-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 12

Lietuvos krepšinio specialistai: „Žalgirį“ smukdo Iliaso Zouro taktika

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos scenarijus nepatvirtina išankstinių prognozių. Nors didžioji dauguma šalies krepšinio ekspertų tikėjosi akivaizdžios „Žalgirio“ persvaros prieš „Lietuvos rytą“, favorite laikomai Kauno ekipai kol kas nepavyko kepurėmis užmėtyti šalies čempionų vardą ginančių vilniečių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Ilias Zouras
Ilias Zouro taktika – nesuprantama Lietuvos krepšinio specialistams. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tai, ką dabar išdarinėja Iliasas Zouras („Žalgirio“ vyr. treneris, – red. past.), nesuvokiama sveiku protu, – piktinosi Vitoldas Masalskis. – Pažiūrėkite į „Žalgirio“ žaidėjų veidus, kai graikas juos keičia kas dvi minutes. P.Jankūnas ketvirtame kėlinyje gavo vos vieną kamuolį. Teisėjai Vilniuje tikrai švilpė gerai, jokių problemų „Žalgiriui“ dėl to tikrai nebuvo. Manyčiau, kad vyksta kažkokie nešvarūs dalykai. Rungtynės buvo atiduotos. Taip elgtis negalima“.

„Žalgirio“ treneris keičia žaidėjus kaip ledo ritulyje. Aš tikrai būčiau rečiau juos keitęs, – prisimindamas mačą Vilniuje „Lietuvos rytui“  teigė Vidas Gedvilas. – „Žalgiris“ žaidė gerai, turėjo žaidybinę persvarą. Bet treneris pats išbalansavo savo komandą.“

„Man labai keisti „Žalgirio“ keitimai. Atrodo, kad žaidėjai pagavo ritmą, komanda pirmauja. Bet treneris į aikštę išleido B.Marjanovičių. Vilniečiai iš karto pagreitino žaidimą, ir atmetė tuos taškus, kuriuos „Žalgiris“ buvo susikrovęs. Atrodo, kad graikas viską daro pagal planą. Reikia jausti, kam tą dieną sekasi ir tuo žaidėju pasitikėti. Vilniuje ir M.Brownas, ir D.Collinsas tempė komandą žemyn, tačiau jie vis tiek buvo aikštėje“, – stebėjosi Darius Dikčius.

Tikrai žinau, kad garsioji „lapelio“ istorija nėra laužta iš piršto, – sakė S.Kairys.

„Kai kitą kartą kauniečiai derėsis su nauju treneriu dėl kontrakto, į šį vertėtų būtinai įtraukti dvi papildomas sąlygas. Treneris tegul įsipareigoja nesikišti į banko darbą, o bankininkas – į komandos žaidimą“, – juokaudamas „Lietuvos rytui“ siūlė buvęs LKL treneris S.Kairys.

„Tikrai žinau, kad garsioji „lapelio“ istorija nėra laužta iš piršto. Ta keista „Žalgirio“ keitimų strategija realiai egzistuoja. Su konkrečiomis pavardėmis ir konkrečiomis minutėmis. Tai – tikra anomalija ir visiškas nesusispratimas. Deja, kartais žmonės, kurie viskam vadovauja, nežino, kur prasideda ir kur baigiasi jų tikroji kompetencija", – pridūrė S.Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius