-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 03 11

LKL snaiperio konkurso belaukiant: apie lyderius ir pastarųjų 8 metų tendencijas

Iki kovo 29 dieną vyksiančios LKL „Žvaigždžių dienos 2015“ liko mažiau nei trys savaitės ir, kaip įprasta, didžioji dalis komandų pradėjo skelbti, kuriuos žaidėjus deleguos į stabiliausią ir įdomumo neprarandantį snaiperio konkursą. Kaip ir praėjusiais sezonais, LKL ekipoms tritaškių metimų konkurse atstovaus po vieną metiką, o dar vieną papildomą kvietimą gaus statistiškai taikliausiai iš toli metantis žaidėjas.
Andrius Šležas
2009 metais 27 taškus surinkęs Andrius Šležas – snaiperių konkurso rekordininkas / „Scanpix“ nuotr.

Krepšinio analitikas Erildas Budraitis, kuris praėjusią savaitę kalbėjo apie visų laikų taikliausius ir prasčiausius LKL metikus, šį kartą analizuoja komandinius rezultatus. E.Budraitis pažvelgė į pastaruosius 8 snaiperio konkursus, visus 147 LKL komandų atstovų rezultatus bei dalinasi pastarųjų metų tendencijomis.

Kaip ir buvo galima tikėtis, geriausius pataikymo rezultatus 2007-2014 metais snaiperio konkurse demonstravo keturiskart per minėtą laikotarpį laimėjusi Klaipėdos „Neptūno“ komanda, kuri vidutiniškai vienos serijos metu rinkdavo 18,9 taško. Įdomu tai, kad per pastaruosius aštuonerius metus Klaipėdos ekipos atstovai keturis kartus peržengė pirmojo etapo ribą ir kaskart tai padarę vėliau laimėdavo snaiperio konkursą.

Antrą geriausią taiklumą snaiperio konkursuose pastaruoju metu demonstruodavo „Šiaulių“ klubas, vidutiniškai rinkdavęs 18,3 taško. „Šiauliai“ 2009-2011 metais net triskart iš eilės turėjo savo atstovą LKL snaiperio konkurso finale ir dukart jame nugalėjo. 2010 metais apdovanojimą laimėjo Derrickas Low, kitąmet – Edvinas Ruzgas.

Prasčiausiai (skaičiuojant tarp komandų, kurių atstovai snaiperio konkursuose 2007-2014 metais dalyvavo bent penkiose metimų serijose) tarp visų komandų metimų rungtyje tradiciškai pasirodo Kėdainių „Nevėžis“, vidutiniškai renkantis 15,1 taško. Po „Nevėžio“ atstovo Gyčio Sirutavičiaus triumfo 2007 metais, Kėdainių žaidėjai šešis iš septynių kartų neperžengė pirmojo etapo ribos, o pastaruosius du metus demonstravo tragiškus rezultatus. 2013 metais Tomas Černeckis surinko 9 taškus, o pernai Vidas Ginevičius savo sąskaitoje turėjo 10.

Tiesa, prastesnius rodiklius demonstravo „Palangos“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ komandų atstovai, kurie niekad nėra patekę į pusfinalį, tačiau dėl nepakankamo serijų skaičiaus (trys komandos kartu atliko tik aštuonias serijas) šie klubai į grafiką nebuvo įtraukti:

Lentelė
Lentelė

Geriausias pasiektas rezultatas iki šiol priklauso 2009 metais LKL snaiperio konkurso rekordą pasiekusiam „Šiaulių“ metikui Andriui Šležui, kuris pusfinalyje surinko 27 taškus. Tiesa, finale A.Šležas pralaimėjo „Neptūno“ gynėjui Mariui Kasiulevičiui, kuris pirmajame etape pasiekė antrą geriausią pastarųjų aštuonerių metų rezultatą (26 taškai). Nieko nuostabaus, kad 2009 metų snaiperio konkursas buvo stipriausias nuo 2007 metų – vidutiniškai konkurso dalyviai tais metais rinko 18,5 taško.

Silpniausias konkursas įvyko pernai, kurio metu žaidėjai vidutiniškai rinko tik 15,9 taško. Pirmą kartą per pastaruosius aštuonerius metus į pusfinalį pateko žaidėjai, pirmojo etapo metu surinkę tik 16 taškų (iki tol mažiausia riba buvo 18).

26 taškus per minėtą laikotarpį taip pat yra surinkę Eimantas Bendžius („Perlas“, 2011) ir Marius Runkauskas („Neptūnas“, 2008). Pats prasčiausias iš visų 147 rezultatų priklauso taip pat geriausiai metikų komandai – Klaipėdos „Neptūnui“, kuriai 2011 metais atstovavęs Lukas Bonneris surinko tik septynis taškus. L.Bonneris ir T.Černeckis yra vieninteliai LKL žaidėjai nuo 2007 metų, snaiperio konkurse surinkę vienženklį taškų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius