-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 13

Keista australo kelionė Vilniuje: „Rytą“ paliko paskutinis Gedvydo Vainausko žaidėjas

Atsisveikindamas su Benu Madgenu, Vilniaus „Rytas“ savotiškai užbaigė vieną seną etapą. Tai buvo paskutinis sostinės klubo žaidėjas, kurį į „Rytą“ pakvietė buvęs ekipos prezidentas Gedvydas Vainauskas.
Gedvydas Vainauskas
Gedvydas Vainauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2017-ųjų birželio 17-ąją „Rytas“ sudarė su B.Madgenu ilgalaikę sutartį.

Pagal įsipareigojimus, 33-ejų krepšininkas turėjo rungtyniauti Vilniuje dar mažiausiai 2018-2019 m. sezoną, o kontrakte buvo numatyta galimybė pratęsti bendradarbiavimą ir iki 2020-ųjų.

Šį žaidėją iš Panevėžio „Lietkabelio“ Vilniaus komanda perėmė G.Vainausko iniciatyva.

Buvusiam klubo prezidentui taip patiko australas, kad šiam nepagailėjo dosnaus, 24sek žiniomis, maždaug 150 tūkst. eurų metinio atlyginimo. Antrąjį ir trečiąjį sezoną atlyginimas būtų augęs dar labiau.

Tačiau vos po trijų dienų G.Vainauskas turėjo palikti „Rytą“ dėl dviejų juodaodžių taisyklės skandalo ir B.Madgenas tapo tikra naujosios vadovybės našta.

24sek šaltinių teigimu, „Ryto“ vadovai rimtai svarstė galimybę perleisti B.Madgeną kitai ekipai dar 2017-ųjų liepą, nė neprasidėjus sezonui. Tačiau B.Madgenas imponavo Rimui Kurtinaičiui ir australas sužaidė Vilniuje visą sezoną.

Tiesa, kai komandos vairą perėmė Dainius Adomaitis, naujojo trenerio planuose buvo kiti žaidėjai – B.Madgeno kontrakto nutraukimas vėl tapo svarbiu vasaros namų darbu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Benas Madgenas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Benas Madgenas

Dėl didelio kontrakto rasti B.Madgenui naują klubą nebuvo lengva ir nedaug trūko, kad Lietuvoje pastaruoju metu sportuojantis australas būtų sužaidęs „Ryte“ ir 2018-2019 m. sezoną. Tačiau paskutinę akimirką atsirado Vokietijos klubas, sutikęs priimti veteraną į savo komandą.

24sek žiniomis, didžiąją dalį buvusio B.Madgeno kontrakto su „Rytu“ perėmė Krailsheimo „Hakro Merlins“ klubas, praėjusį sezoną rungtyniavęs antrajame Vokietijos divizione ir patekęs į pirmąjį.

Iki jo šią vasarą „Rytą“ paliko dar bent keli prie G.Vainausko įsigyti krepšininkai: Jimmy Baronas, Rokas Giedraitis, Mindaugas Lukauskis, Artūras Jomantas, treneris Rimas Kurtinaitis.

Akivaizdu, kad „Rytas“ gerokai atjaunės: M.Lukauskiui buvo 39-eri, Loukui Mavrokefalidžiui – 34-eri, A.Jomantui, Travisui Petersonui bei B.Madgenui – 33-eji, J.Baronui – 32-eji.

Klubas pasitinka naująjį sezoną pakeitęs pavadinimą, o 2018-2019 m. „Ryto“ komandoje bus bent 7 nauji žaidėjai ir naujas trenerių štabas.

Verčiamas naujas „Ryto“ organizacijos puslapis, kuriame jau nebeliks G.Vainausko įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius