Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 13

Kol T.Gaidamavičius knaisiojosi po subyrėjimo priežastis, N.Čanakas pripažino: „Mums pasisekė“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio serijos mačas Panevėžyje suteikė krepšinio sirgaliams progą pasimėgauti tikra drama. Beveik visas 40 minučių pirmavęs Klaipėdos „Neptūnas“ subyrėjo paskutinėmis sekundėmis ir nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“ po Panagiočio Kalaitzakio taiklaus metimo aidint sirenai.
Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas po dramatiškos pergalės 94:93 pripažino, kad jo komandai pasisekė, bet tuo pačiu pabrėžė, kad nesvarbu, kaip laimi rungtynes – svarbiausia, jog pirmauji serijoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“

„Mums pasisekė. Gailius prametė baudas. Vienintelis geras dalykas, kad mes nepasidavėme. Tai buvo jau beveik pralaimėtos rungtynės, bet kažkaip vis dar tikėjome. Pralaimint 3 taškais Margiris pataikė gerą dvitaškį, neskubėjome mesti blogų tritaškių. Neatsitvėrėme, kai Gailius metė baudas – tai buvo mano klaida, nes neįleidau į aikštę aukštaūgio. Pabaigoje Panagiotis pataikė pergalingą metimą. Esu laimingas ir dėl pergalės, ir dėl jo – jis to nusipelnė. Dabar serijos rezultatas yra 1-0. Tai kaip teniso mačas – pirmaujame 1-0 ir nesvarbu, kaip laimi pirmą setą, 6-0 ar 7-6. Tikimės to paties ir Klaipėdoje, turime pailsėti ir žaisti su geresne koncentracija gynyboje“, – kalbėjo serbas.

Apibendrindamas rungtynes panevėžiečių strategas pripažino, jog šiose rungtynėse aiškiai pasimatė didesnė „Neptūno“ žaidėjų sukaupta patirtis tokiose svarbiose rungtynėse.

„Kai laimi metimu paskutinę sekundę, turi būti laimingas. Tai atkrintamosios ir akivaizdu, kad „Neptūnas“ yra sukaupęs daugiau patirties tokiose situacijose, turi tokius žaidėjus kaip Janavičius, Gailius, Mažeika, Galdikas. Žaidėme be jokio susikoncentravimo gynyboje. Tai, kad Janavičius pelnė 14 taškų verždamasis per savo stipriąją, kairiąją pusę, parodo mūsų koncentraciją gynyboje“, – aiškino N.Čanakas.

Savo ruožtu „Neptūno“ strategas T.Gaidamavičius nukėlė kepurę ir prieš savo žaidėjus, ir prieš varžovus, bei apgailestavo dėl prisvilusios mačo pabaigos.

„Buvo superinės rungtynės. Labai gaila, kad pabaigoje taip nepasisekė. Ačiū savo vyrams už superinę kovą, susitelkimą, ačiū varžovams už gerą kovą. Sirgaliams tikrai turėjo patikti. Esmė tokia, kad tikrai kontroliavome visas rungtynes. Gale labiau pasisekė „Lietkabeliui“, o ne mums. Iš po krepšio pramestas metimas ir kelios pramestos baudos nulėmė tokią pabaigą“, – kalbėjo uostamiesčio ekipos strategas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“ - Klaipėdos „Neptūnas“

Paklaustas, kas nutiko jo komandai, kai per paskutines sekundes Deividas Gailius prametė dvi baudas, Matas Jogėla atsikovojęs kamuolį nepataikė iš po krepšio, o galiausiai viską užbaigė P.Kalaitzakio šūvis, T.Gaidamavičius gūžčiojo pečiais.

„Nutiko kaip nutiko. Tiesiog prametėme iš po krepšio, nors galbūt reikėjo atsikovojus kamuolį išsivaryti iš po krepšio ir tegul prieš mus prasižengia. Aišku, baudeles prametėme. Gal viskas kitaip būtų buvę, nes jiems būtų reikėję tritaškio“, – sakė „Neptūno“ strategas.

VIDEO: N.Čanako ir T.Gaidamavičiaus spaudos konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius