiausia LKL – laimėjo 9 iš 10 pastarųjų rungtynių ir turi geriausią dešimties mačų atkarpą visoje lygoje.
Šarūnas Jasikevičius ir Dainius Adomaitis
Šarūnas Jasikevičius ir Dainius Adomaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kad „Neptūnas“ jau skrodžia LKL vandenis maksimaliu mazgų greičiu, parodė „Neptūno“ pergalė Utenoje, kur „Juventus“ nuo klaipėdiečių pergalės neišgelbėjo net namų sienos – 98:83.

Trečiajame kėlinyje komandas skyrė net 32 taškai.

Prieš savaitę „Neptūnas“ 35 taškais nuplovė „Šiaulius“, o kovo 5-ąją sugadino Šarūno Jasikevičiaus gimtadienį nugalėdamas „Žalgirį“ Kaune 78:69.

Per 10 susitikimų atkarpą „Neptūnas“ pralaimėjo tik vasario 11-ąją prieš „Juventus“ (70:79). Bet kaip per pusantro mėnesio pasikeitė komandų žaidimas, parodė uostamiesčio komandos dominavimas Utenoje sekmadienį.

D.Adomaitis puikiai pergrupavo „Neptūną“, kai šį per vieną savaitę vasario viduryje sukrėtė net trijų žaidėjų netektys: dėl drausmės pažeidimų Klaipėdą turėjo palikti Larry Drew ir Omari Johnsonas, o rezultatyviausią neptūnietį Jimmy Baroną nupirko Vilniaus „Lietuvos rytas“.

D.Adomaitis: „Atvirai pasakius, bijau kuo džiaugtis.“

Trijų starto penketo žaidėjų netektį „Neptūnas“ užkamšė įsigydamas du gynėjus – susigrąžindamas Danielį Ewingą ir pakviesdamas snaiperį Chrisą Loftoną.

Pastarasis vos per 18 minučių pelno 11,6 taško, tritaškius mesdamas pavydėtinu 55,6 proc. tikslumu. Šeši jo tritaškiai per 20 minučių beveik prieš mėnesį paguldė „Žalgirį“.

D.Ewingas renka 10,8 taško ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo, šiais rodikliais užkūręs „Neptūną“ net 87 taškų vidurkiui kovo mėnesį. Tai bendrą klaipėdiečių sezono vidurkį viršijo daugiau nei 10 taškų, palyginimui, vasario mėnesį „Neptūnas“ rinko vid. 71,3 taško.

K.Bakūno nuotr./Danielis Ewingas
K.Bakūno nuotr./Danielis Ewingas

Nors labiausiai D.Adomaitis turėtų dėkoti Mindaugo Girdžiūno ir Jerai Granto duetui. Įžaidėjas bando dar sykį belstis į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą, kovo mėnesį rinkdamas 14,3 taško, 3,3 rezultatyvaus perdavimo, o dvitaškius ir tritaškius mesdamas atitinkamai 55 ir 48 proc. tikslumu.

J.Grantas po krepšiu renka 8,5 taško, 7,5 kamuolio ir 15,3 naudingumo balo. O kur dar jaunojo gynėjo Lauryno Beliausko 9,3 taško, 10,5 naudingumo balo ir 54 proc. tritaškių pataikymo impulsas.

Klaipėdiečiai šį sezoną dar nebuvo tokie efektyvūs (vid. 99,5 naud. bal. kovo mėnesį), taikliausiai per visą sezoną atakavo iš trijų taškų zonos (43,1 proc.) ir pavyzdingai dalijosi kamuoliu (vid. 18,5 rez. perd.).

„Atvirai pasakius, bijau kuo džiaugtis, nes, žinote, pasidžiaugi kuo nors truputį ir staiga tenka nusivilti, – juokėsi D.Adomaitis. – Prieš tuos įvykius teko dalyvauti vienoje konferencijoje, kurioje labai pasidžiaugiau komandos darbu ir komanda. O tada vakare sužinojau daug naujienų. Gal aš tą džiaugsmą pasiliksiu sezono pabaigai.“

Iki LKL reguliariojo sezono pabaigos likus 8 turams, „Neptūnas“ su 17 pergalių ir 11 pralaimėjimų rikiuojasi ketvirtas. Iki trečioje vietoje žengiančių „Lietuvos ryto“ bei „Lietkabelio“ trūksta trijų pergalių, o nuo penktosios pozicijos klaipėdiečiai atitrūko dviem laimėjimais.

Iki pastarosios pergalių serijos „Neptūnas“ turėjo tik 8 pergales ir 10 pralaimėjimų, o rezultato 9-1 klaipėdiečiams galėtų pavydėti net „Žalgiris“ (8-2) su „Lietuvos rytu“ (7-3).

Patyliukais, bet D.Adomaitis turėtų džiaugtis. Pernai „Neptūnas“ taip pat išnėrė prieš pat finišo tiesiąją su sidabro medaliais ant kaklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius