-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 08

M.Dixonas: „Norėdami įveikti „Žalgirį“ turime sužaisti idealias rungtynes“

99 iš 100 JAV krepšininkų svajoja apie dieną, kai juos rodys per nacionalinę televiziją NBA rungtynių įkarštyje. Tokia svajonė į priekį vis dar veda ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionierių Michaelą Dixoną. Sekmadienį jis šmėžuos nacionalinio transliuotojo ekrane, tiesa – dar kol kas Lietuvos.
Michaelas Dixonas
Michaelas Dixonas / bcdzukija.lt nuotr.

Kai 24 metų 186 cm ūgio gynėjas atvyko į Pasvalį, „Pieno žvaigždės“ laimėjo visas aštuonerias BEKO-LKL rungtynes. Pasvaliečių pergalių serija tęsiasi jau pusantro mėnesio – nuo gruodžio 17 d.

Pirmosiose rungtynėse į „Mažeikių“ krepšį M.Dixonas per 10 minučių apšilimui įmetė 4 taškus, o kituose septyniuose mačuose rinko vidutiniškai 18,4 taško vos per 24 minutes.

„Pagreitėjome ir įgijome stipresnių individualių savybių. O toks krepšinis gali laimėti rungtynes. Toks metikas mums buvo reikalingas“, – duodamas interviu LKL.lt prieš pora savaičių M.Dixoną apibūdino „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius.

Pirmąsias dvejas tarpusavio rungtynes „Pieno žvaigždės“ žalgiriečiams pralaimėjo: spalio 5-ąją Pasvalyje 72:88, o gruodžio 1-ąją „Žalgirio“ arenoje – jau tik 78:82. Tiesa, M.Dixonas tada mėlynai-baltų pasvaliečių marškinėlių dar nevilkėjo.

Ar M.Dixonas gali tapti tuo faktoriumi, kuris leistų pagalvoti apie sensaciją? Pats amerikietis mano, kad apie pergalę galima svajoti tik susiklosčius dar kelioms aplinkybėms.

BEKO-LKL savaitės rungtynės „Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės – 16 val. 15 min. per LRT televiziją.

– Aštuonios pergalės iš eilės: koks pagrindinis šios pergalių serijos ingredientas? – LKL.lt paklausė M.Dixono.

– Kai tik atvykau į Pasvalį, treneris man leido išnaudoti savo stiprybes. Pavyko prisitaikyti prie komandos. O dabar mes visi labai sunkiai dirbame per treniruotes. Visi kartu ir jaučiamės gerai, ir žaidžiame gerai. Štai kodėl mes laimime.

– Ar taip žaidžiant galima pasvajoti apie sensaciją prieš „Žalgirį“?

– „Žalgiris“ yra geriausia Lietuvos komanda ir viena geriausių Europoje. Žalgiriečiai turi šaunų trenerių štabą. Man įstrigo labai kieta jų gynyba. Taigi, privalome žaisti labai gerai. Netgi beveik idealiai.

VIDEO: Michaelas Dixonas

– Prieš „Žalgirį“ šį sezoną jau žaidėte vilkėdamas Alytaus „Dzūkijos“ aprangą. Dzūkai pralaimėjo 76:81, o jūs pelnėte 16 taškų. Ar pajutote, kad „Žalgiris“ yra visai kitokio meistriškumo komanda?

– Tai tikrai gera komanda. „Žalgiris“ turi ilgalaikes tradicijas, istoriją. Net ir žaisdami BEKO-LKL čempionate jie nenuolaidžiauja. „Žalgiris“ žino, ką daryti net ir žaisdamas aukščiausiame lygyje.

– Žaisdamas „Dzūkijoje“ rinkdavote vidutiniškai 10,8 taško ir atlikdavote 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Kodėl gruodį palikote Alytų?

– „Dzūkija“ tiesiog neatnaujino mano kontrakto. Pats tikrai nenorėjau išvykti. Tiesiog iš pradžių pratęsėme peržiūrą dviem savaitėms, vėliau sutartį – dar mėnesiui, bet po prastų pralaimėtų rungtynių Utenos „Juventus“ (57:59, M.Dixonas pelnė 3 taškus. – Red.), „Dzūkija“ mane paleido. Nežinau, kodėl treneris priėmė tokį sprendimą. Tada pasikalbėjau su agentu ir jis pasakė, kad manimi domisi „Pieno žvaigždės“. Ir aš atvykau.

– Kaip manote, ar matydami jus rezultatyviai žaidžiantį Pasvalyje ir laimintį aštuonis susitikimus iš eilės, alytiškiai dabar gailisi savo sprendimo?

– Net nežinau. Tai – klausimas „Dzūkijos“ treneriui. Bet nepamirškime, kad ir alytiškiai dabar žaidžia gerai.

– Dauguma amerikiečių svajoja žaisti NBA. Ar vis dar vaikotės šios svajonės? Tikite, kad nuo Lietuvos galima atsispirti į stipriausią lygą pasaulyje?

– Aš gyvenau svajodamas žaisti NBA. Dabar esu čia, Lietuvoje, ir bandau padėti „Pieno žvaigždėms“ tapti geriausia komanda šalyje. Vasarą eisiu į NBA vasaros lygą. Bandysiu parodyti, kad patobulėjau. Jeigu ir nepavyks, aš trokštu žaisti krepšinį kaip įmanoma ilgiau. Ir nesvarbu, ar tai būtų Lietuva, Turkija ar Vokietija. Tačiau taip – mano svajonė yra žaisti NBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius