-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 04

Diskusijas keliančias skyrybas Pasvalyje apraizgė kontroversiški gandai

Lietuvos krepšinyje – diskusijas keliančios skyrybos. Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas šeštadienį kiek nustebino žinia, kad Rimantą Grigą prie klubo vairo keičia Gediminas Petrauskas. Lietuvos krepšinio padangėje iškart pasklido kontroversiški gandai.
Rimantas Grigas
Rimantas Grigas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Taip susiklostė situacija. Esame dėkingi treneriui R.Grigui už darbą sezono pradžioje ir pasiektus rezultatus“, – oficialiam klubo puslapiui permainas lakoniškai pakomentavo Pasvalio ekipos direktorius Arūnas Burkevičius.

„Pieno žvaigždžių“ manevrai prašosi išsamesnio paaiškinimo. R.Grigo treniruojamos „Pieno žvaigždės“ su 5 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais LKL čempionate užėmė 5–6 vietas. BBL pirmenybėse pasvaliečiai iškovojo visas 4 pergales.

„Ką čia pripasakosi? Kaip buvo, taip buvo. Pasakė... Jie rado kitus žmones, rėmėją, kuris gal padės“, – 24sek skyrybas komentavo R.Grigas.

Nenoriu pasakoti lietuviškų pasakų ir spekuliuoti. Reikia užbaigti tą temą. Yra kaip yra. Siūlau ir jums užbaigti.

55 metų treneris neslėpė apmaudo, kad taip anksti turėjo baigti darbus, nors rezultatai nebuvo tragiški. „Pieno žvaigždės“ laikėsi šalia didžiojo LKL ketverto – visas kitas komandas nuo lyderių skiria didžiulė mažiausiai keturių pergalių skirtumo praraja. Palyginimui, du pastaruosius sezonus pasvaliečiai pasirodymą LKL baigė 7 ir 8 vietoje.

„Jie neturėjo per daug argumentų, – paklaustas, kaip klubas aiškino skyrybų priežastis, 24sek pasakojo R.Grigas. – Ką gali pasakyti...

Žinote, aišku, liūdna. Nesinori išeiti iš darbo, norisi dirbti. Kai tave atleidžia, kai nėra rezultato, blogas rezultatas... Kai kurie klubai dabar finansiškai stovi gerokai geriau, bet turnyro lentelėje yra kur kas žemiau nei mes.

Sezono pradžioje mes galvojome, kaip normaliai išsilaikyti, nes su pinigais, kuriuos turime, ne per daugiausia nupirksi. Ką galėjom, tą nusipirkom. Ir taip centro neturėjom, stengėmės kažką rasti. Bet už tokius pinigus, ką siūlė, nieko gero nenupirksi.

Matyt, rado žmones, kas galbūt pasisiūlė, kad gali padėti, nupirkti žaidėją vieną kitą, sustiprinti komandą, kad galėtų įveikti „Žalgirį“, „Lietuvos rytą“.“

Paprastai treneriai daro įtaką žaidimui, bet R.Grigas apie finansinį pastiprinimą „Pieno žvaigždėms“ kalba ne be reikalo.

G.Petrauskas anksčiau LKL yra dirbęs Palangos „Naglio“, Kėdainių „Nevėžio“, „Šiaulių“ ir Utenos „Juventus“ klubuose. Utenoje 32-ejų G.Petrauskas kaip tik ir pradėjo šį sezoną, bet kai per 7 LKL rungtynes nelaimėjo nė karto, atsistatydino iš pareigų.

FIBA nuotr./Gediminas Petrauskas
FIBA nuotr./Gediminas Petrauskas

24sek žiniomis, kai dirbo Šiauliuose ir Utenoje, G.Petrausko treniruojamus klubus rėmė jo tėvas Zigmas Petrauskas. Jis yra „Klaipėdos terminalo grupės“ savininkas. Z.Petrausko turtas vertinamas 115 mln. eurų, jis klasifikuojamas kaip 27-as turtingiausias Lietuvos žmogus.

Lietuvos krepšinio padangėje iškart pasklido kalbos, kad su G.Petrausko atėjimu Pasvalio klubą parems Zigmas Petrauskas.

„Ten viskas parašyta, – paklaustas apie skyrybas su R.Grigu žiūrėti į oficialų klubo pranešimą nurodė Pasvalio ekipos prezidentas Rimantas Endrijaitis. – Abipusiu susitarimu. Niekas niekam neskolingas. Viskas išspręsta. Daugiau nekomentuosiu.“

R.Endrijaitis nenoriai kalbėjo apie skyrybų su R.Grigu priežastis.

Užsiminus apie versiją, kad „Pieno žvaigždės“ su G.Petrausko atėjimu gaus ne tik naują trenerį, bet ir finansinę paramą, R.Endrijaitis išsisukinėjo, bet kategoriškai taip ir nepaneigė tokios galimybės.

„Čia jau kiti reikalai, kas ką remia. Ne į temą. Kalbame apie trenerius, – spyriojosi R.Endrijaitis. – Koks skirtumas, kas ką remia. Sutartis nutraukta abipusiu susitarimu. Su Grigu visiškai atsiskaityta, kad nebūtų spekuliuojama.

Nenoriu pasakoti lietuviškų pasakų ir spekuliuoti. Reikia užbaigti tą temą. Yra kaip yra. Siūlau ir jums užbaigti.“

R.Endrijaičio nejaudina šleifas, kuris dabar vilksis paskui „Pieno žvaigždžių“ trenerių rokiruotės istoriją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rimantas Endrijaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rimantas Endrijaitis

„Tegul kalba. Apie tai (Z.Petrausko paramą) kalbų nėra. Ir nebuvo. Mes kalbame apie trenerių keitimą. Pakeitėme trenerį. Abipusiu susitarimu. Atėjo naujas žmogus, kurį mes norėjome anksčiau pasikviesti“, – 24sek tikino R.Endrijaitis.

Jis mano, kad „Pieno žvaigždės“ vadovaujant R.Grigui per prastai gynėsi.

24sek žiniomis, apie trenerių rokiruotę Pasvalyje buvo galvojama jau anksčiau.

Ypač skaudus pasvaliečiams buvo lapkričio vidurys, kai „Pieno žvaigždės“ svečiuose 80:101 nusileido Prienuose ir 95:104 Šiauliuose.

„Negražu, reikia galvoti, ką kalbame ir ką darome, – gandais, neva G.Petrausko paskyrimas susijęs su finansine parama, kurią klubui gali skirti jo tėvas, piktinosi R.Endrijaitis. – Petrauskas galbūt aukštesnės klasės nei Grigas.

Kiek „Žalgiris“ vakar mums įmetė? 75? O dar nebuvo Nikitos Balašovo, 208 cm ūgio žmogaus. Šiauliai ir Prienai mums įmetė per 100. Per šimtą, suprantate!

Negalima tokiems klubams duoti įmesti per šimtą.“

Mykolo Stumbro statistiniais skaičiavimais, „Pieno žvaigždės“ per vienas LKL rungtynes praleidžia vid. 86,3 taško ir tai yra prasčiausias rezultatas lygoje.

Palyginimui, G.Petrausko treniruojamas „Juventus“ sezono pradžioje per tas 7 rungtynes praleido vid. 83,6 taško.

Kita vertus, tokį pasvaliečių varžovų rezultatyvumą lemia greičiausias žaidimo tempas visoje lygoje – „Pieno žvaigždės“ surengia daugiausia atakų per rungtynes, tad ir pelno 78,8 taško per mačą, o tai yra penktas rezultatas lygoje.

Skaičiuojant vidurkį, kiek „Pieno žvaigždės“ praleidžia taškų per 100 atakų, sulyginant visų komandų žaidimų tempą ir metimų skaičių, M.Stumbro ir „Court Side Newspaper“ skaičiavimais, už pasvaliečius daugiau taškų praleidžia tik penkios LKL komandos.

Per savo karjerą kaip LKL treneris G.Petrauskas turi 86 pergalių ir 102 pralaimėjimų santykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius