Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12

Puikiai atakavęs „Žalgiris“ sutriuškino „Dzūkiją“

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) lengvą pergalę įsirašė čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai namuose 96:68 (29:16, 25:16, 23:15, 19:21) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“. 
„Žalgiris“
„Žalgiris“ / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Kauno „Žalgiris“ rungtynes pradėjo netradiciniu starto penketu. Į aikštę nuo rungtynių pradžios žengė Isaiah Hartensteinas. Kauno ekipos gretose nerungtyniavo traumą penktadienį patyręs Paulius Jankūnas.

Kevinas Pangosas pirmame kėlinyje per 18 sekundžių įsūdė du tritaškius, o iš viso per pirmą kėlinį pataikė tris tolimus metimus. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl dzūkams su žalgiriečių puolimu tvarkytis sekėsi itin sunkiai.

Alytaus „Dzūkiją” žudė klaidos. Vien pirmame kėlinyje 3 kartus suklydo Paulius Danisevičius. Iš viso „Dzūkija” kamuolį prarado 21 kartą.

Jaunasis „Žalgirio” gynėjas Paulius Valinskas pateisino Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimą. Gynėjas žaidė aktyviai, nebijojo imtis atsakomybės. P. Valinskas surinko 12 taškų ir tai buvo rezultatyviausios jo šio sezono rungtynės.

VIDEO: Rungtynių akimirkos

Žalgiriečių puolimas veikė puikiai. Per pirmus du kėlinius Kauno krepšininkai pelnė 54 taškus. Iš dvitaškio zonos „Žalgiris” pirmuose dvejuose ketvirčiuose atakavo net 73 proc. taiklumu, o tritaškius metė 61 proc. taiklumu.

Artūro Milaknio tritaškiai varė į neviltį „Dzūkijos” ekipą. Snaiperis pataikė net 5 tolimus metimus. Visus taškus A.Milaknis surinko būtent tritaškiais – jis pelnė 15 taškų. Kauniečiai iš viso pataikė net 15 tritaškių iš 25 (60 proc.).

Vienas iš „Dzūkijos” lyderių Julius Kazakauskas prieš „Žalgirį” sužaidė vienas prastesnių rungtynių. Puolėjas beveik nežiūrėjo į krepšį. J.Kazakauskas atakavo vos vieną kartą, surinko 2 taškus, o jo +- rodiklis buvo blogiausias komandoje.

Absoliučiai visi rungtynėms registruoti krepšininkai žengė į aikštelę. „Žalgiris” rotacijoje panaudojo visus 12 krepšininkų, o „Dzūkijos” gretose aikštėje pabuvo 10 žaidėjų.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus komentaras

„Žalgiris” neatsipalaidavo net ir pirmaudamas 33 taškų skirtumu. Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei minutei ir kauniečiams triuškinant varžovus, čempionato lyderiai vis tiek naudojo spaudimo taktiką.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis ir Kevinas Pangosas po 15, Paulius Valinskas 12, Reinaldas Seibutis 11, Antanas Kavaliauskas 9.

„Dzūkija“: Jonathanas Hudsonas 11, Karolis Guščikas ir Gediminas Navickas po 10, Anatolijus Kaširovas 9.

VIDEO: A.Urlepo komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius