-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 29

LKL ketvirtfinalis: ar dzūkai gali pasipriešinti „Žalgiriui“?

Po ilgo reguliaraus sezono, pagaliau, atėjo svarbiausių kovų metas. Pirmoji ketvirtfinalio pora, kurią 24sek jums padės apžvelgti, yra reguliaraus sezono nugalėtai – Kauno „Žalgirio“ (33/3) krepšininkai, kuriems serijoje iki trijų pergalių įgelti pabandys sunkiai į atkrintamųjų varžybų traukinį patekusi Alytaus „Dzūkija“ (10/26). Pirmasis ketvirtfinalio mačas – šeštadienį 17 val. Kaune.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Niekam nekyla abejonių, kad Lietuvos čempionai yra visiški favoritai ir serijoje iki trijų pergalių jiems sunkumų neturėtų kilti. Tai rodo ir skaičiai.

Statistika. Žalgiriečiai lygoje pirmauja pagal taškus (vid. 84), pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 20,6), pagal tritaškių taiklumą (39%), yra antri pagal dvitaškių pataikymą (56,1%).

Palyginti su „Dzūkijos“ ekipa, kauniečiai dzūkams nusileidžia tik vienoje grafoje – alytiškiai pirmi lygoje yra pagal atkovotus kamuolius (vidutiniškai po 38,8 kamuolio, o žalgiriečiai atkovoja po 35,1).

Tarpusavio mačai. Dvejose iš ketverių rungtynių dzūkai sugebėjo kažkiek pasipriešinti, čempionams pralaimėję 15 taškų skirtumu (sezono pradžioje Kaune 64:79 ir prieš mėnesį Alytuje identišku rezultatu). Kiti du mačai nebuvo įdomūs. Gruodžio pradžioje Kauno ekipa sutriuškino varžovus 94:61, o vasarį alytiškiams nepaliko jokių vilčių, kai laimėjo 96:68.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

Žaidžiant tarpusavyje, dzūkams daugiausia žalos daro Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas. Kanadietis žaidė visuose keturiuose susitikimuose ir rinko po 13,5 taško, atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir iš toli atakuodavo 47,1% tikslumu, ir visa tai – per 17,9 minutės. O kapitonas pasirodė trijuose susitikimuose ir per 17 minučių rinko po 10,3 taško, atkovodavo 5,3 atšokusio kamuolio, iš toli atakavo net 71,4% tikslumu, o iš dviejų taškų zonos – net 85,7% tikslumu.

Kauniečiams daugiausia problemų kėlė Karolis Guščikas ir Gediminas Navickas. K.Guščikas prieš „Žalgirį“ per 23 minutes rinko po 10,3 taško ir atkovojo po 4,8 atšokusio kamuolio, o iš dviejų taškų zonos atakavo net 75% tikslumu. G.Navickas, aikštėje praleisdamas 19,5 minutės, pasiekė 11 taškų vidurkį ir pataikė 53,3% mestų tritaškių.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr.Karolis Guščikas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr.Karolis Guščikas

Nuomonė. Buvęs „Žalgirio“ krepšininkas, treneris ir sporto direktorius Algirdas Brazys 24sek išdėstė savo nuomonę apie šią seriją: „Atvirai pasakius, tai šioje poroje nematau jokių šansų „Dzūkijai“. Niekas tiesiog nesuprastų, jei „Žalgiris“ pirmame etape pralaimėtų „Dzūkijai“.

kk „Lietkabelis“/Treneris Algirdas Brazys
kk „Lietkabelis“/Treneris Algirdas Brazys

Tiesiog neįsivaizduoju tokio dalyko. Galima sakyti, kad „Žalgiriui“ tai bus pasiruošimas pusfinalio serijai. Treniruotės yra gerai, tačiau treniruočių pobūdžio rungtynės yra dar geriau, besiruošiant rimtiems iššūkiams. Tikrai nematau jokių problemų kauniečiams. Aišku, alytiškiai stengsis, bet nemanau, kad čia gali įvykti kažkoks netikėtumas.“

Prognozė: A.Brazys mano, kad „Žalgiris“ įveiks „Dzūkiją“ 3:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius