-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 21

Mindaugas Balčiūnas: neabejoju, kad klubai sutiks sutrumpinti LKL finalo seriją

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje ketvirtadienį bus sprendžiama, ar sutrumpinti LKL finalo seriją iki trijų pergalių. Tokiu būdu stipriausiuose šalies klubuose rungtyniaujantys krepšininkai turėtų daugiau poilsio prieš olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.
Mindaugas Balčiūnas
Mindaugas Balčiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LKL generalinis direktorius Linas Gilys 15min.lt teigė, kad Lietuvos krepšinio federacija (LKF)  posėdyje turės pateikti svarius argumentus, jog finalo serijos sutrumpinimas padės Lietuvos rinktinei geriau pasiruošti olimpiniam atrankos turnyrui. Pasak jo, lemiamą žodį tars patys klubai.

„Ar tos kelios dienos tokios svarbios? Be abejo. Norime, kad iki stovyklos krepšininkai turėtų mažiausiai 10 dienų poilsio. Idealiausia – dvi savaites. Jei LKL finalo serija nebus sutrumpinta ir prireiks visų septynių rungtynių, krepšininkai poilsiui turės mažiau nei savaitę. Tai labai mažai“, – 15min.lt teigė M.Balčiūnas.

„Tai nėra tik LKF reikalas. LKL ir klubai atsakingi už krepšininkų rengimą nacionalinei rinktinei, taigi tai mūsų visų reikalas. Rusai, graikai susitvarkė tuos reikalus, vadinasi, galime ir mes. Netikiu, kad atsiras prieštaraujančių ir sprendimas dėl finalo serijos sutrumpinimo nebus priimtas. Juolab kad kalbos apie jos sutrumpinimą tarp klubų sklando jau seniai, ir jos nėra susijusios su rinktine“, – teigė M.Balčiūnas.

Norime, kad iki stovyklos krepšininkai turėtų mažiausiai 10 dienų poilsio. Idealiausia – dvi savaites.

LKF nori, kad gegužės 16 dieną krepšininkai jau būtų laisvi, tačiau taip anksti LKL finalo serija nesibaigė nė karto per pastaruosius septynis sezonus. Pernai paskutinės sezono rungtynės buvo sužaistos gegužės 19 dieną, užpernai – gegužės 24-ąją, o 2008–2009 metais – gegužės 18 dieną.

Per 10 sezonų, kai LKL finale komandos varžosi iki 4 pergalių, visų septynių rungtynių prireikė vos du kartus – 2002 ir 2010 metais.

„Mes tikime, kad tiek „Žalgiris“, tiek „Lietuvos rytas“ nukeliaus iki VTB Vieningosios lygos finalo ketverto, tikime, kad „Lietuvos rytas“ toli eis Europos taurės turnyre. Abiem klubams linkime sėkmingai užbaigti tarptautinius turnyrus. Tačiau norėtųsi, kad LKL sezonas baigtųsi šiek tiek anksčiau.“, – pridūrė M.Balčiūnas.

Tai, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ nežaistų LKL ketvirtfinalio serijų, o keliautų tiesiai į pusfinalį – taip pat yra LKF pasiūlymas. Tokiu atveju 7-8 vietas LKL reguliariajame sezone užėmusioms komandoms sezonas baigtųsi – atkrintamosiose varžybose jo nežaistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius