Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 23

LKL trileris Alytuje – graiko šturmą atlaikiusi „Dzūkija“ nukovė „Nevėžį“

Pirmadienį paskutinėse LKL pirmojo turo rungtynėse Alytaus „Sintek-Dzūkija“ namuose 68:62 (16:17, 16:10, 24:15, 13:20) palaužė Kėdainių „Nevėžį“. Šeimininkai buvo išbarstę 18 taškų pranašumą, tačiau galiausiai išplėšė pirmąją sezono pergalę.
Mindaugas Sušinskas
Mindaugas Sušinskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lygi kova klostėsi du kėlinius, bet trečiąjį ketvirtį „Dzūkija“ laimėjo 24:15 ir prieš lemiamą kėlinį turėjo 16 taškų pranašumą. Tačiau Georgios Kalaitzakio vedamas „Nevėžis“ spurtavo 10:0 ir sumažino skirtumą 52:56.

Likus žaisti dvi minutes, rezultatas buvo lygus – 59:59. Po A.Bowie ir Artūro Jomanto metimų „Dzūkija“ atitrūko 63:59 ir užsitikrino pergalę.

Alytaus ekipai po 12 taškų pelnė Paulius Danisevičius ir Gediminas Žalalis.

20-metis graikas G.Kalaitzakis „Nevėžiui“ surinko 20 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Panagiotis Kalaitzakis ir Georgios Kalaitzakis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Panagiotis Kalaitzakis ir Georgios Kalaitzakis

Vyriausiajam „Nevėžio“ treneriui Mariui Kiltinavičiui tai buvo debiutas aukščiausiame šalies divizione, septyni iš 12 žaidėjų taip pat dar nebuvo ragavę LKL duonos.

Generalinį rėmėją praėjusį penktadienį radusi ir pavadinimą pakeitusi Alytaus komanda sezoną pasitiko su netektimis. Dėl traumų per pasirengimo rungtynes iš rikiuotės iškrito Gabe‘as DeVoe ir Lukas Kvedaravičius.

Praėjusį sezoną komandos baigė lentelės dugne – „Dzūkija“ liko aštunta (12 pergalių – 24 pralaimėjimai), „Nevėžis“ buvo devintas (8-28).

„Sintek–Dzūkija“: Paulius Danisevičius ir Gediminas Žalalis (7 atk. kam.) po 12, Artūras Jomantas (6 atk. kam.) ir Egidijus Dimša po 9.

„Nevėžis“: Georgios Kalaitzakis 20 (3/10 trit., 8 atk. kam.), Julius Kazakauskas 13 (10 atk. kam.), Austinas Chatmanas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius