Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 05

LKL: „Šiauliams“ pergalę išplėšė D.Dudzinskis, „Vytautas“ laimėjo Pasvalyje

Pirmose šeštadienio LKL rungtynėse „Šiauliai“ namuose 82:80 (24:24, 23:22, 17:19, 18:15) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“.
„Šiauliai“
„Šiauliai“ / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Jau pirmajame kėlinyje užvirė įtempta kova. Po pirmųjų dešimties minučių rezultatas buvo lygus 24:24. Per antrąjį ketvirtį „Šiauliai“ įgijo taško pranašumą. Šiauliečius pirmoje rungtynių dalyje į priekį vedė legionieriai A.Marei ir Davidas Dudzinskis, pelnę po 14 taškų.

Rungtynių pabaiga buvo ne mažiau dramatiška. Lyderis keitėsi visų rungtynių metu, o likus žaisti minutę rezultatą baudos metimais išlygino „Šiaulių“ krepšininkas C.Ayersas. D.Dudzinskis pataikė metimą su sirena ir išplėšė pergalę šeimininkams.

VIDEO: Lemiamas metimas

Rezultatyviausias Šiaulių ekipoje buvo 17 taškų pelnęs Artūras Jomantas, 16 pridėjo D.Dudzinskis, 15 - Assemas Marei.

Kėdainių ekipai po 14 taškų pelnė Ernestas Ežerskis ir Darius Gvezdauskas.

Po šios pergalės „Šiauliai“ pakilo į penktąją LKL vietą ir aplenkė Klaipėdos „Neptūną“, kuris sekmadienį susitinka su Kauno „Žalgiriu“.

Kėdainių klubas nukrito į aštuntąją vietą.

„Vytauto“ krepšininkai išvykoje po atkaklios kovos 79:71 (14:18, 21:14, 18:22, 26:17) palaužė „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

Visas rungtynes taškas į tašką vykusią kovą „Vytauto“ krepšininkai nutraukė ketvirto kėlinio pradžioje, kai Laimono Kisieliaus vedini svečiai spurtavo (14:4) ir nutolo 58:67. Po šio spurto aikštelės šeimininkams atsigauti nepavyko ir Virginijaus Šeškaus auklėtiniai iškovojo pergalę.

Stiprus startas. „Pieno žvaigždės“ rungtynes pradėjo su trenksmu. Per pirmas 5 minutes pasvaliečiai surengė spurtą 12:2 ir atitrūko.

Pasivijo. Pasibaigus jau minėtam spurtui komandų žaidimas pamažu išsilygino. Ilgainiui rungtynių tempą pradėjo diktuoti „Vytautas“, kurie iki antrojo kėlinio pabaigos spėjo panaikinti dviženklį deficitą ir net persverti rezultatą savo naudai (32:35).

VIDEO: Laimonas Kisielius

Taškas į tašką. Po ilgosios pertraukos aikštelėje vyravo apylygis žaidimas. Nei viena ekipa nesugebėjo išsiveržti į priekį didesniu nei 3 taškų skirtumu ir visą laiką vyko atkakli kova taškas į tašką (54:53).

Lemtingasis atitrūkimas. Ketvirtame kėlinyje nuo pat pradžių į priekį šovė Prienų – Birštono krepšininkai. Jie greitai susikrovė dviženklį pranašumą, kurio „Pieno žvaigždės“ panaikinti nespėjo (66:77). Po to „Vytautas“ dominavo beveik visose žaidimo srityse.

„Pieno žvaigždės“: Ramone’as Moore’as 21 tšk. 9 atk. kam., Andriy Agafonovas 15 tšk. 9 atk. kam., Demonas Carteris 13 tšk., Steponas Babrauskas 11 tšk.

„Vytautas“: Šarūnas Vasiliauskas 22 tšk., Laimonas Kisielius 21 tšk., Vytautas Šulskis 14 tšk. 9 atk. kam., Gytis Sirutavičius 11 tšk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius