Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 22 /19:22

Leidę atitrūkti neptūniečiai „Lietuvos ryto“ nepavijo: vilniečiai triumfavo Klaipėdoje

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) pergalę pasiekė Vilniaus „Lietuvos rytas“ (27-6), išvykoje 90:72 (19:19, 26:21, 23:11, 22:21) nugalėjęs Klaipėdos „Neptūną“ (23-9).
Tomas Delininkaitis ir Mindaugas Lukauskis
Tomas Delininkaitis ir Mindaugas Lukauskis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Du kėlinius vyko lygi kova, tačiau „Lietuvos rytas“ atitrūko trečiajame ketvirtyje, kai per 5 minutes neptūniečiai sugebėjo sukrapštyti vos 2 taškus.

Ketvirtajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ buvo įgijęs 18 taškų pranašumą (53:71), tačiau tuomet „Neptūnas“ surengė spurtą 14:0 ir grąžino intrigą.

„Lietuvos rytą“ pažadino Roko Giedraičio tritaškis. Žaibiškai – spurtu 10:0 – susigrąžinę dviženklę persvarą daugiau galimybių kabintis vilniečiai „Neptūnui“ nesuteikė.

„Neptūnas“ po didžiosios pertraukos pataikė tik 1 tolimą metimą iš 11, o per visas rungtynes antraisiais bandymais pelnė vos 2 taškus („Lietuvos rytas“ – 7).

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 15, Renaldas Seibutis 13, Jerry Johnsonas ir Tomas Delininkaitis po 8.

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 14, Benas Madgenas 13, Rokas Giedraitis ir Loukas Mavrokefalidis po 12, Chrisas Krameris 11.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Lietuvos rytas“ [2018-04-22]
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ - „Lietuvos rytas“ [2018-04-22]

Rungtynių eiga:

1 kėlinys. M.Lukauskio ir M.Echodo taškai timptelėjo „Lietuvos rytą“ į priekį (4:7) rungtynių pradžioje.

„Neptūnas“ susitikimą pradėjo kiek nervingiau, tačiau puikiai aikštėje jautėsi Jerry Johnsonas. Veteranas ir pats rinko taškus, ir kitiems kūrė progas: R.Seibutis smeigė tritaškį po to, kai J.Johnsono prasiveržimas ištampė vilniečių gynybą, ir išvedė „Neptūną“ į priekį 9:7.

Po minutės pertraukėlės „Lietuvos rytas“ atsakė 6 taškais be atsako. Loukas Mavrokefalidis nubėgo į greitą puolimą ir įkrovė iš viršaus (9:13).

„Neptūnas“ savo atakas stengėsi organizuoti perimetre, ir tai pasiteisino – iš toli pataikė M.Kačinas, B.Fieldsas. Kėlinį užbaigė M.Girdžiūno tritaškis, po pirmojo ketvirčio – 19:19.

2 kėlinys. „Neptūnas“ antro kėlinio pradžioje susidūrė su problemomis bandydamas įveikti zoninį „Lietuvos ryto“ spaudimą, tačiau B.Fieldso ir T.Delininkaičio tritaškiai prašyti minutės pertraukėlės privertė R.Kurtinaitį (25:22).

B.Madgenas išprovokavo R.Seibučio pražangą, tačiau „Neptūno“ veteraną toks arbitro sprendimas kiek įaudrino. R.Seibutis apsistumdė su B.Madgenu, bet papildomų priemonių arbitrai nesiėmė. Po B.Madgeno baudos metimų 27:28.

E.Želionis įspūdingu dėjimu užbaigė greitą komandišką „Neptūno“ išpuolį, bet L.Mavrokefalidis atsakė tritaškiu. Jaunasis „Neptūno“ aukštaūgis M.Jucikas sėkmingai įsitraukė į žaidimą ir pelnė 4 taškus.

Vieną gražiausių mačo epizodų sukūrė M.Lukauskis, pozicinės atakos metu galingai įkrovęs iš viršaus dviem rankomis. Netrukus M.Lukauskis po sėkmingai atlikto derinio iššovė iš toli ir vilniečiai šiose lygios rungtynėse kiek atitrūko (35:39). S.Galdikas kovoje dėl kamuolio prasižengė trečią kartą.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: galingas M. Lukauskio dėjimas į krepšį

Po dviejų kėlinių „Neptūnas“ atsilikinėjo 40:45. „Lietuvos rytas“ iš baudos aikštelės per du kėlinius pelnė 18 taškų, „Neptūnas“ – tik 10.

3 kėlinys. Trečio kėlinio pirmoje pusėje „Lietuvos rytas“ dominavo aikštėje ir, daugiausia T.Petersono bei Ch.Kramerio dėka, pabėgo į priekį įgydamas 15 taškų pranašumą (42:57). „Neptūnas“ per 5 minutes sukrapštė tik 2 taškus.

M.Echodas blokavo R.Seibučio metimą, o B.Madgenas atsakė tritaškiu (47:62). „Neptūno“ sirgalių nuotaikas praskaidrino E.Želionio dėjimas „su mėsomis“. E.Želionio „auka“ tapęs R.Giedraitis netrukus grąžino „Lietuvos rytui“ 15 taškų persvarą (51:66). Po trijų kėlinių „Neptūnas“ atsilikinėjo 51:68.

4 kėlinys. M.Girdžiūnas pataikė iš toli, tačiau T.Delininkaičio prasiveržimas, keturi E.Želionio taškai kiek sumažino skirtumą (57:71). Ch.Kramerio klaidą R.Seibutis pavertė tritaškiu (60:71), o M.Jucikas baudų metimais dar nukirpo kelis taškus. „Lietuvos ryto“ puolimas toliau strigo, o žiūrovus iš savo vietų pakėlė T.Delininkaitis, pelnęs du taškus su pražanga (65:71).

Spaudžiamas „Lietuvos rytas“ prarado kamuolį prie savo krepšio ir R.Seibutis pelnė taškus iš po krepšio (67:71). R.Giedraitis atšaldė neptūniečių emocijas tolimu šūviu, du taškus pelnė ir L.Mavrokefalidis (67:76).

M.Girdžiūnas vikriai pavogė kamuolį ir šovė į priekį, „Lietuvos rytas“ atsatė dviženklę persvarą – 67:78. Po B.Madgeno tritaškio – 70:86, o galutinis rezultatas 72:90.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius