Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 03

M.Schilleris atskleidė, kurio žalgiriečio COVID-19 testai sukėlė sąmyšį prieš rungtynes

Kauno „Žalgiris“ į Klaipėdą atvyko likus tik valandai iki rungtynių, bet tai nesutrukdė Lietuvos čempionams 30 taškų skirtumu pervažiuoti „Neptūno“. Kauniečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris po susitikimo guodėsi, kad nė vienas žaidėjas išskirtinėje situacijoje nepatyrė traumos.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

15min žiniomis, šeštadienį vienas iš žalgiriečių sulaukė teigiamo testo atsakymo, tad iškilo rizika, jog rungtynės Klaipėdoje gali ir neįvykti. Vis dėlto šiandien tas pats žalgirietis jau sulaukė neigiamo rezultato.

Kaip po rungtynių spaudos konferencijoje atskleidė M.Schilleris, tas žalgirietis – Karolis Lukošiūnas. Jis su komanda nevažiavo į Klaipėdą, o rytoj testuosis dar kartą, kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės.

„Manėme, kad jo testas teigiamas, bet iš tikrųjų jis buvo neigiamas“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Karolis Lukošiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Karolis Lukošiūnas

Sekmadienio popietę gavę neigiamus testų atsakymus, žalgiriečiai link uostamiesčio pajudėjo tik apie 16 valandą, o „Švyturio“ areną pasiekė tik likus valandai iki rungtynių pradžios.

Nors jo komanda laimėjo įtikinamai, M.Schilleris labiau džiaugėsi ne rezultatu, o tuo, kad pavyko išvengti traumų.

„Pirmiausia, esu laimingas, kad visi žaidėjai baigė rungtynes be traumų. Buvo sunki diena laukiant mūsų COVID-19 testų rezultatų. Tiesiog sėdėti ir laukti nežinant, ar rungtynės įvyks, nelengva abiem komandoms. Tad džiaugiuosi, kad niekas negavo traumos situacijoje, kai galėjome išsimušti iš įprasto ritmo“, – sakė austras.

VIDEO: Martinas Schilleris: „Svarbiausia, kad niekas nepatyrė traumos“

Kalbėdamas apie rungtynes, M.Schilleris pirmiausia paminėjo tritaškius. „Žalgiris“ jų vien per pirmąjį kėlinį pataikė aštuonis, o per visą susitikimą žalgiriečiai ir klaipėdiečiai iš toli pataikė po 13 metimų.

„Abi komandos labai gerai metė iš toli. Tai buvo svarbiausias rungtynių akcentas. Antroje rungtynių pusėje bandėme aktyviau gintis, manau, kad sugebėjome tą padaryti“, – sakė M.Schilleris.

Klaipėdoje be K.Lukošiūno nerungtyniavo ir Joffrey Lauvergne'as, tačiau austras nuramino, jog prancūzui tiesiog nuspręsta suteikti poilsio.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau antradienį, kai Pasvalyje kausis su „Pieno žvaigždėmis“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius