Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 15

LKL savaitė: „Neptūno“ kirtis, Šaro atsiprašymas ir „Lietkabelio“ sunkumai

Pirmąjį pralaimėjimą šiame „Betsafe–LKL“ sezone Kauno „Žalgiriui“ išrašęs Klaipėdos „Neptūnas“, sirgalių atsiprašęs Šarūnas Jasikevičius, Vilniaus „Ryto“ sunkumai Alytuje, vargstantis, bet pergales skinantis Panevėžio „Lietkabelis“, mirtinos tolimos Martyno Gecevičiaus bombos į Utenos „Juventus“ krepšį, pirmieji KMT mūšiai – LKL.LT pateikia įdomiausių praėjusios savaitės įvykių apžvalgą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

MVP. Naudingiausiu praėjusios savaitės „Betsafe–LKL“ krepšininku tapo Prienų „Skycop“ legionierius Mike‘as Brueswitzas.

28-erių amerikietis sužaidė geriausias karjeros rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje, o jo vedinas Prienų klubas namuose pranoko Utenos „Juventus“.

M. Brueswitzas per beveik 27 minutes pelnė 22 taškus (4/7 dvit., 3/3 trit., 5/5 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 31 naudingumo balą.

Po šios dvikovos puolėjas tapo „Skycop“ lyderiu pagal pelnomus taškus (vid. 13,7), atkovotus kamuolius (vid. 4,8) bei naudingumo balus (vid. 15,3).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ 4 savaitės žaidėjas: M. Bruesewitz

„Neptūno“ antausis čempionams. Kazys Maksvytis žino kaip laimėti prieš Kauno „Žalgirį“ (5-1). Tą 41-erių specialistas dar kartą įrodė sekmadienį, kuomet jo diriguojamas „Neptūnas“ (5-1) išvykoje triumfavo 75:60.

Tai buvo jau dvyliktoji K.Maksvyčio karjeros pergalė prieš daugkartinius šalies čempionus.

Uostamiesčio ekipos pergalę nulėmė gynyba. „Neptūnas“ surakino varžovus antrajame ketvirtyje, per kurį leido pelnyti vos 8 taškus.

Rimčiausią smūgį klaipėdiečiai „Žalgiriui“ sudavė ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kuomet spurtavo 14:1 bei iškovojo pergalę.

„Graži pergalė, pirma tokia karjeroje prieš „Žalgirį“, – po dvikovos sakė K.Maksvytis. – Švieslentė turbūt neatspindi realios kovos, kokia vyko aikštelėje. Šios savaitės viduryje turėjome geras rungtynes Čempionų lygoje, bet tuomet sugriuvome ketvirtajame kėlinyje. Padarėme labai geras išvadas, labai gerai prasižengėme, kaip matome, gera gynyba padėjo nuspręsti rezultatą.“

Auklėtinių nusiteikimu ir požiūriu nebuvo patenkintas Kauno ekipos strategas Šarūnas Jasikevičius, kuris pasisakęs apie rungtynes paliko spaudos konferenciją.

„Noriu atsiprašyti fanų, nes tai, ką pamatėme šiandien, neparodo visos mūsų klubo istorijos ir buvo neatsakingai pažiūrėta į klubo marškinėlius. Aš nepadariau savo darbo“, – po pralaimėjimo sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Po šios pergalės klaipėdiečiai įsitaisė pirmoje turnyrinės lentelės vietoje.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Neptūnas“ [2018-10-14]

„Ryto“ sunkumai Alytuje. Vilniaus „Rytas“ (4-1) išvykoje 79:73 išvargo pergalę prieš Alytaus „Dzūkiją“ (2-3).

Sostinės ekipa Dzūkijoje buvo pasitikta tritaškių kruša – per pirmąjį ketvirtį Andrejaus Urlepo kariauna pataikė 7 tolimus metimus.

Kovingai nusiteikusi „Dzūkija“ po trijų ketvirčių pirmavo 64:55, tačiau lemiamame kėlinyje alytiškiams koją kišo nuovargis, išnaudoti asmeniniai pražangų limitai bei agresyviai nusiteikęs „Rytas“.

Ketvirtajame ketvirtyje Vilniaus ekipa spurtavo 18:1 bei perlaužusi susitikimo eigą iš Alytaus išsivežė pergalę.

„Mes negalime netikėti žaidybiniu planu. Varžovai rungtynių pradžioje pataikė iš visur, bet mes negalime dėl to pradėti priiminėti blogų sprendimų gynyboje“, – po mačo sakė „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Dzūkija“ - „Rytas“ [2018-10-13]

Vargstantis „Lietkabelis“. Panevėžio „Lietkabelis“ (4-1) įsirašė ketvirtąją pergalę iš eilės, tačiau dėl jos vėl turėjo stipriai vargti. Gintaro Kadžiulio auklėtiniai atkakliame mūšyje 79:73 pranoko „Šiaulius“ (0-5).

Per pirmuosius tris ketvirčius panevėžiečiai nuo varžovų nutolę buvo per saugų atstumą, o prieš lemiamą kėlinį „Lietkabelis“ turėjo dviženklį pranašumą (68:56).

Svečiai iš Saulės miesto kilo į lemiamą šturmą bei deficitą ištirpdė iki 2 taškų (70:72). Svarbiausiu metu šaltesnius nervus demonstravo Panevėžio krepšininkai, o Pauliaus Valinsko tolimas šūvis padėjo tašką.

„Antroje pusėje vyko visiškai nepaaiškinami dalykai, – pastabas auklėtiniams dalino „Lietkabelio“ treneris Gintaras Kadžiulis. – Aš net negaliu suskaičiuoti, kiek kartų buvo pramesta iš po krepšio. Čia niekas atsakymo į tai tikrai neras. Antroje pusėje leidome jiems atkovoti svarbius kamuolius. Smagu, kad bent jau atsilaikėme pabaigoje ir iškovojome pergalę.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietkabelis“ - „Šiauliai“ [2018-10-14]

M.Gecevičiaus bombos. Utenos „Juventus“ (2-4) buvo arti pergalės Prienuose, tačiau svarbiausiu metu žodį tarė „Skycop“ (3-3) snaiperis Martynas Gecevičius.

Ketvirtojo kėlinio antroje dalyje po Alexo Hamiltono ir Vaido Čepukaičio metimų „Juventus“ buvo priekyje 77:75. Tuomet M.Gecevičius smeigė du sudėtingus tolimus metimus, prieniškiai apsigynė, o Mindaugas Lukauskis įtvirtino pergalę 85:80.

Utenos komandos neišgelbėjo ir fantastiškai rungtyniavęs V.Čepukaitis – aukštaūgio sąskaitoje 26 pelnyti taškai, 13 atkovotų kamuolių bei 36 naudingumo balai.

„Pirmavome trimis taškais, bet tie du Gecevičiaus tritaškiai... – po pralaimėjimo sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Ir svarbiausia, kad žinojome, ką darome, bet jie buvo iš fantastikos srities. Vienas iš 10 metrų, kitas išvis griūnant ir nematant krepšio. Jiems šiek tiek pasisekė, bet vis tiek turime juos pasveikinti.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „SKYCOP“ - „JUVENTUS“ [2018-10-13]

Atkarpų rungtynės Kėdainiuose. Kėdainių „Nevėžis“ (1-5) ir vėl tragiškai pradėjo rungtynes. Ramūno Cvirkos auklėtiniai panašia nata startavo dvikovose su Alytaus „Dzūkija“ ir „Šiauliais“, o šįkart didelį pranašumą atidavė Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Galingai startavusi Gedimino Petrausko kariauna jau po pirmojo kėlinio turėjo 18 taškų persvarą (31:13).

Legionierių vedamas „Nevėžis“ po truputį ėmė tirpdyti skirtumą – po dviejų ketvirčių atsilikimas siekė 10 taškų, o po trijų – vos 1.

Lemiamame kėlinyje kėdainiečiai buvo išsiveržę į priekį, tačiau rungtynių pabaigoje šeimininkams pritrūko jėgų. 11:0 spurtavusios „Pieno žvaigždės“ iškovojo pergalę 86:60.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis“ - „P. žvaigždės“ [2018-10-14]

Karaliaus Mindaugo taurė. Praėjusią savaitę buvo sužaisti pirmojo KMT etapo pirmieji mačai, kurie vyko Nacionalinės krepšinio lygos ekipų namų aikštėse.

Daugiausiai sunkumų atsakomajame susitikime laukia Šakių „Vyčio“, kuris namuose 54:78 nusileido „Skycop“ krepšininkams. Praėjusio NKL sezono reguliaraus sezono nugalėtojai Prienuose turės panaikinti net 24 taškų skirtumą.

Sunki užduotis laukia ir NKL čempionės Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komandos. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai namuose 64:81 nusileido „Juventus“ ekipai.

Apie antrąjį KMT etapą svajoja „Žalgirio“ dubleriai, kurie po atkaklios kovos 84:89 pripažino „Dzūkijos“ pranašumą. Ari pergalės prieš „Betsafe–LKL“ klubą buvo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kurią Kėdainių „Nevėžis“ įveikė 82:75.

Atsakomosios dvikovos „Betsafe–LKL“ komandų aikštėse vyks jau rytoj, antradienį.

Rokiruotės. Praėjusią savaitę šalies klubus drebino permainos. Erico McClellano paslaugų atsisakusios „Pieno žvaigždės“ pasikvietė Olandijos rinktinės vieną lyderių Yannicką Franke‘ą. Debiutiniame mače prieš „Nevėžis“ 22-ejų atakuojantis gynėjas surinko 11 taškų.

Naujo žaidėjo sulaukė ir „Rytas“. Sostinės ekipa įsigijo Manny Harrisą, praėjusį sezoną siautėjusį Atėnų AEK ekipoje. 29-erių gynėjas išbėgoje dvikovoje su „Dzūkija“ bei per 6 minutes pelnė 4 taškus.

„Šiauliai“ abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su vilčių nepateisinusiu aukštaūgiu Ronaldu Delphu, o į jo vietą pasikvietė amerikietį Cedricką Boweną. Puolėjas debiutiniame mače prieš „Lietkabelį“ rungtyniavo 26 minutes bei įmetė 14 taškų.

„Skycop“ įregistravo 24-erių Igną Lukošių. Tuo metu „Žalgiris“ dvigubą licenciją suteikė Lukui Uleckui, „Rytas“ – Norbertui Gigai.

Interviu su Šaru. „Kai žaidi su juo – mažiau velnių gauni. Dabar, kai treneris, tai jis nuolat turi ką pasakyti“, – šypsodamasis sakė Paulius Jankūnas.

Kauno „Žalgirio“ kapitonas žaidė kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, o dabar rungtyniauja jo vadovaujamoje komandoje, kuri tapo sunkiai įveikiama jėga Europoje.

„Man čia labai patinka ir tikrai malonumas dirbti su tais žmonėmis, kurie supa mane“, – išskirtiniame interviu LKL TV kūrybinei grupei sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Š. Jasikevičius: „Turiu vieną geriausių darbų Europoje“

Teisėjo švilpukas. Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina. Šią savaitę pateikiame du epizodus iš praėjusios „Betsafe–LKL“ savaitės.

Praėjusią savaitę „Betsafe–LKL“ aikštelėse daug diskutuotinų momentų nebuvo. Rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ šį kartą apžvelgiame ir aiškiname dvi situacijas.

Viena iš jų užfiksuota per lygos milžinų Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ susitikimą, kitas epizodas – iš Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynių su Utenos „Juventus“ krepšininkais.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

VIDEO: Teisėjo švilpukas: 2 epizodas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius