Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 20

Kas pateks į istoriją, o kas paliks LKL? Paskutinė savaitė žada daug intrigų

Kauno „Žalgiris“ mėgaujasi pirmąja vieta LKL reguliariajame čempionate ir ramiai rengiasi ketvirtfinaliui su Alytaus „Dzūkija“. Tačiau Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) liko daug neatsakytų įdomių klausimų. Likus trims turams iki reguliariųjų pirmenybių pabaigos 24sek skaičiuoja svarbiausias paskutinės savaitės intrigas.
LKL reguliariojo sezono finišo tiesiojoje – daug intrigų
LKL reguliariojo sezono finišo tiesiojoje – daug intrigų

Ar havajietis taps reguliariojo sezono MVP?

Pernai rezultatyviausiu LKL žaidėju tapęs Derrickas Low šiemet pretenduoja į naudingiausiojo krepšininko titulą.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ 31 metų įžaidėjas iš Havajų pirmauja lygoje pagal naudingumo balus (16,30)

Tačiau D.Low turi rimtų varžovų šioje statistikos kategorijoje – Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis (16,19 balo) atsilieka labai nedaug ir galingiau sužaidęs reguliariojo sezono pabaigą gali aplenkti Pasvalio klubo legionierių, su kuriuo susitiks paskutiniame ture trečiadienį, kai „Lietuvos rytas“ žais Pasvalyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derrickas Low
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Derrickas Low

Ar „Lietuvos rytas“ išsaugos antrąją vietą?

Didžiąją sezono dalį su Panevėžio „Lietkabeliu“ 2-3 pozicijomis besikeitęs „Lietuvos rytas“ turi geresnes galimybes finišuoti antras LKL reguliariajame čempionate ir taip įgyti namų sienų pranašumą pusfinalyje, žinoma, jei ten patektų.

Likus trims turams „Lietuvos rytas“ (24-9) viena pergale lenkia trečioje vietoje esantį „Lietkabelį“ (23-10) ir gali užsitikrinti antrąją poziciją jau ketvirtadienio vakarą per tarpusavio dvikovą Vilniuje.

„Anksčiau LKL reguliariajame čempionate 1-2 vietas dalinosi „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, šiuo metu situacija kitokia, bet mes turime gerus šansus užimti antrąją poziciją“, – svarbių rungtynių išvakarėse padėtį įvertino „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

R.Kurtinaitis: Anksčiau LKL reguliariajame čempionate 1-2 vietas dalinosi „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, šiuo metu situacija kitokia.

Laimėjęs šįvakar „Lietuvos rytas“ atsiplėštų dviem pergalėmis, o nugalėjęs 15 taškų skirtumu, išlygintų ir tarpusavio rungtynių balansą (būtų 2:2) bei taptų nepasiekiamu panevėžiečiams.

Tačiau jei ketvirtadienį Vilniuje laimėtų „Lietkabelis“, Panevėžio klubas taptų favoritu užimti antrąją vietą dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio (būtų 3:1) ir lengvesnio likusio kalendoriaus.

Po rungtynių su „Lietkabeliu“ vilniečiams LKL reguliariajame čempionate liks dvejos rungtynės: šeštadienį Kaune su „Žalgiriu“ ir trečiadienį Pasvalyje su „Pieno žvaigždėmis“.

„Lietkabeliui“, grįžus iš Vilniaus, liks du mačai: namie su „Pieno žvaigždėmis“ ir Kėdainiuose su „Nevėžiu“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Lukauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Lukauskis

Kuris iš jaunų talentų išnaudos savo šansą?

Šį LKL sezoną klubai pirmą kartą naudojasi nauja žaidėjų registracijos taisykle, kuri leidžia bet kada pasipildyti jaunais krepšininkais.

Įprastas žaidėjų registracijos langas LKL čempionate užsivėrė kovo 13 dieną, tačiau lyga yra palikusi plyšį jaunesniems nei 21 metų žaidėjams – juos galima registruoti rungtynėms iki pat paskutinio LKL finalo mačo birželį viduryje.

Kelios komandos netruko pasinaudoti nauja taisykle. NKL pirmenybėse „Žalgirio-2“ gretose žibėję Laurynas Birutis ir Kristupas Žemaitis, o taip pat Mantas Šerkšnas sustiprino traumų praretintą Prienų „Vytauto“ komandą, kuri iškart gavo apčiuopiamos naudos – devyniolikmetis 213 cm ūgio L.Birutis per pirmąsias dvejas rungtynes pelnė 19 ir 17 taškų.

Klaipėdos „Neptūnas“ trečiadienį įregistravo Aidą Einikį – buvusio Lietuvos rinktinės vidurio puolėjo Gintaro Einikio sūnus pastarąjį pusmetį atstovavo „Mažeikių“ ekipai NKL.

Dar vieno buvusio Lietuvos rinktinės krepšininko Tomo Masiulio sūnus Gytis Masiulis, didžiąją sezono dalį irgi dominavęs NKL čempionate, jau sužaidė šešerias rungtynes su pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje. LKL varžybose G.Masiulis renka po 6,7 taško ir rezultatyvumu lenkia ne tik panašaus amžiaus žaidėjus Paulių Valinską ir Isaiah Hartensteiną, bet ir porą Kauno klubo veteranų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Likusios LKL reguliariojo sezono rungtynės – palankus metas jaunuoliams nustebinti Šarūną Jasikevičių ir įgyti daugiau „Žalgirio“ trenerio pasitikėjimo prieš atkrintamąsias kovas. „Mums paties įdomu kaip Isaiah (Hartensteinas), Gytis (Masiulis), Paulius (Valinskas) atrodys prieš geriausias Lietuvos komandas“, – po pastarųjų LKL rungtynių sakė Š.Jasikevičius.

Ar „Neptūnas“ turės namų pranašumą ketvirtfinalyje?

Likus trims turams didžiausia grūstis yra LKL rikiuotės viduryje, kur Klaipėdos „Neptūnas“ (18-15), Prienų „Vytautas“ (17-16), Utenos „Juventus“ (17-16) ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (15-18) stumdosi dėl 4-7 vietų.

Praėjusio sezono finalininkai „Neptūnas“ turi geras galimybes išsaugoti ketvirtą vietą, kuri suteiktų namų sienos pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Dainiaus Adomaičio treniruojamam „Neptūnui“ liko trys mačai: išvykoje su „Pieno žvaigždėmis“ bei namie su „Dzūkija“ ir „Šiauliais“. Kertinis mačas veikiausiais bus ketvirtadienio vakarą Pasvalyje, kur paslydimas gali brangiai kainuoti – „Neptūnas“ turi palankų tarpusavio rungtynių su „Juventus“ balansą (3:1), bet akistatų su „Vytautu“ bendras rezultatas liko neigiamas (1:3). Būtent tarpusavio mačai lems galutines pozicijas reguliariajame čempionate, jei pergalių skaičius bus vienodas.

„Vytautas“ dar žais su namie su „Nevėžiu“ bei išvykose su „Šiauliais“ ir „Dzūkija“.

„Juventus“ liko dvejos namų rungtynės su „Dzūkija“ ir „Nevėžiu“ bei mačas Kaune su „Žalgiriu“.

„Pieno žvaigždėms“ pakilti iš septintos vietos bus labai sunku, nes Pasvalio krepšininkai atsilieka dviem pergalėmis, o visi likę varžovai bus iš pirmojo trejeto: „Neptūnas“, „Lietkabelis“ ir „Lietuvos rytas“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Ar „Lietuvos ryto“ snaiperis liks rezultatyviausiu lygoje?

Po to, kai Davidas Loganas paliko „Lietuvos rytą“ ir persikėlė rungtyniauti į Italiją, jo nebeliko ir LKL rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje. Ten D.Logano vietą užėmė Vilniaus klube jį pakeitęs Jimmie Baronas, per rungtynes renkantis po 13,85 taško.

„Net nežinojau to, – 24sek sakė J.Baronas. – Asmeniniai rodikliai nėra man svarbūs. Aš treniruojuosi tam, kad laimėtų komanda, bet rezultatyvumas man nėra svarbus“.

Vis dėlto, J.Baronas liks LKL istorijoje, jei atlaikys Tomo Delininkaičio šturmą.

Prienų komandos veteranas praėjusį pirmadienį pelnė 30 taškų ir dabar su 13,52 taškų vidurkiu yra antras. Trečias – „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Kšištofas Lavrinovičius (13,42 taško per mačą).

Ar „Šiauliai“ gali iškristi iš LKL?

Nuo 1994 metų LKL rungtyniaujantis ir devynis kartus bronzos medalius iškovojęs Šiaulių klubas pirmą kartą susidūrė su grėsme likti paskutinis lygoje.

Nors iš pastarųjų penkerių rungtynių laimėjo trejas, „Šiauliai“ (6-27) tebetūno dešimtoje vietoje. Tiek pat pergalių turi ir Kėdainių „Nevėžis“ (6-27), bet jis yra devintas dėl geresnio tarpusavio rungtynių taškų skirtumo – LKL čempionate šios komandos viena kitą įveikė po du kartus, tačiau Kėdainių klubas turi plius 26 taškų pranašumą.

„Nevėžiui“ liko dvi išvykos rungtynės su „Vytautu“ ir „Juventus“ bei paskutinis mačas namie su „Lietkabeliu“.

„Šiaulių“ trys bandymai pakilti iš paskutinės vietos – namų mačai su „Žalgiriu“ ir „Vytautu“ bei išvykos rungtynės su „Neptūnu“.

LKL direktorius Romualdas Brazauskas priminė, jog pagal LKL nuostatus, paskutinę vietą lygoje užimančią komandą turėtų pakeisti NKL čempionai, jei tik jie atitiks būtinas biudžeto ir salės sąlygas.

LKL komandos dar turi atitikti licencijavimo normas

Šiuo mtu NKL finale Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ 3:2 pirmauja prieš Klaipėdos „Naftą-Uni-Akvaservisą“, o šeštasis finalo serijos mačas vyks ketvirtadienį Klaipėdoje.

Kita vertus, Marijampolė vis dar neturi padorios arenos. Klaipėda tokią areną turi, bet užpernai NKL pirmenybėse triumfavusi „Nafta-Uni-Akvaservis“ komanda pati nepanoro žengti aukščiau.

Vis dėlto „Šiauliai“ negali būti ramūs. „Ir LKL komandos dar turi atitikti licencijavimo normas“, – apie šį sezoną susikaupusias Šiaulių komandos skolas užsiminė R.Brazauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius