Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 09

Lažybų skandalas bliūkšta – „Naglis“ neria į krūmus, LKL jį stebi pasyviai

Lietuvos krepšinio padangę sudrebinęs neregėto masto lažybų skandalas ima bliūkšti. Palangos „Naglio“ klubo vadovai ėmė dangstyti lažybose dalyvavusius savo ekipos krepšininkus, o Lietuvos krepšinio lyga (LKL) užuot padėjusi nustatyti nešvariuose žaidimuose dalyvavusius krepšininkus, pasyviai stebi įvykius, rašo krepšinio tinklapis „BasketNews.lt“
„Naglio“ ekipa pergalingai baigė sezoną.
„Naglio“ ekipa pergalingai baigė sezoną. / bcnaglis.lt nuotr.

Už „Naglio“ ekipos pralaimėjimą „Žalgiriui“ didesniu nei 30 taškų skirtumu vien Lietuvos lažybų bendrovėse buvo pastatyta per 30 tūkst. litų, o lažybininkų Palangos klubui pateiktuose punktus filmuojančių kamerų vaizdo įrašuose „Naglio“ vadovai atpažino mažiausiai du prieš savo komandą stačiusius „Naglio“ žaidėjus. 

Vos kilus skandalui „Naglio“ vadovai mušėsi į krūtinę, kad sieks išsiaiškinti ir griežtai nubausti kaltuosius. Klubas žadėjo žiniasklaidą informuoti apie vidinio tyrimo eigą ir dar trečiadienį vakare paskelbti, kurie žaidėjai pamynė komandos bei viso šalies krepšinio garbę. 

Tačiau penktadienį po pietų Palangos klubas vis dar slėpė, kurie žaidėjai dalyvavo lažybose ir ramiai rengėsi mačui su „Nevėžio“ klubu. 

Tuo tarpu LKL vadovai skandalą stebi pasyviai. Pastaraisiais metais jokios teigiamos reputacijos nebeturinti LKL tik ketvirtadienį po pietų, nuo skandalingų rungtynių praėjus kone dviems paroms, kreipėsi į lažybininkus, prašydama pateikti informacijos apie nešvariuose žaidimuose dalyvavusius krepšininkus.

Siekdama nukreipti dėmesį nuo skandalo, LKL apkaltino lažybų bendroves tyčia kurstant sirgalius ir vengiant išmokėti laimėjimus, nors šios deda visas pastangas išsiaiškinti kaltininkus ir siekia švaraus žaidimo. 

LKL vadovai nusiplovė ir nuo praėjusių metų pabaigoje kilusio skandalo, kai Kauno „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas viešai pareiškė sulaukęs „Lietuvos ryto“ klubo siūlymo parduoti LKL finalo serijos rungtynes. 

Tuomet LKL vadovai pareiškė, kad galimą rungtynių pardavimo atvejį privalo tirti teisėsauga ir nepajudino nė piršto, kad išsklaidytų tūkstančius krepšinio sirgalių abejonių. 

„Naglio“ ekipos lažybų skandalą išsamiai nušvietęs tinklalapis „BasketNews.lt“ sulaukė anonominių pranešimų apie lažybose šį sezoną dalyvavusius „Alytaus“ ir „Šiaulių“ komandų krepšininkus. Užkulisiuose kalbama apie dar daugiau galimų krepšininkų dalyvavimo lažybose atvejų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius