Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 14

Klaipėdiečių kliurka Karaliaus Mindaugo taurės organizatorių neišgąsdino

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas užtrimitavo apie sarmatą, kurią jam sukėlė sensacingas „Neptūno“ pasitraukimas iš Karaliaus Mindaugo taurės. Gėda buvo ir treneriui Kaziui Maksvyčiui. O kaip reagavo turnyro organizatoriai, kurių finalo ketverto „Švyturio“ arenoje arkliukas ir buvo šeimininkų komanda su krepšinį pamilusių klaipėdiečių užnugariu?
Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai
Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūno“ stovykla jau svajojo apie pragarišką Mindaugo Girdžiūno ir Arno Butkevičiaus sutikimą pusfinalyje. Apie kerštą du klaipėdiečių lyderius nugvelbusiai Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai. Ši konfrontacija būtų tapusi tikra Karaliaus Mindaugo taurės organizatorių vyšnaite ant torto.

Tačiau klaipėdiečiai antradienį organizatoriams nelauktai iškepė ne tortą, o prikepusį blyną – krito prieš „Dzūkiją“.

„Visi laukė „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos, bet kamuolys apvalus. Čia sportas ir tai nėra neigiamas atspalvis, – 24sek pasakojo LKL vykdomasis direktorius Žygimantas Surintas. – Tai tik parodo, kad galioja sportinis principas. Yra „Dzūkija“ ir ji įrodė, kad tądien buvo stipresnė.“

Vienas LKL vadovų neslėpė, kad klaipėdiečiai kantriai laukė ketvirtfinalio rezultatų, kadangi nepuolė išpirkti bilietų į pusfinalio rungtynes.

Net jeigu „Lietuvos rytas“ atsirevanšuos Utenos „Juventus“ ir prasibraus į KMT pusfinalį, kažin kokio dėmesio sulauks jų dvikova su Alytaus „Dzūkija“.

Tačiau Ž.Surintas atviravo, kad finalo dieną – sekmadienio mūšiams dėl trofėjaus ir bronzos medalių, jau pasiruošta. Vadovo teigimu, į 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančią „Švyturio“ areną išpirkta jau 80 procentų bilietų.

Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Surintas
Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Surintas

„Mes pakankamai aktyviai dirbome nuo pat renginio pristatymo pradžios. Į sekmadienio rungtynes yra likę gal tik 800 bilietų, todėl dėl finalo dienos mes visiškai neišgyvename – bus sausakimša arena, – pasakojo Ž.Surintas. – Dėl pusfinalio, be abejo, situacija kita. Kita vertus, galvojame, kad Vakarų Lietuva yra susidomėjusi krepšiniu, ne tik „Neptūnu“.

Galbūt nepavyks užpildyti vietų sausakimšai, bet bent didžiąją dalį – kokius du trečdalius, žiūrovų surinksime. Juk gali atvažiuoti „Žalgiris“, „Lietuvos ryto“ klubas.“

Sensacijos Karaliaus Mindaugo taurės turnyre – jau nebe naujiena LKL vadovams. KMT turnyrą rengiantys organizatoriai pernai sulaukė smūgio, kai „Lietuvos rytas“ sensacingai pasitraukė iš varžybų ketvirtfinalyje.

Susirėmimą dėl taurės tarp šeimininko „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ tada Kaune stebėjo 9175 žiūrovai. Pusfinalį tarp „Žalgirio“ ir „Vytauto“ stebėjo 3975 žmonės, o pirmąją dvikovą tarp „Juventus“ ir „Lietkabelio“ – 2323.

„Aišku, negali lyginti „Švyturio“ arenos su 5,5 tūkst. žiūrovų ir „Žalgirio“ su 15-a. Bet LKL turi stiprią darbuotojų komandą. Surėmę pečius sugebėjome išsisukti iš padėties – arena buvo apypilnė. To paties tikimės ir šiemet, – vylėsi Ž.Surintas. – Tada vilniečių pasitraukimas labai paveikė prekybą bilietais ir darbas pasunkėjo dvigubai. Bet lietuviai ne kartą įrodė, kad mėgsta gerą krepšinį.

Neabejojame, kad Klaipėdos sirgalius yra gero kokybiško krepšinio mėgėjas ir šis renginys jiems yra labai svarbus.“

VIDEO: „Ginčas“: „Lietuvos ryto“ iššūkis „Žalgiriui“ ir (ne)reikalingas Donatas Motiejūnas

Karaliaus Mindaugo taurė organizuojama nuo 2016-ųjų. Turnyro vadžias iš Lietuvos krepšinio federacijos perėmusi LKL per turnyrus Vilniuje ir Kaune surinko užtektinai informacijos, ko reikia geram renginiui, tad šiemet organizatoriai skirs dar daugiau dėmesio veiklai tarp rungtynių pauzių.

Rengėjai nemažai tikisi iš dėjimų konkurso. Snaiperių konkurse žiūrovus gali masinti LaMelo Ballo pavardė.

KMT organizatoriai 24sek taip pat atskleidė, kad žiūrovai šeštadienį ir sekmadienį turės progą metimu iš aikštės vidurio laimėti 40 tūkst. eurų prizus.

Už tokį taiklų metimą finalo dieną, sekmadienį, KMT taip pat dovanos naujutėlaitį „Mercedes-Benz CLA 220“.

„Pamatėme, kas yra pagrindas geram sporto renginiui, tad darysime labai daug aktyvacijų arenoje. Turėsime šokėjų kovas, bet mažiau pertraukėlių užpildys šokėjos. Vietoj to dalinsime daugiau prizų per kiekvieną pertraukėlę, žiūrovai gaus marškinėlių. Tai bus labiau NBA stiliaus pramogos“, – žadėjo Ž.Surintas.

Lemiamos Karaliaus Mindaugo taurės turnyro kovos vasario 17–18 dienomis vyks Klaipėdoje.

Antradienį paaiškėjo du pirmieji pusfinalio dalyviai. Savo varžovų jau laukia Alytaus „Dzūkijos“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ klubai.

Trečiadienį kaip tik vyks paskutiniai ketvirtfinalio mūšiai. Taurės savininkas „Žalgiris“ Kaune 18 val. priims „Šiaulius“, o „Lietuvos rytas“ 20 val. 10 min. Vilniuje bandys atkeršyti Utenos „Juventus“.

„Žalgirio“ ir „Šiaulių“ poros nugalėtojas pusfinalyje susitiks su „Lietkabeliu“, o „Lietuvos ryto“ ir „Juventus“ – su „Dzūkija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius