Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

LKL savaitės apžvalga: gėda, debiutas ir įspūdingos lyderių kautynės

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po puspenkto mėnesio pertraukos vėl pajuto, ką reiškia pralaimėti, Marcelo Nicola debiutavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio poste, o Panevėžio „Lietkabelis“ išgyveno gėdingą savaitę.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / A. Venskaus nuotr.

Susipažinkite su įdomiausiais BEKO-LKL įvykiais praėjusią savaitę.

KAUTYNĖS. BEKO-LKL savaitės rungtynės, lyderių mūšis – tokios etiketės buvo klijuojamos prieš Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ dvikovą uostamiestyje. Ir intrigos laukę žiūrovai neliko nusivylę.

Penkių tūkstančių sirgalių palaikomas „Neptūnas“ 67:65 palaužė BEKO-LKL čempionus ir nutraukė kauniečių keturis su puse mėnesio trukusią 23 pergalių seriją.

„Žalgiriui“ trūko lyderio. Vienuolika taškų pelnęs Jamesas Andersonas nors ir buvo rezultatyviausias žalgiriečių gretose, būtent nesėkmingas jo žaidimas paskutinę rungtynių minutę  neleido „Žalgiriui“ pratęsti įspūdingos laimėjimų serijos.

Po J.Andersono klaidos „Neptūno“ aikštės pusėje Donatas Zavackas išprovokavo amerikiečio pražangą ir išvedė klaipėdiečius į priekį 64:62.

Nors Artūras Milaknis negailestingu tritaškiu privertė „Neptūną“ griebtis už galvų (65:64), kitoje aikštės pusėje Vytautas Šarakauskas sugrąžino šeimininkams trapų pranašumą (66:65).

Iniciatyvos vėl ėmėsi J.Andersonas. Tačiau 25 metų 198 cm ūgio puolėjas iš pradžių gavo bloką nuo Simo Galdiko, o paskutinėmis sekundėmis, „Žalgiriui“ atsiliekant 65:67, švystelėjo netaiklų tolimą metimą.

„Klaipėda šėlsta: nukautas Kauno „Žalgiris“!“ – triumfavo oficiali „Neptūno“ internetinė svetainė.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

DEBIUTAS. Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio poste debiutavo naujasis treneris Marcelo Nicola. 43 metų argentiniečio auklėtiniai 89:71 užtikrintai nugalėjo „Šiaulius“, kurie žaidė be vyriausiojo trenerio Gedimino Petrausko.

Už nepagarbą teisėjams ir rungtynių komisarui Pasvalyje nubaustas šiauliečių strategas mačą Vilniuje stebėjo atsisėdęs netoliese „Šiaulių“ atsarginių suolo. Jis emocingai sekė rungtynes ir kartais patardavo asistentams Vaidui Pauliukėnui ir Robertui Giedraičiui, kurie vadovavo svečių komandai.

M.Nicola debiutinėse rungtynėse pateikė naujovių. „Šiauliai“ įžvelgė permainų „Lietuvos ryto“ gynyboje, o į aikštę galiausiai grįžo du mėnesius nežaidęs ukrainietis vidurio puolėjas Kirilas Natiažka. Krepšininkas per 7 minutes pelnė 3 taškus.

Ši rokiruotė – iš dalies ir priverstinė. Peties traumą patyrė „Lietuvos ryto“ puolėjas Kšištofas Lavrinovičius, kuris negalės žaisti 2-3 savaites.

VIDEO: Apžvalga

GĖDA. Po praėjusios savaitės Panevėžio „Lietkabelio“ treneriui Gintarui Kadžiuliui greičiausiai pražilo ne vienas plaukas. Panevėžiečiai pralaimėjo dvejas rungtynes turnyro lentelės uodegos komandoms – priešpaskutiniam Kėdainių „Nevėžiui“ (84:87) ir paskutiniams „Mažeikiams“ (84:98).

„Man be proto gėda. Gėda už visą komandą“, – po pralaimėjimo „Mažeikiams“, kuriems tai tebuvo antroji pergalė šį sezoną, sakė G.Kadžiulis. Tačiau jis neieškojo kaltų ir prisiėmė atsakomybę už pralaimėjimą.

Dvi pergales „Mažeikiai“ nuskynė per trejas pastarąsias rungtynes, o „Lietkabelio“ pralaimėjimų serija užsitęsė iki penkių.

GELBĖTOJAS. Devynerias iš pastarųjų dešimties rungtynių BEKO-LKL čempionate laimėję Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai vos neprisižaidė Prienuose. Manto Šerniaus auklėtiniai tik po dramatiškos kovos palaužė „Prienus“ 93:91.

Pasvaliečiai ne tik iššvaistė dviženklį pranašumą, bet 37-ąją minutę dar ir turėjo vytis šeimininkus 81:85. Tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi vienas „Pieno žvaigždžių“ lyderių Michaelas Dixonas.

Iš pradžių jis sumetė abi baudas, o vėliau tritaškiu persvėrė rezultatą 86:85. Kai Martynas Linkevičius paskutinę minutę dvitaškiu su pražanga išvedė „Prienus“ į priekį 88:86, M.Dixonas vėl atsakė taikliu šūviu iš trijų taškų zonos – 89:88. Vėliau M.Dixono ir Gyčio Sirutavičiaus baudų metimai įtvirtino „Pieno žvaigždžių“ pergalę.

M.Dixonas vos per 18 minučių spėjo pelnyti 23 taškus.

Praėjusios savaitės BEKO-LKL rungtynės:

Kėdainių „Nevėžis“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 87:84 (J.Tamulis 27, M.Monroe 17, J.Crawfrodas 10/ J.Vladovičius 15, D.Šalenga 14)

Kėdainių „Nevėžis“ – Alytaus „Dzūkija“ 60:81 (Th.Davisas 12, G.Novaras 9/ O.Mačernis 16, D.Dmitrievas 13, P.Dambrauskas 11)

Panevėžio „Lietkabelis“ – „Mažeikiai“ 84:98 (E.Žabas ir D.Šalenga po 19/ S.Serapinas ir G.Staniulis po 23, D.Pakamanis 11)

„Prienai“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 91:93 (M.Linkevičius 21, S.Kymantas 20/ M.Dixonas 23, G.Sirutavičius 14, L.Kisielius 12)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – „Šiauliai“ 89:71 (G.Orelikas 21, A.Juškevičius 17, A.Kavaliauskas 12/ J.Lee ir R.Giedraitis po 14)

Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 67:65 (D.Gailius 13, D.Zavackas ir M.Girdžiūnas po 10/ J.Andersonas 10, A.Gudaitis 10)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius