Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 11

Kazys Maksvytis – apie viltį dėl E.Ulanovo, prapuolusį latvį ir pagarbą „Neptūnui“

Kauno „Žalgiris“ tokios sudėtingos LKL ketvirtfinalio serijos dar niekada nebuvo turėjęs, bet visiškos katastrofos savų sirgalių akivaizdoje dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“ išvengė. Po rungtynių – vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio atokvėpis ir viltis, jog pusfinalis bus peržengtas lengviau.

Nuo pirmųjų minučių dusinti pagrindinio įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus neturėjusią uostamiesčio komandą ėmęsi žalgiriečiai greitai pajuto to vaisius – septynios Dainiaus Adomaičio auklėtinių klaidos per pirmąjį ketvirtį bei 9 taškų „Žalgirio“ persvara.

Po dviejų ketvirčių šeimininkai pirmavo 39:27, o lemiamą, varžovus nokautavusį spurtą Lietuvos čempionai atliko iškart po ilgosios pertraukos – Artūro Milaknio ir Karolio Lukošiūno tritaškiai skrajoti privertė ir „Žalgirio“ žaidėjus, ir tribūnose susirinkusius sirgalius.

Prieš lemiamas 10 minučių Kazio Maksvyčio kariauna jau buvo pabėgusi per 28 taškų (72:44) atstumą ir likęs laikas tebuvo formalumas.

Paskutinis arbitrų švilpukas skelbė „Žalgirio“ pergalę 89:60.

„Šios dienos rungtynės buvo super gerai. Gaila, kad serijos neužbaigėme anksčiau. Tokį planą, kokį turėjome paruošę, jis visai kitaip veikė, kai komanda žaidžia su geresne energija, žaidžia kartu ir prie geresnio palaikymo. Sveikinimai komandai, – po pergalės kalbėjo K.Maksvytis. – Noriu pasakyti, kad šiandien pirmą kartą man esant komandoje buvo toks geras palaikymas. Ačiū sirgaliams. Galvoju, kad jie turi išlikti, kai komandai nesiseka. Aš esu „Manchester United“ sirgalius, nors jai nelabai sekasi pastaruosius kelis sezonus. Kaip tikras fanas, stengiuosi nuo komandos nenusisukti, kai jai blogai. Tikiuosi, kad ir mūsiškiai mus taip palaikys. Laimėjome, tad nuotaikos geros. Gal kažkiek geresnį ritmą turėsime prieš kitą etapą. Gaila, kad Edgaras Ulanovas negalės žaisti pusfinalio serijoje nuo pradžių, bet tikiuosi, kad Tai Websteris bus sveikesnis, nes dabar jo koja buvo vis dar ištinusi. Džiaugiuosi pergale ir žiūrime į „Lietkabelį“.“

K.Maksvytis pristatė „sumuštinio principo“ žaidėjų motyvavimo priemonę bei pagyrė savo buvusią ilgametę komandą „Neptūną“.

„Panaudojome „sumuštinio principą“ – pabarėme, o po to pagyrėme. Bandėme įlįsti į žaidėjų vidų. Norėjome turėti daugiau pozityvo, o ne negatyvo prieš paskutines serijos rungtynes, – sakė K.Maksvytis. – „Neptūnas“ gerai kovėsi ir slėpė savo silpnąsias savybes. Jie geriau puola, nei ginasi, bet gerai keitė gynybas ir stūmė bus į nepatogias padėtis. Daugumą „Neptūno“ vyrų žinau – Deivis, Martynas, Žilas Žygis... Jie – kovotojai. Gal dar veikė faktorius žaisti prieš buvusį trenerį. „Neptūnas“ nusipelnė pagarbos. Mano nuomonė nesikeičia, „Neptūnas“ turi stovėti aukščiau lentelėje, nei septintoje vietoje. Taip tikrai būtų, jei nuo pradžių turėtų tokį žaidėjų ir trenerių kolektyvą. Jie šaunuoliai, nes kovėsi iki pabaigos.“

„Žalgirio“ vairininkas teigė, jog ypatingo nerimo nebuvo, o žiniasklaidoje pasirodžiusi antraštė po ketvirtųjų serijos rungtynių – išpūstas burbulas.

„Dėl to nerimo, tai gera antraštė gavosi, – šyptelėjęs pasakojo K.Maksvytis. – Buvo klausimas, ar jaučiu nerimą, sakiau, kad taip, bet esame išlindę ir iš sunkesnių situacijų. Antraštė išėjo, jog jaučiame nerimą. Turbūt per ilgas sakinys. Pats esu jaunas, padariau klaidą ir daviau per daug laisvės interpretacijoms. Komanda nestabili, patys matote. Iš mano pusės – trejos rungtynės buvo geros. Pirmajame mače viską sugadino paskutinis kėlinys, o dvejos rungtynės išvykose buvo visiškai blogos. Bangavimas yra, nevyniosiu žodžiu į vatą. Tikiuosi, jog po šio etapo geriau pažįstu komandą, o jie – mane. Tikiuosi, kad tapome geresni ir labiau užsigrūdinę.“

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Antrojo kėlinio viduryje sukibirkščiavo abiejų komandų treneriai.

Kamuoliui už aikštelės ribų išlėkus nuo Pauliaus Jankūno rankos, arbitrai jį atidavė žalgiriečiams, o tai nepatiko jau techninę pražangą jau turėjusiam Dainiui Adomaičiui, kuris sprogo pykčiu.

„Neptūno“ strategui prisėsti bei arbitrui antrąją techninę pražangą varžovui skirti pasiūlęs K.Maksvytis sulaukė aštraus uostamiesčio ekipos vairininko reakcijos, kurį sustabdė tik šalia buvęs teisėjas Tomas Jasevičius.

„Kiekvienas treneris nori laimėti, nenoriu giliau į tai lįsti. Jis nori laimėti, aš ir noriu laimėti. Gerbiu jį kaip trenerį“, – trumpai atsakė iš Darbėnų kilęs strategas.

Solidžiai pergalingame mače atrodė iki tol šioje serijoje buksavę „Žalgirio“ žaidėjai Joshas Nebo (11 tšk., 17 naud. bal.) ir Nielsas Giffey (15 tšk., 19 naud. bal.).

Bet ne taip gerai sekėsi Janiui Strelniekui, kuris pirmą kartą ant parketo ketvirtadienio vakarą žengė ketvirtojo kėlinio viduryje, kai mačo likimas jau buvo aiškus.

Iki tol per ketverias serijos rungtynes iš viso 9 taškus ir 7 naudingumo balus surinkęs latvis lemiamoje akistatoje per 7 minutes spėjo pasižymėti 5 taškais ir 1 rezultatyviu perdavimu.

„Aš ir mes vis dar tikimės, kad Janis žais ir gerai žais, bet statistika byloja ką kita. Atėjęs bandžiau jį praktiškai visose rungtynėse, gal tik vienose rungtynėse jis nežaidė starto penkete. Kaip ir šiame mače. Atsigavinėjo Mantas Kalnietis. Jis užėmė jo vietą, o Tai Websterį pastūmėme į atakuojančio gynėjo poziciją. Išlaikėme fiziškumą, kurį gauname su Tai Websteriu, bei kažkiek geriau valdėme komandą. Ši rokiruotė šiandien visai gerai suveikė“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – apie Skvernį, „Žalgirio“ bėdų kuprinę ir Eurolygos Final4

Pusfinalyje „Žalgirio“ laukia „sausai“ ketvirtfinalyje Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ sutvarkęs Panevėžio „Lietkabelis“, turėjęs septynias dienas atsipūsti ir pasiruošti kovai dėl išsvajoto bilieto į finalą.

Nemuno saloje įkurtų krepšinio rūmų tribūnose trečiadienio vakarą sėdėjo ir Aukštaitijos klubo strategas Nenadas Čanakas, analizavęs būsimą varžovą.

„Žvelgiant į „Lietkabelį“, kiek kitokia komanda – labiau fiziška ir labiau gynybinė. Talento ten nėra daug, bet yra geri kūnai, gera gynyba ir gerai susižaidę žaidėjai. Galvoju, kad bus sunkesnės rungtynės, kuriose bus dar daugiau fizinės kovos. Bet mes būsime pasiruošę, – sakė K.Maksvytis. – Einame atkrintamųjų ritmu, gal pritrūks sveikesnės Tai Websterio kojos ar Edgaro Ulanovo, kuris sveiksta. Tikiuosi, kad jis kažkada prie mūsų prisijungs. Turėsime kitką – gerą ritmą ir namų pranašumą. Tikiuosi, kad pusfinalio serija bus lengvesnė.“

Strategas tikisi, jog E.Ulanovo sugrįžimas vyks pagal optimistinę prognozę.

„Jis gali grįžti ir pusfinalyje, – sakė K.Maksvytis. – Pirminė prognozė buvo trys savaitės. Jis sportuoja, jaučiasi geriau ir nešlubuoja. Sportuoja su treniruokliais, o greitai pereis prie bekontakčių treniruočių salėje. Tuomet pažiūrėsime. Jaunas kūnas, tikiuosi, kad greitai atsistatys.“

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – apie Skvernį, „Žalgirio“ bėdų kuprinę ir Eurolygos finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius