-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03

Mėsmalė LKL lentelėje: kaip atrodys atkrintamųjų paveikslas?

Iki Lietuvos krepšinio reguliaraus sezono pabaigos liko vos viena savaitė, tačiau klaustukų dėl galutinės komandų rikiuotės išlieka daugybė. Kaip atrodys atkrintamųjų paveikslas?
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LKL turnyrinėje lentelėje – tikra mėsmalė.

Dėl savo pozicijų gali būti ramios vos dvi komandos: Kauno „Žalgiris“ (30-3) kišenėje jau turi reguliaraus sezono nugalėtojo statusą, tuo metu Vilniaus „Rytas“ (25-7) yra nebepajudinamas iš antrosios pozicijos.

Komplikuotos padėtys yra atkrintamųjų paraštėje esančių Alytaus „Dzūkijos“ (10-23) ir Kėdainių „Nevėžio“ (9-25) ekipų.

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtinių viltys pakilti iš lentelės dugno – tik teorinės. Kėdainiečiai ne tik turi laimėti abejas likusias rungtynes namuose prieš „Rytą“ ir „Šiaulius“, bet ir tikėtis visų trijų dzūkų nesėkmių prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“, „Rytą“ ir Panevėžio „Lietkabelį“.

„Dzūkija“ dar gali įšokti į nuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį, bet tam irgi reikia stebuklo – ne tik pergalės bent 13 taškų persvara prieš „Pieno žvaigždes“ ir papildomai „Žalgirio“ arba „Lietkabelio“ skalpo, bet Gedimino Petrausko kariaunos pralaimėjimo prieš Lietuvos čempionus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Netikėtai atsiradusi intriga – dėl trečiosios pozicijos, kuri pusfinalyje leistų išvengti „Žalgirio“.

Intrigą sukūrė pats Panevėžio „Lietkabelis“, per pastarąsias trejas rungtynes kritęs prieš „Nevėžį“ ir Klaipėdos „Neptūną“.

Nors „Lietkabelis“ reguliariajame sezone visus keturis pranoko Utenos „Juventus“, tačiau pastaroji panevėžiečius gali pastatyti į labai nepatogią situaciją.

Jei Žydrūno Urbono auklėtiniai sezoną užbaigs pergalėmis prieš Prienų „CBet“ ir „Šiaulius“, tuomet „Lietkabeliui“ teks ne tik pranokti „Dzūkiją“, bet ir nugriebti vieną pergalę prieš „Rytą“ arba „Žalgirį“.

Vis dėlto uteniškių stovykloje yra galvosūkių ir sunkumų. Komandos lyderis Vaidas Kariniauskas patyrė sezoną užbaigiančią traumą, o „Juventus“ per trejas pastarąsias rungtynes iškovojo vieną pergalę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gytis Masiulis

Didžioji lentelės mėsmalė vyksta dėl 5-8 pozicijų, kuriose pjaunasi Prienų „CBet“ (14-20), „Šiauliai“ (12-21), Klaipėdos „Neptūnas“ (13-21) ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (12-22) ekipos.

Penkis kartus iš eilės pralaimėję pasvaliečiai susikomplikavo savo situaciją lentelėje ir nusirito į aštuntąją poziciją, iš kurios kilti aukštyn yra tik minimalūs šansai.

„Pieno žvaigždės“ turi neigiamą pergalių balansą prieš uostamiesčio komandą ir neigiamą taškų balansą prieš „Šiaulius“. Gedimino Petrausko auklėtiniams liko žaisti ne tik prieš „Dzūkiją“, bet ir prieš „Žalgirį“.

Vienos pergalės pakilti iš aštuntos vietos neužteks, dviejų iškovoti veikiausiai nepavyks. Viskas veda link to, jog ketvirtfinalyje išvysime Kauno ir Pasvalio komandų akistatą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Karolis Giedraitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Karolis Giedraitis

Geriausioje situacijoje kovoje dėl penktosios vietos yra Prienų ekipa, didžiausia šio sezono LKL staigmena, kuri ir netekusi tokių vedlių kaip Regimantas Miniotas ir Marquisas Wrightas geba būti aukščiau penkių komandų.

„CBet“ turi geresnį pergalių ar taškų balansą prieš „Neptūną“ ir „Šiaulius“, o prieš pirmąją komandą turi pergalės atotrūkį, prieš Antaną Sireiką – dviejų. Lemiamos atkarpoje „CBet“ laukia dvejos rungtynės prieš „Juventus“ ir „Žalgirį“.

„Šiauliams“, kurie turi geresnį tarpusavio mačų balansą prieš „Neptūną“, liko sąlyginai silpnesni varžovai nei prieniškiams – „Juventus“, „Neptūnas“ ir „Nevėžis“. Visos trys pergalės veikiausiai užkeltų Saulės miesto karius į penktąją vietą.

Paskutiniai du reguliaraus sezono mačai „Neptūnui“, kuris su Deivido Gailiaus atvykimu nuskynė jau keturias pergales iš eilės, atneš „Ryto“ ir „Šiaulių“ egzaminus.

Realiausias scenarijus, jog Manto Šerniaus ekipa liks penkta, o Klaipėdos ir Šiaulių komandos gegužės 7-ąją dieną uostamiestyje surems ginklais dėl šeštosios pozicijos. Bet „Šiauliai“ ir pralaimėjimo atveju gali likti aukščiau, jei iškovos pergales prieš „Juventus“ ir „Nevėžį“, o „Neptūnas“ kris prieš „Rytą“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Lukauskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Lukauskis

15min spėjama galutinė LKL komandų rikiuotė:

1. Kauno „Žalgiris“

2. Vilniaus „Rytas“

3. Utenos „Juventus“

4. Panevėžio „Lietkabelis“

5. Prienų „CBet“

6. „Šiauliai“

7. Klaipėdos „Neptūnas“

8. Pasvalio „Pieno žvaigždės“

9. Alytaus „Dzūkija“

10. Kėdainių „Nevėžis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius