Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 17

„Lietuvos ryto“ krepšininkai nenorėtų palikti LKL: kovoti dėl kelialapio į Eurolygą LKL finale lengviau nei Vieningoje lygoje

Eurolyga, užsimindama apie užmojus pakeisti kelialapių į Europos turnyrus dalybų sistemą, išjudino širšių lizdą. Planas toks: kovą dėl kelialapių į Eurolygą Rytų Europoje iš nacionalinių čempionatų perkelti į VTB Vieningąją lygą. Tokiu atveju didieji klubai, manoma, prarastų motyvaciją varžytis nacionalinėse pirmenybėse.
Steponas Babrauskas
Steponas Babrauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Planą, kuriam patys klubai galbūt ir pritartų, sukritikavo ne tik Lietuvos krepšinio federacija, bet ir šalies politikai. Ką apie tai mano patys Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai? Pokyčiai pirmiausia paliestų būtent šį klubą, mat Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje turi garantuotą vietą.

Steponas Babrauskas atkerta LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, kuris sako, jog „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ itin laukiamas mažesniuose Lietuvos miestuose. „Kai atvažiuojame, arenos nelūžta nei Utenoje, nei Panevėžyje“, – sako S.Babrauskas.

Nepaisant to, principinei LKF pozicijai S.Babrauskas pritaria: „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ privalo žaisti LKL. Artūras Jomantas nėra toks kategoriškas, tačiau taip pat nemano, kad LKL pirmenybėse didieji klubai tik gaišta laiką.

S.Babrauskas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad kelias į Eurolygą per LKL „Lietuvos rytui“ yra lengvesnis nei būtų per VTB.

– Kaip vertinate planuojamus pokyčius, jog „Lietuvos rytas“ dėl Eurolygos B licencijos kovotų ne LKL, o VTB Vieningosios lygos pirmenybėse?, – 15min.lt paklausė S.Babrausko ir A.Jomanto.

S.Babrauskas: Kiek žinau, viskas dar gandų lygyje. Nemanau, kad bus imtasi tokių drastiškų priemonių. „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ turi žaisti Lietuvos čempionate. Aišku, keista, kai sako, kad mūsų laukia Utenoje  ar Panevėžy. Kiek šiemet ten buvome – nei Panevėžy salė lūžo, nei Utenoje. Suprantu, kad maži miesteliai mūsų laukia, bet patirtis rodo, kad ne visuomet ir ten būna pilnos salės.

A.Jomantas: Apie tai išgirdome iš klubo prezidento, kai dar buvome Maskvoje, bet, tiesą sakant, nelabai gilinausi. Aišku tik tai, kad ne mes (žaidėjai) spręsime – kur mums pasakys, ten ir žaisime.

– Ar sutiktumėte, kad „Lietuvos rytui“ ir „Žalgirui“ žaidimas LKL tėra laiko švaistymas?

S.Babrauskas: Ne, suprantame, kad reikia žaisti Lietuvos čempionate. Galbūt ir kitos komandos, žaisdamos su „Lietuvos rytu“ ir „Žalgiriu“, labiau tobulėja. Išėmus šias komandas gal ir kitoms nebebus stimulo žaisti.

Mums parankiau dėl kelialapio į Eurolygą kovoti LKL finale. VTB lygoje daug pinigų ir daug gerų komandų, ten konkuruoti nėra lengva, sakė S.Babrauskas

A.Jomantas: Nepasakyčiau, kad laiko gaišimas. Istorija rodo, kad kiekvienais metais kažkam pralaimime, neskaitant „Žalgirio“. Kitos komandos irgi stengiasi, dirba. Tai įrodė ir rungtynės su „Kėdainiais“ – mes buvome atsipalaidavę, jie ant bangos, ir pralaimėjome.

– Vis dėlto daug kalbama, apie tai, koks įtemptas yra tvarkaraštis, kad kažko lyg ir reiktų atsisakyti...

S.Babrauskas: Sutikčiau, kad „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ nereiktų žaisti BBL  čempionate. Ten galbūt galėtų žaisti kiti klubai. Vis dėlto nacionaliniame čempionate turėtų žaisti visos stipriausios komandos. Tai vienareikšmiškai.

A.Jomantas:  Kalbant apie šį sezoną, tvarkaraštis žiauriai įtemptas. Labai sunku. Bet yra kaip yra. Kaip bus kitąmet, neaišku. Daug priklausys nuo kiekvieno turnyro formatų.

– Kuris kelias į Eurolygą būtų lengvesnis – per LKL finalo seriją ar VTB Vieningąją lygą?

S.Babrauskas: „Žalgiriui“ ramu, nes jie turi A licenciją, tuo tarpu mums reikia ieškoti kelių į Eurolygą. Manau, mums parankiau dėl kelialapio kovoti LKL finale. VTB lygoje daug pinigų ir daug gerų komandų, ten konkuruoti nėra lengva.

A.Jomantas: Sunkus klausimas. Nėra vienareikšmio atsakymo. Ir ten, ir ten reikia stengtis.

– Ar organizacine prasme VTB Vieningoji lyga prilygsta Europos taurės varžyboms?

S.Babrauskas: VTB yra labai aukšto lygio turnyras, žaidžiame didelėse arenose. Aišku, kai kur žaidžiame ledo ritulio arenose, bet jos būna šiltos, sutvarkytos. Viešbučiai taip pat visur geri. Tiesa, kelionės būna sunkios. Turtingi klubai, CSKA ar „Chimki“, skraido užsakomaisiais reisais ir to galbūt nejaučia, bet mums, ne tokiam turtingam klubui, tenka skraidyti su persėdimais, ir tai nėra lengva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius