Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 20

M.Schilleris žavėjosi auklėtinio sugrįžimu: „Jis nesportavo su komanda 14 dienų“

Įprastų treniruočių pastaruoju metu nevedantis Martinas Schilleris pasidžiaugė Nigelo Hayeso sugrįžimu bei linkėjo stiprybės skaudžią traumą patyrusiam Vaidui Kariniauskui, tuo metu gero ūpo net ir sunkiomis akimirkomis neprarandantis Utenos „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas žadėjo brolio numerio kreiptis pas Luką Lekavičių.

„Sveikinu vyrus su pergale. Tikiuosi, kad Vaidui Kariniauskui yra viskas gerai. Girdėjau, kad jis riešą susižeidė stipriai. Jis neabejotinai svarbiausias „Juventus“ žaidėjas. Linkiu jam greitai atsigauti“, – po pergalės prieš Utenos „Juventus“ kalbėjo Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

Krepšinis aikštelėje į antrą planą pasistūmėjo jau dvikovos pabaigoje, kai rezultatyviausias LKL žaidėjas bei pagrindinis Žydrūno Urbono karys patyrė sezoną griaunančią traumą.

V.Kariniauskas dar trečiąjį mūšio minutę susilaužė riešą ir šį sezoną neberungtyniaus.

Lyderio netekusi „Juventus“ komanda Kaune galiausiai krito 79:97.

Tai buvo puiki proga Martinui Schilleriui išbandyti visus savo auklėtinius. Nuo užkišto tvarkaraščio sezono pabaigoje vargstantis „Žalgiris“ įprastų treniruočių neturėjo jau kurį laiką, tad po COVID-19 pasveikusiam Nigelui Hayesui į aikštelę grįžti teko per pastarąsias 14 dienų neturint nė vienos komandinės treniruotės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nigelas Hayes'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nigelas Hayes'as

„Dabar rungtynės yra treniruotės, – sakė M.Schilleris. – Nigelas žaidė nesitreniravęs nė minutės, nes mes šiuo metu nesitreniruojame įprastu ritmu. Mes žaidžiame daug rungtynių, tad situacija su treniruotėmis yra kebli. Nigelo žaidimas yra neįtikėtinas. Žaisti penki prieš penkis rungtynes, kai 14 dienų iki tol nieko neveikei? Jis tik pastarąsias dienas pasportavo individualiai. Tokia pat situacija buvo su Augustine'u Rubitu, kai jis sugrįžo į rikiuotę prieš trejas rungtynes. Dabar jiems reikia duoti laiko, žingsnis po žingsnio atgauti sportinę formą. Noriu duoti jiems ir jų kūnams laiko. Kebli situacija.“

Po penkių mėnesių pertraukos „Žalgirio“ arenos tribūnose susirinko sirgaliai, kurių maksimali leistina riba – 150.

„Labai geras jausmas, žinoma. Tai nėra sausakimša arena, bet vis tiek labai malonu jausti jų palaikymą. Aš labai džiaugiuosi dėl jų. Tik 150, bet tai geriau nei nieko. Aš labai dėl to laimingas“, – sakė M.Schilleris, kuris atskleidė, jog Eurolygos atkrintamosiose jį labiausiai domina Milano „Olimpia“ ir Miuncheno „Bayern“ atkrintamųjų serija.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Tuo metu Žydrūnas Urbonas pasidžiaugė išvykoje prieš daugkartinius Lietuvos čempionus auklėtinių parodytu charakteriu.

„Didžiuojuosi vyrais, – sakė Utenos komandos vairininkas. – Ne tai, kad turėjome geras rungtynes, bet mes nenuleidome rankų. Karinė sužaidė tris minutes ir gavo traumą. Mes likome be įžaidėjų, aštuoni žaidėjai išvykoje prieš Kauno „Žalgirį“. Tikriausiai galite suprasti, kokioje padėtyje buvome. Treneris ėmė minutes ir pabaigoje išleido visą sunkiąją artileriją. Reiškia, kad jiems ramu nebuvo. Tai svarbiausia, svarbiausia užsitarnauti pagarbą.“

Trečioje vietoje žengusi ir apie LKL medalius svajojusi „Juventus“ neteko rezultatyviausio ir naudingiausio komandos krepšininko Vaido Kariniausko, tad po rungtynių Ž.Urbonas staigiai sušaukė štabo susirinkimą.

„Aišku, kas skaudžiausia yra tai, kad Karinė gavo traumą. Dar du įžaidėjai traumuoti pas mus. Kažkoks absurdas šiemet. Lygioje vietoje gavo traumą. Pralaimėjimas „Žalgiriui“ nėra svarbus. Šiandien tai nėra apie tai, – sakė Ž.Urbonas. – Visi mes žmonės. Reikia vesti komandą į priekį, o mintys apie Vaidą kaba. Mąstai visada žingsniu į priekį, nes toks yra mano darbas. Greitai sušaukiau štabą ir klausiau, ką darome. Neaišku kada grįš Bryantas, kada Urbonas, reikia Gecevičiui įžaidinėti, Vaitkui ar Skučui persivaryti kamuolį.“

LKL komentatoriui Karoliui Tiškevičiui pasiūlius paieškoti įžaidėjų, rungtyniavusių NKL čempionate, Ž.Urbonas teigė, kad tinkamų variantų nelabai likę.

„Geriausią jau paėmėme, tai Aurimą Urboną, Nominalų įžaidėją, kuris darė puikų darbą. Kas toliau, Razutis? Lekavičiaus brolis? Reiks nueiti pakalbėti su Luku, paprašyti brolio numerio“, – šyptelėjęs sakė „Juventus“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius