-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 08

Krapikas: mūsų tikslai – ne „Alytų“ nugalėti (video)

Nepaisant dar vienos triuškinamos Kauno „Žalgirio“ pergalės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynėse su „Alytaus“ ekipa trečiadienį rezultatu 97:65, komandos strategas Gintaras Krapikas nebuvo patenkintas auklėtinių žaidimu.
Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurės turnyro finale kovoja Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.
Kauniečiai LKL kol kas triuškina varžovus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Eilinė nesudėtinga pergalė?

– Rezultatas taip rodo, tačiau man, kaip treneriui, šios rungtynės nepadarė gero įspūdžio. Vyrai neatliko iškeltų užduočių, neuždengėme jų tritaškių, neišvengėme paprastų klaidų. Atrodė, kad žaidėjai nori pasižymėti puolime, o ne atlikti darbą gynyboje. Taip, pergalė buvo užtikrinta, tačiau mūsų tikslas nėra nugalėti „Alytų“. Mūsų sezono tikslai daug aukštesni ir, norint juos įgyvendinti, reikia labiau atsiduoti aikštelėje.

– Per ilgąją pertrauką labai ilgai užtrukote persirengimo kambaryje. Buvote taip nepatenkintas komandos žaidimu?

– Ir nepatenkintas, tačiau dabar per ilgąją pertrauką turime galimybę pamatyti pirmų dviejų kėlinių trumpą santrauką. Tai mums leidžia ne tik žodžiais, bet ir vizualiai matyti savo klaidas. Bet buvo ir ką pakalbėti, todėl užtrukome.

– Adas Juškevičius neblogai įsilieja į žaidimą. Tikėjotės, kad šis krepšininkas rungtyniaus taip sėkmingai jau pačioje sezono pradžioje?

– Be abejo, kad tikėjausi, todėl ir leidžiu žaisti. Aš jais visais tikiu. Matau, kaip jie dirba per treniruotes. Buvo išvyka į Latviją ir Estiją, rungtynės su „Aisčiais“. Vyrų nusiteikimas buvo visai kitoks. Dabar atrodo, kad jie tik puolime nori pasižymėti.

– Šarūno Vasiliausko jau keleriose rungtynėse iš eilės neregistruojate...

– Jis dirba pagal individualią programą, kuri skiriasi nuo mūsų programos. Per rytines treniruotes jis gerina fizinį pasirengimą. Jis dalyvauja tik komandinėse treniruotėse ir kol kas nežais. Yra komandoje, visur dalyvauja, tačiau laikinai nežais.

– Artūrui Milakniui vis dar skauda koją?

– Taip, jis dar nesijaučia užtikrintas. Jei trauma pasikartotų, tai užtrūktų labai ilgai, todėl nesinori rizikuoti. Tik kai gydytojas pasakė, kad pavojaus nėra, antroje pusėje vėl išleidau jį į aikštę.

– Po tokių triuškinamų pergalių nepritrūks rimtų rungtynių patirties?

– Negalime pasirinkti varžovų. Yra, kaip yra. Juk negalime specialiai padaryti įtemptų rungtynių. Mums dabar svarbiausia įgyvendinti tuos tikslus, kuriuos išsikeliame prieš rungtynes. Per šias dvikovas turime psichologiškai pasiruošti rimtesnėms rungtynėms.

– Per pastarąsias rungtynes pelnėte daug taškų. Susižaidimas gerėja?

– Be abejo, kad susižaidimas gerėja. Vyrai tikrai daug dirba. Nepraeina dienos be treniruočių, analizuojame žaidimą, ruošiamės. Turime būti gerai pasirengę, jei norime tinkamai atstovauti aukštesnio lygio varžybose.

VIDEO: G.Krapikas: Mūsų tikslas - ne "Alytų" nugalėti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius