Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 28

LKL pusfinalio intriga: didysis „Lietuvos ryto“ sugrįžimas ir klaipėdiečių viltis

Kol Lietuvos krepšinio visuomenėje dar ginčijamasi, ar „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovos neprarado grandų statuso, vilniečiai dar turi įrodyti šį bei tą tiek sau, tiek visai Lietuvai. Dvejus metus iš eilės be LKL finalo likęs „Lietuvos rytas“ bandys peršokti pusfinalio barjerą serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“. Atrodo, „Lietuvos rytas“ jau pasirengęs grįžti į pagrindinę Lietuvos krepšinio sceną, o klaipėdiečių stovykloje rusena viena nedidelė viltis.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Intriga. Per keturias tarpusavio dvikovas šį sezoną „Neptūnas“ su „Lietuvos rytu“ pasidalijo po 2 pergales.

Kad „Siemens“ arenoje „Lietuvos rytas“ nesijaučia kaip tvirtas šeimininkas, paliudijo klaipėdiečių pergalė kovo mėnesį. Pirmąkart po didžiojo lyderių trejeto išskaldymo „Lietuvos rytą“ pasitikęs „Neptūnas“ įsuko puolimo uraganą ir nusiaubė sostinę 99:86.

„Lietuvos rytas“ didžiausioje Vilniaus arenoje šį sezoną pralaimėjo bent po vieną mačą tiek „Žalgiriui“, tiek „Neptūnui“, tiek „Lietkabeliui“.

Net ir netekęs trijų naudingiausių komandos žaidėjų – Juano Palacioso, Mindaugo Girdžiūno bei Arno Butkevičiaus, Kazys Maksvytis ramiai išplukdė „Neptūną“ į trečią reguliariojo sezono vietą, pasiekdamas tiek pergalių, kiek pernai su LKL visus nustebinusiu „Lietkabeliu“ (25).

„Lietuvos rytą“ ir Rimą Kurtinaitį slėgs spaudimas sugrįžti į LKL finalą. Jame vilniečiai nežaidė jau dvejus metus iš eilės, kai namų aikštės pranašumas nepadėjo nei prieš „Lietkabelį“, nei prieš „Neptūną“.

Tačiau tada „Lietuvos rytą“ daužė įvairios vidinės negandos. Nors didelių pergalių dar neatnešė, šis vilniečių sezonas kur kas sklandesnis.

Kita vertus, pusfinalyje „Lietuvos rytas“ versis be gynyboje vertingo Arno Butkevičiaus, po mėnesio pertraukos į rikiuotę grįžta Jimmy Baronas.

Komandą galėjo išbalansuoti ir neįprasta pertrauka. Rimas Kurtinaitis sykį yra nudegęs turėjęs ilgesnę pertrauką prieš atkrintamųjų seriją, kai treniravo „Chimki“. Tada jis turėjo 20 dienų pertrauką, šįsyk vilniečiai gavo 9 laisvas dienas.

Kazys Maksvytis yra Lietuvos krepšinio Robinas Hudas, jau ne sykį nuskriaudęs turtingesnį ir didesnį. Jo vedamas „Neptūnas“ turi argumentų kibti į atlapus „Lietuvos rytui“.

Prognozė: 3-1 „Lietuvos rytas“

Argumentas. Nepaisant visų ambicijų, „Lietuvos rytas“ tiesiog yra geresnė komanda nei „Neptūnas“.

Tai būtų praktiškai lygiavertės ekipos, jeigu vertintume jas pagal pirminę surinktą sudėtį. Bet viskas pasikeitė, kai „Lietuvos rytas“ iš uostamiesčio išsivežė Mindaugą Girdžiūną bei Arną Butkevičių, o į Turkiją išvyko Juanas Palaciosas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Istorija, atskleidusi daug Lietuvos krepšinio spragų: kodėl Klaipėda pasmerkė savo herojus?

Vytautas Šulskis Klaipėdoje nekompensavo Arno Butkevičiaus, Brandonas Fieldsas neprilygsta Mindaugui Girdžiūnui, o iš antros Japonijos lygos atvežto Jameelo McKay'aus pirkinys tapo visišku nesusipratimu.

„Neptūnas“ ne tik kad susilpnėjo prie perimetro, bet dabar kenčia dėl problemų po krepšiu. Per dvejas rungtynes su „Lietuvos rytu“ antroje LKL sezono pusėje klaipėdiečiai leisdavo varžovams vien iš baudos aikštelės rinkti vidutiniškai po 42 taškus.

K.Maksvytis bando įvairiausiais būdais sutramdyti Louką Mavrokefalidį, bet kai tik gynyba bando pasispausti prieš techniškesnį „Lietuvos ryto“ vidurio puolėją, iš toli pasileidžia šaudyti sostinės komandos snaiperiai.

Ypač daug problemų ginantis tada, kai šalia L.Mavrokefalidžio žaidžia Travisas Petersonas.

„Neptūno“ pergalės viltys daugiausiai paremtos ant sėkmės faktoriaus – tokio, kaip netaiklių „Lietuvos ryto“ metimų rizikuojant su pagalba gynyboje.

Be to, klaipėdiečiai privalo išgliaudenti „Lietuvos ryto“ spaudimą, kuris pridarė daugybę rūpesčių ir kainavo daugybę lengvų taškų į „Neptūno“ krepšį.

„Neptūno“ žaidėjai, o ypač Simas Galdikas, turi išmesti iš žaidimo tas brangias pražangas, kurios arba pasodina vienintelį tikrą klaipėdiečių centrą ant suolo, arba kainuoja lengvus taškus nuo baudų metimo linijos. Šarūnas Jasikevičius išprotėtų, jei jo komanda taip neatsakingai rinktų pražangas bonuso situacijose, turint 4 komandines pražangas.

Klaipėdiečiai privalo toliau išlaukti atakos pabaigos geriausiam metimui, žaisti aštriai ir preciziškai, dalintis kamuoliu taip, kad „Lietuvos rytas“ pasimestų gynyboje ir tai atvertų skylių vilniečių baudos aikštelėje.

Tokių ten ir taip netrūksta, bet „Neptūno“ realizacija turi būti aukščiausio lygio.

Turi susidėti daug faktorių, kad „Neptūnas“ galėtų tikėtis prieš „Lietuvos rytą“ laimėti trijų rungtynių seriją. Bet klaipėdiečiai turi tiesiog per daug silpnų vietų, kuriomis gali ir privalo pasinaudoti „Lietuvos ryto“ komanda.

Tai gali būti nervinga serija su daug aistrų ir nesuvestų sąskaitų. Bet K.Maksvyčiui reikia padaryti žygdarbį, kad pavyktų nudobti dar vieną favoritą.

I rungtynės Gegužės 28 d. 18:50 Vilnius
II rungtynės Gegužės 30 d. 18:50 Klaipėda
III rungtynės Birželio 2 d. 17:20 Vilnius
IV rungtynės (jei prireiks) Birželio 4 d. 18:50 Klaipėda
V rungtynės (jei prireiks) Birželio 6 d. 18:50 Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius