Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 02 /19:20

LKL „Žvaigždžių dienoje“ stipresni buvo „Vakarai“, geriausias žaidėjas – Justinas Dentmonas

Sekmadienis krepšinio šalyje pažymėtas svarbiausia Lietuvos krepšinio gerbėjams švente – LKL „Žvaigždžių diena“. Į Klaipėdą persikėlusiame renginyje „LKL Snaiperiu“ buvo pripažintas Marius Runkauskas, o „Oro karaliumi“ tapo Travisas Leslie. „Žvaigždžių rungtynėse“ viso mačo metu pirmavę „Vakarai“ pranoko „Rytų“ komandą. Naudingiausiu rungtynių žaidėjų buvo pripažintas Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Justinas Dentmonas.
"Rytų" ir "Vakarų" kova
Už „Vakarų“ ekipą žaidę krepšininkai gavo 10 tūkst. litų prizą. / Tomo Pikturnos nuotr.

„Vakarai“ – „Rytai“ 113:108

Komandos sužaidė keturis kėlinius po 8 minutes. Po pirmojo kėlinio „Vakarų“ komanda pirmavo 31:25. Mindaugas Lukauskis „Vakarams“ pelnė 10 taškų. „Rytams“ Juanas Palacios pelnė 8 taškus, Renaldas Seibutis – 6.

Po antrojo kėlinio „Vakarai“ ir toliau pirmavo, padidinę savo pranašumą prieš „Rytų“ komandą – 60:52.
 

Tomo Pikturnos nuotr./Justinas Dentmonas tapo naudingiausiu LKL Žvaigždžių dienos krepšininku.
Tomo Pikturnos nuotr./Justinas Dentmonas tapo naudingiausiu LKL Žvaigždžių dienos krepšininku.

Trečiajame kėlinyje netrūko įspūdingų momentų – taiklių Mariaus Runkausko tritaškių, Justino Dentmono ir Martyno Pociaus dėjimų ir rezultatyvaus žaidimo. Prieš paskutinį rungtynių ketvirtį „Vakarai“ turėjo dešimties taškų pranašumą – 92:82. Justinas Dentmonas jau pelnė 19 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje „Rytai“ pakilo į žutbūtinį mūšį ir buvo rimtai priartėję prie varžovų, tačiau „Vakarai“ pergalės neatidavė. Galutinis rezultatas – 113:108.

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje susirinkę sirgaliai šilčiausiai reagavo į „Šiaulių“ dueto Derecko Needhamo ir Traviso Leslie pasirodymą, taip pat į Justino Dentmono manevrus su kamuoliu bei Renaldo Seibučio ir Martyno Pociaus mikrodvikovą.

Rezultatyviausiai „Vakarų“ gretose žaidė 21 tašką pelnęs Justinas Dentmonas. Martynas Pocius surinko 18 taškų, Travisas Leslie – 17.

Kitoje barikadų pusėje daugiausiai taškų pelnė „Lietuvos ryto“ duetas R.Seibutis (24 tšk.) ir J.Palacios (20 tšk.)

Šiais metais organizatoriai nusprendė atsisakyti jau įprastu tapusio „Žvaigždžių dienos“ formato, kai varžėsi Lietuvos krepšininkai prieš legionierius. „Būtent dėl atkaklesnės kovos ir intrigos nusprendėme sugrąžinti „Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinių rungtynių formatą. „Lietuvių“ ir „legionierių“ dvikovos pastaruoju metu nebuvo tokios atkaklios, tad nusprendėme grįžti prie ankstesnio „LKL žvaigždžių dienos“ formato“, – per renginio pristatymą kalbėjo organizatoriai.

„Rytų“ ir „Vakarų“ rinktinių rungtynės buvo surengtos po 16 metų pertraukos. 1998 metais surengtame mače 100:85 triumfavo „Rytų“ komanda. Po to buvo nuspręsta pereiti prie „Vilkų“ ir „Erelių“ bei „Lietuvių“ ir „Time Team“ dvikovų formatų.

Po rungtynių Justinas Dentmonas sakė, kad viską priėmė kaip šventę, stengėsi ne tik žaisti gerai, bet ir dovanoti gerą reginį žiūrovams. „Kur aš dėsiu šaldytuvą? Geras klausimas. Šaldytuvas – geras daiktas, greičiausiai pasistatysiu jį vietoje senojo“, – juokėsi naudingiausiu krepšininku pripažintas „Žalgirio“ ekipos narys.

„Vakarų“ starto penketas: Paulius Jankūnas, Justinas Dentmonas, Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis ir Artūras Valeika.

„Rytų“ starto penketas: Artūras Jomantas, Renaldas Seibutis, Juanas Palacios, Martynas Gecevičius ir Arvydas Šikšnius.

„Oro karaliaus“ konkursas

Oro karaliumi“ tapo finale Justiną Dentmoną įveikęs „Šiaulių“ krepšininkas Travisas Leslie. Jam buvo įteiktas 4000 litų vertės čekis.

Krepšininkus vertino kompetetinga komisija: 1999 metų konkurso nugalėtojas Eurelijus Žukauskas, 2007 metų karalius Aivaras Kiaušas bei 2009 metais šį turnyrą laimėjęs Arvydas Šikšnius. Į komisiją taip pat pakviestas ne vieną analogišką konkursą kitose šalyse stebėjęs Zabianas Dowdellas iš „Lietuvos ryto“.

„Snaiperio“ konkursas

Dėl „LKL snaiperio“ vardo varžėsi 12 lygos krepšininkų – po vieną iš kiekvieno klubo bei šiuo metu taikliausias visos lygos žaidėjas Steponas Babrauskas iš Vilniaus „Lietuvos ryto“.

Nugalėtoju tapo antrus metus iš eilės triumfavęs Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Marius Runkauskas. Jam finale pavyko pelnyti 20 taškų iš 30 galimų, o jo varžovui finale Justinui Dentmonui pavyko įmesti 16 taškų. 

2014 metų „LKL Snaiperio“ dalyviai:

Steponas Babrauskas, „Lietuvos rytas“,
Eimantas Bendžius, „Lietuvos rytas“,
Mindaugas Lukauskis, „TonyBet“,
Marius Runkauskas, „Neptūnas“,
Justinas Dentmonas, „Žalgiris“,
Ingusas Bankevicas, „Pieno žvaigždės“,
Rokas Giedraitis, „Šiauliai“,
Vidas Ginevičius, „Nevėžis“,
Edgaras Stanionis, „Juventus“,
Edgaras Švelginas, „Dzūkija“,
Mantas Kazonas, „Lietkabelis“,
Karolis Babkauskas, „LSU-Atletas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius