Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 16

LKL: Simo Buterlevičiaus karjeros mačas lėmė „Lietkabelio“ pergalę prieš „Vytautą“

Panevėžio „Lietkabelio“ vairą perėmęs Kazys Maksvytis įnešė teigiamų permainų į aukštaičių žaidimą. Naujasis „Lietkabelio“ treneris „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate iškovojo jau antrąją pergalę. Šį kartą ne prieš bet ką, o vieną turnyro lyderių, Prienų-Birštono „Vytautą“ – 87:81 (22:18, 22:20, 21:25, 22:18).

Iniciatyva. „Lietkabelis“ ilgai pirmavo ir laikė žaidimo vadžias savo rankose, tačiau ketvirtajame kėlinyje „Vytautas“ smogė iš pasalų. Gytis Sirutavičius buvo pagrindinis spurto iniciatorius. Jis pelnė 7 taškus iš eilės, Šarūnas Vasiliauskas pridėjo tritaškį ir „Vytautas“ išsiveržė į priekį 73:69.

Tačiau „Vytauto“ lyderis dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito turėjo sėsti ant suolo, o „Lietkabelis“ pakilo į lemiamą šturmą. Likus žaisti 2 minutes bendromis pastangomis Panevėžio klubas atsidūrė priekyje 79:77.

Lemiamą kirtį „Lietkabelis“ sudavė likus žaisti 14,7 sek., kai Arnas Labuckas baigiantis atakos laikui įsūdė tolimą metimą ir padėjo tašką rungtynėse 86:81.

Rekordas. „Lietkabelio“ puolėjas Simas Buterlevičius pelnė 27 taškus ir sužaidė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes LKL čempionate.

Šviesa. Antrojo kėlinio viduryje susitikimą pristabdė techninės kliūtys. „Cido“ arenoje maždaug 5 minutėms dingo šviesa. Tačiau nesklandumai buvo išspręsti ir teisėjai pratęsė rungtynes.

„Lietkabelis“: S.Buterlevičius (7/8 dvit., 2/2 trit., 7/7 baud.) 27, A.Valeika (6/8 dvit., 10 atk. kam.) 15, A.Labuckas 14, J.Love'as ir V.Vasylius po 11.

„Vytautas“: G.Sirutavičius 20, Š.Vasiliauskas (5/9 trit.) 17, V.Šulskis 14, D.Šalenga 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius