-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 19

LKL reguliaraus sezono pabaigos intrigos: kas bus pirmas, ar grandai susitiks jau pusfinalyje, o kas liks už borto?

Iki reguliaraus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) 2013-2014 metų sezono pabaigos komandoms liko nuo dviejų iki keturių rungtynių. Iš viso liko tik 15 susitikimų, kurių pabaigoje vieną įdomiausių sezonų istorijoje vainikuos Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ dvikova balandžio 26-ąją dieną. Vis dėlto, reguliariajame sezone vis dar yra labai daug neatsakytų klausimų – pabandėme nuspėti jų atsakymus.
Justinas Dentmonas
Justinas Dentmonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kas užims pirmąją vietą? „Lietuvos rytas“ (15/2, 88,2 proc.) – „Neptūnas“ (13/4, 76,5 proc.)

Tai jau beveik padarė Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, kurie per tris likusias rungtynes turi pasiekti bent vieną pergalę. Vilniečiams liko du mačai namuose su Prienų „TonyBet“ ir „Šiauliais“ bei išvyka į „Žalgirio“ areną. Tad reguliaraus sezono nugalėtojo vardą vilniečiai gali užsitikrinti jau šeštadienio vakare.

„Žalgiris“ užimti antrą vietą gali tik labai sudėtingomis aplinkybėmis.

Pirmąją vietą vis dar gali iškovoti Klaipėdos „Neptūnas“, tačiau uostamiesčio krepšininkams reikia laimėti ne tik visas tris likusias rungtynes (su „Pieno žvaigždėmis“, „TonyBet“ ir „Nevėžiu“), bet ir tikėtis, kad „Lietuvos rytas“ visas tris rungtynes pralaimės.

Tik tokiu atveju Klaipėdos ir Vilniaus klubai apsikeistų vietomis. Jeigu šios komandos surinks vienodą pergalių procentą, pirmoji vieta atiteks abu kartus „Neptūną“ įveikusiam „Lietuvos rytui“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Neptūnas“ dar gali būti ir pirmas, ir trečias
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Neptūnas“ dar gali būti ir pirmas, ir trečias

Kova dėl antros-ketvirtos vietos: „Neptūnas“ (13/4, 76,5 proc.) – „TonyBet“ (23/8, 74,2 proc.) – „Žalgiris“ (14/5, 73,7 proc.)

Čia makalynė kol kas yra pati didžiausia. „Neptūno“ komanda turbūt realiai nė negalvoja apie kovą dėl lyderio pozicijos, nes klaipėdiečiams gali būti pakankamai sunku išlaikyti ir antrąją vietą.

„Žalgiris“ užimti antrą vietą gali tik labai sudėtingomis aplinkybėmis. Jiems reikia įveikti „Lietuvos rytą“ bei tikėtis, kad „TonyBet“ įveiks „Neptūną“, tačiau pralaimės „Lietuvos rytui“ arba „Dzūkijai“. Tuo pačiu „Žalgiriui“ reikia, kad „Neptūnas“ ne tik pralaimėtų prieniškiams, bet ir patirtų dar vieną nesėkmę – prieš „Nevėžį“ arba „Pieno žvaigždes“.

Pirmąją vietą vis dar gali iškovoti Klaipėdos „Neptūnas“, tačiau uostamiesčio krepšininkams reikia laimėti ne tik visas tris likusias rungtynes, bet ir tikėtis, kad „Lietuvos rytas“ visas tris rungtynes pralaimės.

Trečiąją vietą „Žalgiriui“ užimti yra kiek lengviau. LKL čempionai privalo įveikti „Lietuvos rytą“ ir tikėtis, kad „Tonybet“ per paskutinius tris mačus patirs bent vieną pralaimėjimą. Jeigu grandų dvikovoje triumfuos „Lietuvos rytas“, kauniečiams jau reikės, kad „TonyBet“ pralaimėtų bent dukart.

„TonyBet“ yra visiški savo padėties šeimininkai. Jiems liko kovos su „Neptūnu“, „Lietuvos rytu“ ir „Dzūkija“. Jei prieniškiai laimi visas tris rungtynes, jie pretenduoja net į antrąją poziciją. „Neptūnas“, laimėjęs likusius tris susitikimus su „Tonybet“, „Nevėžiu“ ir „Pieno žvaigždėmis“, taip pat būtų nepajudinamas iš antrosios pozicijos.

Šias tris komandas į vietas sudėlios paskutinis LKL turas balandžio 26-ąją. „Žalgiris“ tada namie priims „Lietuvos rytą“, o „Neptūnas“ – „TonyBet“. Abu mačai šioms komandoms gali būti lemiami ir atsakyti į visus klausimus. Atsakymai gali būti aiškus jau ir iki balandžio 26-osios.

Įsivaizduokime, kad „Lietuvos rytas“ per ateinančias dvi rungtynes laimi bent sykį ir užsitikrina pirmą grupės vietą. Tokiu atveju jiems kova su „Žalgiriu“ jau nieko nelems, o pralaimėjimas bus net parankesnis – jei Kauno ekipa užimtų trečią vietą, pusfinalyje šių komandų kovos nepamatytume.

Alvydo Januševičiaus nuotr./„Šiauliai“ žaidžia puikiai, tačiau gali „gauti“ „Žalgirį“
Alvydo Januševičiaus nuotr./„Šiauliai“ žaidžia puikiai, tačiau gali „gauti“ „Žalgirį“

Kova dėl penktos-šeštos vietos: „Pieno žvaigždės“ (19/12, 61,3 proc.) – „Šiauliai“ (18/13, 58,1 proc.)

Dėl pastarųjų vietų kovoja Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ bei įspūdingą formą pastaruoju metu demonstruojantys „Šiaulių“ krepšininkai.

Pirmiesiems liko trys susitikimai – du vyks namuose. Pasvalyje šį sezoną krito net „Lietuvos rytui“, o „Pieno žvaigždės“ čia pralaimėjo tik „Žalgiriui“. Tad tiek „Neptūnui“, tiek „LSU-Atletui“ čia bus labai sunku. Sezoną pasvaliečiai pabaigs išvyka į Panevėžį, kur pernai „Nevėžiui“ pralaimėjo 24 taškais, tačiau vėliau abukart šį klubą įveikė namuose.

Saulės miesto krepšininkams dar liko išvyka pas „Lietuvos rytą“ bei mačai namuose su „Lietkabeliu“ ir „Juventus“. Jei „Šiauliai“ įveiks silpnesnes ekipas, o kris prieš turnyro lentelės lyderius, jų pergalių procentas bus 62 Tokiu atveju, norint pralenkti „Pieno žvaigždžių“ ekipą, „Šiauliams“ reikia tikėtis, kad pasvaliečiai laimės tik vienerias iš likusių rungtynių.

Jeigu „Pieno žvaigždės“ laimi visus tris susitikimus – „Šiauliai“ jų niekaip nepavys. Jei ekipos surinks po tiek pat pergalių, aukščiau bus tris kartus tarpusavio mačuose laimėjusios „Pieno žvaigždės“.

Kova dėl septintos-aštuntos vietos: „Juventus“ (12/19 38,7 proc.) – „Lietkabelis“ (12/20, 37,5 proc.) – Nevėžis (11/20, 35,5 proc.)

Dėl šių dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas vis dar labai aršiai varžosi trys komandos – „Juventus“, „Lietkabelis“, ir „Nevėžis“, o „Dzūkija“ šią kovą baigė penktadienį nusileidusi „Žalgiriui“.

Geriausioje situacijoje yra Utenos „Juventus“ komanda. Jai liko trys mačai – du su tiesioginiais oponentais. Uteniškiams reikia išvykoje įveikti „Nevėžį“, o namie susitvarkyti su „Lietkabeliu“, kad paskutinis mačas su „Šiauliais“ jau nieko nebelemtų.

„Lietkabelio“ situacija sudėtingesnė Panevėžiečiams liko kova su „Juventus“, kuriems šiemet dukart labai skaudžiai pralaimėta (74:101 ir 57:82) bei „Šiauliais“, kurie įveikti dukart, tačiau pastaruoju metu rodo puikią formą.

Šias tris komandas į vietas sudėlios paskutinis LKL turas balandžio 26-ąją. „Žalgiris“ tada namie priims „Lietuvos rytą“, o „Neptūnas“ – „TonyBet“. 

Laimėjus abu susitikimus jiems užtenka, kad „Nevėžis“ pralaimėtų bent sykį, laimėjus kartą – reikia, kad „Nevėžis“ pralaimėtų dukart. Net ir pralaimėję abi rungtynes Panevėžio krepšininkai gali tikėtis „Nevėžio“ malonės, jei šie nusileis visiems trims likusiems konkurentams – „Juventus“, „Neptūnui“ ir „Pieno žvaigždėms“.

Jei „Nevėžis“ ir „Lietkabelis“ surinks vienodą pergalių/pralaimėjimų santykį, į kitą etapą keliaus Kėdainių krepšininkai. Ekipos pasidalijo po dvi pergales, tačiau bendras įmestų/praleistų taškų santykis yra „Nevėžio“ pusėje.

Gali atsitikti ir taip, kad visas trejetas pergalių turės lygiai – bent jau dabar geriausias taškų santykis būtų „Juventus“ pusėje, tačiau jiems geriau būtų pralaimėti jau dukart įveiktam „Lietkabeliui“ nei vos kartą nugalėtam „Nevėžiui“. Tada visos komandos tarpusavyje būtų pasidalijusios po dvi pergales ir tektų skaičiuoti tarpusavio mačų taškų santykį. Šiuo metu „Juventus“ turi +36, „Nevėžis“ – +7, o „Lietkabelis“ – -64.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius