Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 05

M.Grigonis įvertino K.Maksvyčio įdirbį: „Prieš sezoną atrodė, kad „Neptūnas“ bus silpnesnis“

Sekmadienį uostamiestyje ginklus surems „Betsafe–LKL“ čempionato lyderiai – pirmoje vietoje žengiantis Kauno „Žalgiris“ bei kauniečius persekiojantis Klaipėdos „Neptūnas“.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečiai dar neužmiršo pralaimėjimo pirmajame rate bei tikisi šią nesėkmę panaudoti kaip papildomą motyvaciją. Tuomet Kazio Maksvyčio kariauna kauniečius išvykoje pamokė 75:60. Tai buvo pirmoji ir kol kas paskutinė „Žalgirio“ nesėkmė šiame „Betsafe–LKL“ sezone.

„Mes turime norėti atsikeršyti „Neptūnui“. Tas patirtas pralaimėjimas namie turėtų duoti papildomos motyvacijos, nes „Neptūnas“ išlieka vienintele komanda, kuriai šį sezoną pralaimėjome vietiniame fronte“, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis.

Pirmojoje dvikovoje „Neptūno“ raktu į pergalę tapo gynyba. Tuomet klaipėdiečiai „Žalgiriui“ įmesti leido vos 60 taškų, o tai išlieka prasčiausiu Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių rezultatu šį sezoną.

Tai buvo viena iš tuometės septynių „Neptūno“ pergalių iš eilės serijos. Galingai sezoną pradėjusi uostamiesčio ekipa greitai šoko į lentelės viršų. Nors praėjusį savaitgalį ji krito Utenoje, tačiau vis dar nepaleidžia antrosios pozicijos – 13 pergalių ir 3 pralaimėjimai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

„Neptūnas“ palieka tikrai gerą įspūdį, – sakė M.Grigonis. – Manau, kad tai trenerio K.Maksvyčio nuopelnas. Prieš sezoną atrodė, kad „Neptūnas“ bus silpnesnis, bet išėjo atvirkščiai, treneris puikiai parengė komandą.

Be to, Klaipėdos ekipoje yra keli žaidėjai, kurie atrodo tikrai įspūdingai. Pavyzdžiui, labai gerai žaidžiantis Jerai Grantas.“

Sunkiai pradėjęs sezoną M. Grigonis vis labiau įsivažiuoja bei tampa vis svarbesniu „Žalgirio“ mechanizmo sraigteliu.

Vakarykščiame susitikime su CSKA lietuvis surinko 13 taškų, surinko 15 naudingumo balų bei buvo per plauką nuo efektyviausių sezono rungtynių. Simboliška, tačiau daugiausiai naudingumo balų M.Grigonis surinko prieš tą pačią CSKA komandą, kai Maskvoje pelnė 13 taškų bei atseikėjo 16 efektyvumo balų.

„Pačioje pradžioje sekėsi labai sudėtingai, vėliau kažkiek geriau, bet žaidimas eina tiek į viršų, tiek į apačią, – dėstė M.Grigonis. – Svyruoja tiek komandos, tiek mano žaidimas, tad sunku vertinti, tačiau norėtųsi geriau.

Drąsiai dar neteigčiau, kad jau viską sistemoje suprantu, bet tikrai daug daugiau, nei tai buvo sezono pradžioje. Manau, kad antra sezono pusė geresnė. Mes to sieksime.“

Žalgiriečius sekmadienį uostamiestyje pasitiks pilnutėlė „Švyturio“ arena. Tai pirmas kartas šį sezoną, kai „Neptūno“ krepšininkai sulauks palaikymo iš 5500 žiūrovų.

Vyriausias „Neptūno“ žaidėjas Tomas Delininkaitis dėkoja sirgaliams už palaikymą.

LKL nuotr./LKL prognozės
LKL nuotr./LKL prognozės

„Tai visada yra didelis postūmis į priekį, – tinklalapiui LKL.LT sakė T.Delininkaitis. – Buvo ne vienerios rungtynės, kai sirgaliai mums suteikė impulsą spurtui.

Kai susirenka pilna arena ir mus palaiko, tai viskas pasidaro lengviau, o varžovams sunkiau. Sirgaliai būna kaip šeštas žaidėjas, tad iš tikrųjų labai malonu ir ačiū jiems.“

36-erių T.Delininkaitis išgyvena tikrą renesansą. Gynėjas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse per 17 minučių renka po 10,8 taško (44,2 proc. trit.), atkovoja 1,8 kamuolio, atlieka 2 rezultatyvius perdavimus bei renka po 9,9 naudingumo balo.

Dar ryškiau snaiperis blizga FIBA Čempionų lygoje, kurioje yra 5-as pagal rezultatyvumą (vid. 16,8 tšk.) bei 12-as pagal naudingumą (vid. 16,3 naud. bal.).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Delininkaitis ir Arnas Labuckas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Delininkaitis ir Arnas Labuckas

„Neptūno“ veteranas labiau džiaugiasi komandiniu nei asmeniniu rezultatu.

„Manau, kad tai puikus rezultatas, – apie antrąją vietą „Betsafe–LKL“ čempionate sakė T.Delininkaitis. – Žiūrint į komandos formavimą ir finansinę dalį, šiemet „Neptūnas“ turi mažesnį biudžetą, tačiau užima antrąją vietą. Manau, kad tai tikrai labai geras rezultatas.

Žinoma, visada yra kur pasitempti. Žaidime yra daug detalių, kurių mes dar neišpildome. Gynyboje mes praleidžiame ypač daug taškų, šitą sferą reikėtų stiprinti labiausiai.“

Uostamiesčio ekipa yra pasiryžusi antrą kartą patiesti pastarųjų 8 sezonų stipriausios šalies lygos čempionus, tačiau supranta, kad tai padaryti bus labai sudėtinga.

„Lyginant su pirmuoju susitikimu, tai „Žalgiris“ yra žymiai pažengęs į priekį, – dėstė „Neptūno“ snaiperis. – Su kiekvienomis rungtynėmis kauniečių žaidimas gerėja, jie vis geriau supranta vienas kitą, tad bus labai sunkus mačas.

Turime laikytis plano, kantriai dirbti ir puolime, ir gynyboje. „Žalgiris“ yra tokia komanda ir demonstruoja tokį žaidimą, kad siekdami pergalės mes turime žaisti beveik be klaidų, taip pat turime varžovus priversti klysti kuo dažniau.“

Pergalės receptą atskleidė ir „Žalgirio“ gynėjas M.Grigonis, kuris tiki, kad Kauno ekipa pasimokė iš pirmojo susitikimo klaidų.

„Tikrai negalime atrodyti taip, kaip pirmajame mače. Tuomet leidome jiems žaisti agresyviai ir fiziškai. Turėsime dabar atsakyti tuo pačiu ar dar daugiau, privalome parodyti savo energiją bei žaisti tiesiog protingiau“, – teigė 24-erių kaunietis.

LKL nuotr./LKL prognozės
LKL nuotr./LKL prognozės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius